חייבת עזרה!!

atypique

New member
זה כבר לא סרט, מה שיש לך...

זה כבר טרילוגיה. קרקל, ה-קרבי? נו באמת. אלא אם לרדוף אחרי סרסורים וזונות זה קרבי לדעתך. מג"ב זה לא בית ספר שיקומי. עזבי אותך...

אבל קרביים תמיד יתפסו קו

וזה שמירות.. לא באמת ייתנו לך להיות חלק ממבצע ולהלחם..

Little Bit

New member
מג"ב-

מג"ב זה לא לערסים. לא. הסטיגמה עליהם היא רק סטיגמה, ותו לא, יש אנשים מקסימים והם לא יהיו שונים מרוב הלוחמים הצה"ליים שתכירי מהבחינה הזו... לוחמות מג"ב משולבות מאוד מאוד טוב בתוך המערכת בניגוד לבנות במערך הלוחם של צה"ל, לוחמות מג"ב כרגע הן הכי קרביות שאפשר למצוא, הן יוצאות למעצרים ומבצעים, ושומרות בדיוק כמו הלוחמים הגברים. את יכולה גם להגיע למקומות כמו סמ"ג [סיירת מג"ב] והימ"ג, מתילן [כלבנים], בעיקרון לכל יחידה שתרצי בתוך מג"ב. [למרות שלימ"ס לא נראה לי שתגיעי, אבל אולי גם זה ישתנה מתישו P-:] את לא רוצה לשמור, טוב, אז כנראה שאת גם לא צריכה להיות לוחמת. מה את חושבת שלוחמות קרק"ל עושות היום, אם לא תופסות קו ושומרות? זזה בדיוק מה שהן עושות. אין היום לוחמת בצה"ל שהולכת להרוג את הרעים, תשכחי מזה. אם את רוצה להרגיש קרבית ומועילה ולאתגר את עצמך, הייתי מציעה לך את מג"ב, גם מסלול ההכשרה שלהם לא שונה משל הבנים ועושים אותו ביחד עם הבנים, בלי יוצא מן הכלל, הכל אותו דבר, לוחמים ולוחמות.

וואיי נפלת עליי בקטע של השמירות...

כשכתבתי ש..אנ'לא ארצה להעביר את כולל השירות הצבאי שלי בשמירות....לא התכוונתי לכך שאני לא רוצה לשמור!!! פשוטו כמשמעו-לטחון שמירה כל השירות ,ו..ר-ק שמירה לא הופך אותי ללוחמת...אנ'לא ארגיש שעשיתי משהו....אני פשוט חושבת שיש ביכולתי לתרום יותר זה הכל, ואני מחפשת מקום שיאפשר לי לממש את זה.. בכל אופן תודה על המידע ועל התגובה העניינית ליטל:)

לא קראתי את כל התגובות,

אבל יש לי כמה דברים להוסיף, לחדד ולציין. קודם כל, יש לצאת מהסרט (ודחוף), שקרקל זה המקום הכי קרבי לבנות. ממש ממש ממש אבל ממש לא. כל יחידה שיש בה לוחמות - היא מספיק קרבית לבנות, בואי נתחיל מזה. קרקל, אם כבר הזכרת - שומרות בגבולות של שלום באזור הערבה, כל השירות. נורא מסעיר...
נ"מ - אומנם את יושבת מרבית השירות בסוללה שלך ומסתכלת על צגי מחשבים, אבל זה חשוב, וקרבי לכל דבר. תותחנים - לא צריך להזכיר ת'מלחמה האחרונה שלנו... התמונות מדברות בעד עצמן אני חושבת
מוד"ש - זה חדש, ועדיין לא נפתח... אבל לפי הדיבורים והתיכנונים - זה הולך להיות משו לא קטן. מג"ב - על הפעילות שלהם אני באמת לא יודעת, אז אני לא רוצה לכתוב סתם. אב"כ- ארוך לי מדי, כתבתי פעם מאמר על לוחמת אב"כ... את מוזמנת להציץ כיום, וזה מוכח מחקרית, תחרותית (כן כן... יש בצבא ימי תחרויות של כושר בין היחידות האלו... ב2004 מג"ב זכו מקום ראשון, אב"כ מקום שני) וסטטיסטית (מהצבא כמובן), מג"ב ואב"כ נחשבות היחידות הכי טובות לבנות, מבחינת איכותיות, פעילות, קרביות, וכו'. מספר הבנות - בכל אחת מהיחידות שציינתי, מספר הבנות קרוב למספר הבנים, פחות או יותר... חוץ מבקרקל, שם יש 70% בנות, 30% בנים. אצלי בפלוגה למשל (אב"כ) היינו בטירונות 2 מחלקות של בנים ואחת של בנות, באימון המתקדם עירבבו אותנו. אממ בקשר לשמועות - חח בוקר טוב חמודה. יש שמועות שלוחמות הן בחורילות. אז?

תודה לך :)

רק עוד דבר קטן... "מוד"ש"?! מה זה?! זה ידוע לך אם יפתח עד אוקטובר הבא..?! ראשי תיבות של מה זה...?! המאמר שלך ..תוכלי לשלוח לי קישור אליו?! תודה :)

RENI1

New member
מוד"ש-מודיעין שדה

נפתח לראשונה בנוב' 06 (ממש עוד חודש וחצי!!) אני מתגייסת לשם
והנה- המאמר של רויטל על לוחמות אב"כ.

תודה,תודה רבה ! אבל...

מודיעין שדה רק נפתח?!?!?!?!! איך יכול להיות אני מכירה אנשים שמשרתים שם ... יכול להיות לבנות זה נפתח...בעצם, גם לא, יש מישהי שאני מכירה ששירתה שם ואז עברה מרוב השיעמום...כל היום תצפיות במשקפת...! וואיי מוזר.... את בטוחה?!

היא צודקת ../images/Emo13.gif

מוד"ש זה מודיעין שדב, ונפתח ללוחמה לבנות, מהתאריך שהיא ציינה... מוד"ש קיים, לבנים לוחמים, וזה מה שנפתח לבנות השנה. יש במוד"ש עד היום גם תצפיתניות, שלא נחשבות ללוחמות, וזה מה שחברה שלך הייתה

RENI1

New member
לוחמת איסוף

כמו שאמרנו קודם עד עכשיו לא היו לוחמות במוד"ש. התפקיד יפתח לראשונה בפני בנות בנובמבר 06. לכן, כל מה שאני יודעת לספר על התפקיד הוא מהסברים של לוחמים שמשרתים בחיל ומהסברים שהחיל הציג בפנינו בכנס לוחמות. בגדול, מודיעין שדה הוא חיל שאחראי על איסוף המודיעין בשטח באמצעות תצפיות ומארבי איסוף על מנת לאפשר לכוחות הלוחמים בשטח לקבל תמונת מצב עדכנית שבלעדיה הם לא יכולים לפעול. במוד"ש יש 3 גדודים- -גדוד שחף- 869- שייך לפיקוד צפון ופועל בגבול לבנון. -גדוד ניצן-636- שייך לפיקוד מרכז ופועל באיו"ש. -גדוד נשר-414 (כבוד!)- שייך לפיקוד דרום ופועל בעזה ובגבול מצריים וירדן. הבנות ישתלבו רק בגדוד נשר (גבול מצריים וירדן) גם בצוותים הרכובים (שאחראיים על איסוף המודיעין מרקון או האמר) וגם בצוותים הרגליים (שאוספים מודיעין ע"י מארבי איסוף). טירונות רובאי 03 מוגבר (רובאי 03 כוכבית 05) בביסלמ"ש (בית ספר למודיעין שדה) שבדרום. הטירונות היא 3 חודשים. אח"כ 4 חודשים של אימון מתקדם, שירות מבצעי ביחידה וכו'. כמובן שיש אפשרויות קידום לפיקוד וקצונה. התפקיד מסווג ויש לעבור תחקיר בטחוני לפני הגיוס. אם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות :) עוד על התפקיד תוכלי לקרוא פה ושם. ויש גם קומונה

Raptor Bass

New member
תעשי לי טובה...

לוחמות ולוחמים בנ"מ ובתותחנים הם רק לוחמים למראית עין. תותחנים נמצאים כמה עשרות ק"מ מחזית הקרב, ככה שאולי הם יורים ומשמעותיים ברמה הטקטית, אבל הם תמיד יישארו רחוקים מהלחימה והסכנה. נ"מ מסתכלים על צגים כל היום, ובפועל לא עשו שום דבר ב-10 השנים האחרונות (מתי הייתה המתקפה האווירית האחרונה על ישראל?), חוץ מזה גם הם רחוקים מהחזית. אב"כ- אומרים שהיחידה הזאת כלכך גרועה שהיא משחררת ליהל"ם לא מעט לוחמים. נחשב המקום הכי גרוע להגיע אליו בהנדסה. מג"ב- לא מכיר את פעילות הלוחמות ביחידה הזאת. בסופו של עניין- לוחמות כמעט תמיד משרתות בגזרות יותר שקטות של הגבולות, ובקוים יותר אחוריים. הסיבה לכך היא דיי ברורה- מבחינה תקשורתית לוחמת שתיפול בשבי תיראה הרבה יותר רע מלוחם כלפיי הציבור (כן הציבור הוא שוביניסטי). גם אם ההכשרה היא דומה, למעט בנות שמגיעות למקומות באמת מובחרים כמו טייס, חובלים וכדומה- הן לא יזכו לפעילות מבצעית כמו הלוחמים.

nadavchu

New member
בואי נגיד את זה ככה

בכל מקום יש ערסים, אבל במגב יש הכי הרבה, זו עובדה ולא רק סטיגמה (אגב אומרים שסטיגמות קיימות כי הן נכונות אבל זה סתם חח). לא אומר שכל מגב ערסים, יש לי שם כמה חברים טובים שהם לא ערסים, אבל הגיוס הקרבי עם הכי הרבה ערסים אליו זה מג"ב. מי שלא מאמין עכשיו יחטוף את השוק כשהוא יגיע ליום הגיוס לשם. אם את שואלת מה עדיף קרקל או מגב.... נראה לי קרקל, בהצלחה במה שתבחרי.

גיא246890

New member
אוו הינה המבינה באה.

תודה על המידע. בטח בודקים מי ערס ואז מכניסים אותו למג"ב.! הגיוני הא? מי שרוצה להיות במג"ב פשוט צריך לסמן וזהו מה גורם לך ל חשוב שכל הערסים רוצים להיות במג"ב מה יש שמה? ואם כבר כל הערסים נמצאים במקא"ם (ככה רושמים?)

למעלה