חייב את עזרתכם!

ubuntu1

New member
חייב את עזרתכם!

שלום לכולם, אני בן 24 כרגע ועובד בתחום ההיי טק (תקשורת ואבטחת מידע) אני עושה את זה מאז השירות הצבאי בתקופתו בעצם רכשתי את המקצוע. העניין הוא שלפני הצבא מאוד רציתי ללמוד משפטים,למרות שידעתי שקשה אחר כך להסתדר. אחרי שסיימתי את הצבא אמרתי לעצמי שאני זמנית אלך לעבוד בהיי טק בשביל לחסוך קצת כסף. ואז העבודה והמשכורת (שאגב לא רעה מעל 10 אלף מיד אחרי השחרור) גרמו להישאר זמן ממושך. השנה אני רוצה לקחת כמה קורסים באוניברסיטה פתוחה אחד במדעי המחשב ושני במשפט עסקי. ולראות לאיזה תואר אני באמת מתחבר יותר (למרות שאני חושב שאני יודע את התשובה). אני לא במאה אחוז רוצה להישאר במה שאני עושה עכשיו. כי אני בטבעיות אני בנאדם יותר אומני ומקצועות האלה גם באים לי יותר בקלות. מצד שני, אני מכיר את הבעיתיות שקיימת לאחר סיום התואר במשפטים ומשכורות נמוכות במשך כמה שנים ראשונות, וזה גורם לי להישאר בתחום שאני עובד בו עכשיו. כי אני לא רוצה להיות בגיל 28.5 עם תואר ראשון במקצוע שאני יותר מתחבר אליו (משפטים) אבל עם משכורת מינימום במשך שנתיים. ולצערי, גם לא אוכל לקבל תמיכה כלכית מהורי כי מצבם מבחינה הזאת גם לא משהו............. אז אני ממש לא יודע מה לעשות להישאר בתחום או ללכת וללמוד משפטים.... ואם אני אחליט ללמוד משפטים האם ניתן להשלים כמה קורסים בפתוחה ולקבל פתור באוניברסיטה? האם יש מכללה איכותית שמתקיימים בא לימודי ערב במקצוע הזה? והאם ניתן לשלב לימודים ועבודה במשרה מלאה? אודה לשתובתכם ולדעתכם בנושא.

אלמרפאד

New member
"חייב" זו מילה קצת קשה

את התשובות האמיתיות והנכונות לשאלות שלך אתה צריך להשיב בעצמך, במיוחד אם אתה מתכוון לקחת כמה קורסים השנה ש(אולי)יעזרו לך במציאות הכיוון הנכון. אל תבנה על זה יותר מדי. ממילא יש פער עצום בין האקדמיה לפרקטיקה. בכל מקרה, כשאני קורא שוב את מה שכתבת ושאלת נראה לי שהתשובה נמצאת בפנים אתה רק מנסה לקבל אישור מאיתנו. אתה מודע לסיכון בכניסה לתחום המשפטים, אתה מודע למשכורת הנמוכה הצפויה בהתחלה, אתה מודע לכך שאת עוזב עבודה נאה עם שכר נאה עוד יותר ואתה גם שואף ללמוד משפטים בלימודי ערב בשילוב המשרה הנוכחית שלך (כך משתמע). במילים אחרות: אתה לא באמת רוצה ללמוד משפטים. דעתי, עזוב אותך מההרפתקה המיותרת הזו. יש לך עבודה טובה עם משכורת מצוינת בגילך ובמצבך. אל תכניס את עצמך למיטה חולה.

ubuntu1

New member
זה לא בדיוק כמו שאתה מתאר..

1. אני אוהב יותר מקצועות אומנים במיוחד היסטוריה ואזרחות זו הסיבה שאני רוצה ללכת ללמוד משפטים וזה מה שרציתי גם לפני שהגעתי לתחום שאני מתעסק בו עכשיו.

ubuntu1

New member
זה לא בדיוק כך!

1. אני אוהב יותר מקצועות אומנים במיוחד היסטוריה ואזרחות זו הסיבה שאני רוצה ללכת ללמוד משפטים וזה מה שרציתי גם לפני שהגעתי לתחום שאני מתעסק בו עכשיו. 2. אם היה לי בבית מצב כספי טוב ולא הייתי צריך לעבוד כל הזמן בשביל לממן את עצמי הייתי עוזב את העבודה הנוכחית אחרי שנה/שנתיים....... אומנם זה לא המצב....... 3.מה כוונה שלך לגבי ה"פער עצום בין האקדמיה לפרקטיקה?! 4. איפה בכל זאת יש לימודי ערב של משפטים שנחשבים לרמה גבוה?

אלמרפאד

New member
לא בדיוק אבל בערך

1. הלוואי וכולנו היינו יכולים לעבוד במה שאנחנו אוהבים. אתה אוהב מקצועות הומניים? תלמד אותם כתחביב. לעסוק בהם כמקצוע זה כבר סיפור אחר. מה לעשות שאחד הדברים החשובים בעבודה זה כסף ורוב המקצועות ההומניים לא מייצרים כסף בקלות. כן כן, גם משפטים. במיוחד במצב השוק הנוכחי הרווי. 2. המילה "אם" נכונה להרבה דברים. יש לך מצב נתון. תעשה את השיקולים שלך. 3. באקדמיה בכלל או לכל הפחות במשפטים - לומדים תיאוריות. לא לומדים איך להיות עורך-דין (ואני מוציא כמה קורסים של סדרי-דין שגם הם לא ממש מלמדים פרקטיקה אבל אולי הם הכי קרובים לזה). זה שתהנה בקורס כזה או אחר ותתחבר לחומר הנלמד בו לא אומר בכלל שתתחבר לעיסוק המקצועי בו. כך שהעובדה אתה "אוהב" מקצועות הומניים או מתכוון לקחת קורס/ים בשביל לראות אם אתה מתחבר למקצוע לא תואיל לך בהרבה. כל שתוכל להסיק הוא שאתה מתחבר לצד הלימודי שבו, וזה לא מספיק. מה גם שקורסים משפטיים באוניברסיטה הפתוחה הם אחרים לגמרי וברמה שונה לחלוטין מקורסים לכאורה מקבילים בפקולטות למשפטים ממש (ואני אומר מניסיון. בדקתי עבודות ומבחנים לקורס משפטי בכאילו באוניברסיטה הפתוחה). 4. לא יודע. אני אישית חושב שהמושגים "לימודי ערב" + "משפטים" + "רמה גבוהה" לא הולכים ביחד.

ubuntu1

New member
הבנתי אבל...

1.ממה שאני מבין ממך אף פעם אי אפשר לסמוך על לימודים אקדמיים ולהחליט אם אתה מכיר את המקצוע? אז לפי מה שאתה אומר פה בנאדם שהיה מצטיין באקדמיה יכול להיות חרא של עורך דין או יועץ משפטי? אז איך אפשר לבדוק מה הוא עיסוק המקצועי הפרקטי?! כי אני בטוח שזה לא מה שרואים בטלויזיה. 2. מוזר שאתה אומר שרמה של משפטים באוניברסיטה פתוחה נמוכה...לגבי מדעי המחשב ועוד כמה פקולטות אני יודע בוודאות שרמה גבוהה והיא ברמה של אוניברסיטאות מובילות.

אלמרפאד

New member
תראה...

יש מקצועות שבהם באופן מובהק האקדמיה מנסה לדמות את הפרקטיקה, המדובר בעיקר מקצועות הקשורים למדעים, שם אתה יכול בצורה יותר מיטבית לגבש דעה על העיסוק הפרקטי העתידי (וגם לזה, כמובן, יש יוצאים מן הכלל). רוב המקצועות במדעי החברה והרוח, ובכלל זה גם משפטים, לא כאלו. בהחלט ייתכן מצב שאדם היה מצטיין בלימודים והוא יהיה עורך דין בינוני ומטה. וגם ההפך. וגם לא זה ולא זה. איך אפשר לבדוק? להיכנס לפרקטיקה. בשילוב הלימודים אפשר להיכנס לפרוייקטים המשלבים תיאוריה ופרקטיקה (קליניקות, משפט מבוים/ציבורי וכו' - וגם זה לקחת הכל בעירבון מוגבל), טרום-התמחות ובהמשך התמחות וכיו"ב. אין דרך אחרת ומקוצרת. אתה צריך לזכור שהאוניברסיטה הפתוחה לא מעניקה תואר במשפטים. כך שאל תשווה תארים אחרים שהיא כן מעניקה לרמה של אוניברסיטאות כי אז המצב אחרת לחלוטין. כל הקורסים ה"משפטיים" שאפשר לקחת באוניברסיטה הפתוחה הם קורסים שנבנו במיוחד לצרכים שאינם משפטיים. כך למשל, אפשר ללמוד דיני חוזים לקראת תואר בכלכלה, והקורס נבנה מתוך חשיבה וצרכים כלכליים נטו, הרבה פחות לצורך פיתוח הבנה משפטית של ממש. במצב כזה, באופן מובנה, הרמה של הקורס המוצע תהיה נמוכה הרבה יותר ממקום שמציע את אותו קורס אבל במסגרת תואר שלם במשפטים.

ubuntu1

New member
אם אני בכל זאת אלך ללמוד

איפה היית ממליץ? אוניברסיטה, מכללה?! איזה אוניברסיטה או מכללה?

ubuntu1

New member
ומתי מתחילים..

טרום התמחות והתמחות עצמה? ומה הם המשכורות מקובלות בטרום, בהתמחות ולאחר? תודה רבה.

אלמרפאד

New member
אתה צריך להפסיק לכתוב עם "?!" זה מפחיד

איפה ללמוד? שאלת השאלות. תעשה חיפוש בפורום תמצא עשרות אלפי דיונים בנושא. הכלל הבסיסי: קודם כל אוניברסיטאות (ואז העברית ות"א מובילות) ואחר-כך מכללות (הבינתחומי והמכללה למנהל בולטות יותר). זה בגדול. טרום-התמחות אפשר להתחיל במהלך התואר בעודך סטודנט. התמחות רק לאחר סיומו. כמה מרוויחים? טרום התמחות - מינימום. התמחות: מינימום - במגזר הציבורי) ועד ל-7,000-8,000 במשרדים פרטיים/מסחריים. גם לגבי זה תמצא שלל מידע בפורום ומחוצה לו.

בתכלס

ערובות בטוחות לכך שתרוויח הרבה אין בעצם בשומקום. זה לא נכון שבמשפטים אתה תמיד תרוויח פחות כמו שזה לא נכון שבהיי טק אתה תמיד תרוויח יותר (הכל זה מלמעעעלה...לא סתם
ׂ) האמת היא שהפתרון שחשבת עליו נשמע טוב. סיים את התואר במדעי המחשב ואחר כך תוכל לעשות במשפטים, בדוק תמצא מקום לתואר עם לימודי ערב אני עשיתי משהו כזה בזמנו במכללת נתניה, אבל זה היה במקצוע אחר...אבל אני יודעת שיש גם למשפטים).

למעלה