חייב להוציא את זה

student85

New member
חייב להוציא את זה

גדלתי בבית בו למדתי להעריך תרבות אליטיסטית כמו תיאטרון,ספרות קלאסית,שחמט והיסטוריה. דברים שהציבור בארץ בז להם כולל האליטה כביכול. מאז שמשפחתי עלתה בארץ חיינו בעוני רב, רוב הזמן לא היה מה לאכול והרבה פעמים הייתי רעב או אוכל דברים שמצאתי ברחוב.

מבחינה חברתית אני חש בדידות גדולה, שירתתי שירות צבאי שוחק מאוד, הרגשתי שאני צריך לעשות את זה כדי להשתלב מבחינה חברתית בארץ. רוב השירות הייתי די מוחרם חברתית על ידי האנשים ששירתתי איתם כי נחשבתי סוג של אווטסיידר. היה לא פשוט.

בסיום השירות הצבאי, עבדתי בעבודה הראשונה בפריפריה, גם שם עשו עליי חרם חברתי שגרם לכניסתי לדיכאון ולפיטורים. משם עבדתי בעבודות שכר מינימום למרות שיש לי דיפלומה במקצוע טכני מבוקש. אחרי כשנה אמא זרקה אותי מהבית כי החליטה שהיא צריכה לגור בחדר שלי(ההורים שלי גרושים).

מאז הדיכאון מלווה אותי בכל מקום ומקשה עליי לסיים את התואר הראשון או לעבוד בעבודה טובה. אני לוקח תרופה נגד דיכאון כשקצת מקלה על המצב וניסיתי כבר טיפול פסיכולוגי בשלוש שנים האחרונות עם מספר מטפלים. אבל זה הקל על המצב רק זמנית.

החלק הכי נוראי הוא הבדידות. וההרגשה הזאת שלמרות שנתתי הרבה למדינה ולחברה,החברה די *** עלי בחזרה. זאת הרגשה של מועקה כזאת שאין דרך להיפטר ממנה.

לי בא

New member
לא פשוט להרגיש ככה

אולי כדאי לך לעשות סדנא לכישורים חברתיים,
בטוחה ששם תלמד מדוע אתה לא מצליח ליצור קשרים.
בהצלחה

galyamim

New member
היי,

אתה רצית רק "להוציא את זה", כמו שכתבת? או שיש עוד משהו? לא, אני לא שואל בציניות, פשוט הרושם שמתקבל הוא שאין עוד משהו, אבל תמיד טוב לוודא...

נפש האדם זה דבר מורכב...

ואני מכירה הרבה אנשים שמגיעים לקונצרטים ותאטרון.
פשוט לא פגשת אותם בזמן כנראה. לא היו לך כלים להשתלב
בחברה שהתאימה לך.
מה עושים עכשיו? ממשיכים לנסות.
לדעתי לבדוק אופציות טיפול נוספות. לבדוק אם תרופה אחרת
תעזור לך. אולי טיפול קוגנטיבי. במצבים כאלה לדעתי זה לא מספיק
רק לדבר על הילדות וכו'.
כשיש סיפור כזה קשה מתפתח סינדרום של "אי שייכות כרונית".
זאת המצאה שלי של השם, אבל מה שזה אומר שאתה אוטומטית
מרגיש לא שייך בכל מצב.
צריך לפתח חשיבה מחוץ לקופסא בשביל לראות איפה אתה
לא שייך באמת ואיפה אתה מחליט "באוטומת" על אי שייכות.
אולי למצוא מטפל טוב בטראומה שיעזור לך לראות איך
יוצאים מהמעגל הזה?

על תשאל אותי לגבי המלצות קונקרטיות למטפלים(אם כי הכרתי
פסיכיאטר טוב באחרונה). אני נותנת כיוונים שאולי יכולים לעזור.

ברוך הבא סטודנט

סיפור החיים שלך קשה וכואב.
כל הכבוד ששירתת בצבא ומילאת את חובתך. זה בכלל לא מובן מאליו כיום.
אתה מוזמן תמיד לפרוק פה ולשתף
ואם תרצה עצות תוכל לקבל

למעלה