חייבת עזרה

ronit-lo

New member
חייבת עזרה

אני חדשה . רציתי לשאול על חזיות של טריומפ - מאוד דחוף לי. רציתי לדעת מה כל נתון בתוית החזיה מייצג- מה מייצג את ההקיף , מה מייצג את גודך כוס החזה וכו. מה שאני זוכרת רשום בתוית גם CUP C , מה זה אומר? אני מתביישת לשאול את המוכרת - ומתחשק לי ללכת לקנות חזיה גדולה יותר בעקבות ההריון ואני רוצה לנסות לבחור לבד . כלומר ללכת למשביר מחבני אופנה ולקחת מידה אחת יותר גדולה ולמדוד. אבל אני צריכה לדעת מה מייצג כל נתון בתוית - אודה לכם על עזרתכם.

לא שאני מבינה גדולה, אבל אני אנסה

לעזור. יש שני פרמטרים - CUP זה גודל השד עצמו והוא מסומן באותיות לועזיות. המספר (75, 80, 90) הוא היקף החזה. בדרך כלל יש יותר ממספר אחד, כי יש כל מיני שיטות מדידה - סנטימטרים, אינצ´ים וכו´. את צריכה להסתכל על זה שמתייחס לאירופה (נדמה לי מסומן ב-EU). תנסי כמה חזיות שאת רוצה, למדוד לא עולה כסף, אבל אם במקרה יש מוכרת נחמדה זה יכול לעזור (כל עוד היא לא תיכנס לך לתא בלי רשות). מקווה שעזרתי.

Boojie

New member
המלצה שקראתי בזמנו,

ושעד היום עזרה לי - לבחור את גודל הגביע הגדול ביותר שנוח. והמספר, אגב, הוא היקף החזה מתחת לשדיים (כלומר, ממש בקו שבו הם נגמרים, על הצלעות).

דווקא כן עדיף לשאול את המוכרת

במיוחד אם את בהריון והמידות שלך השתנו ואולי גם ישתנו במשך ההריון. וכיוון שהשדיים גם רגישים יותר בתקופה הזו, את אולי צריכה לשנות את מבנה החזיה וסוג הבד, ולא רק את הגודל. עדיף לשאול פעם אחת מישהי שתוכל לתת לך עצה טובה, במקום לקנות משהו לא מתאים. עדיף להתגבר על הבושה ולשאול מאשר לזרוק כסף על משהו לא מתאים. מנסיוני, המוכרות באינטימה מאוד נחמדות ועוזרות (למרות שיש להן נטיה לדחוף לך דברים יחסית יקרים).

אמיר.

New member
תאמיני לי ... אני מתבייש יותר..

אבל שאלתי... (דווקא המוכרות היו בסדר.. שאר הקונות נעצו בי מבטים שחבל"ז)

hunky@dory

New member
טוב שלא לדחוף ידיים

כמו כמה מוכרות שנתקלתי בהן

amonit

New member
טיפ שקיבלתי ממוכרת מעולה,,

אחרי שבחרת היקף, ו"cap" ובזמן שאת מודדת את החזיה בחדר ההלבשה, תתכופפי לכמה שניות, תרימי ידיים,תתמתחי ובכלל תעשי כמה תנועות שאת עושה בדרך כלל, ואז תתישרי ,, בדרך כלל אנחנו נעמדות מול המראה כמו פסלים,, לפעמים שוכחות שאנחנו אמורות גם לחיות בתוך זה,, כך אפשר לבדוק אם החזיה באמת נוחה גם תוך כדי תנועה וששום דבר לא "בורח" בכלל בזמנים שהחזה מקבל חיים משל עצמו אולי כדאי לוותר על הברזלים והתחרות ופשוט לחפש משהוא נעים פשוט ונושם בכדי שתוכלי גם את לנשום.

Boojie

New member
אני באופן קבוע

קונה חזיות עם ברזלים ומעיפה להן את הברזלים (חתך קטן ב"מסילה" של הברזל, והוא נשלף החוצה בקלות). למה? כי הם עושים לי סימנים כחולים על הצלעות ומכאיבים לי, ואני לא מוכנה שיכאב לי בשביל איזה אידיאל יופי מפוקפק... אז למה לקנות עם ברזלים מלכתחילה? כי פרט לעובדה שבגודל שלי קצת קשה להשיג חזיות בלי ברזלים, החזיות עם הברזלים, מה לעשות, מעוצבות בגיזרה הרבה יותר טובה - גם אחרי שמורידים להן את הברזלים. והן בדרך כלל גם יפות יותר...

מירה ח.

New member
ובנוסף לכך גם נמצא

במחקרים שחזיות עם ברזלים נחשבות לאחד הגורמים לסרטן השד (חסימת כלי דם!). אבל מה לעשות, גם אני נמנית על אלו שמידותיה מחייבות ברזלים...

איך זה יכול להיות

שהברזלים חוסמים כלי דם? הברזלים לא מקיפים לך את כל הגוף, הם רק משענת, קשת מתחת לשד. איך דבר כזה יכול לעצור את הדם? אם כבר הגומי ההיקפי של החזיה נשמע לי יותר מסוכן, בעיקר אם לוקחים חזיה בהיקף קטן מדי. בכל מקרה, אשמח לקישורים בקשר לנושא.

Boojie

New member
קודם כל,

אכן, הברזלים חוסמים כלי דם - הם פשוט נוקשים יותר משאר החזייה. שנית, גם החזייה עצמה חוסמת. שלישית, הבעייה העיקרית היא לימפה ולא דם (הלימפה מנקזת את הלכלוך והשאריות). כמה מחקרים מצאו ששיעור סרטן בלוטות הלימפה עולה ביחס פחות או יותר ישר למספר השעות של לבישת חזייה ביום.

subculture

New member
לכל אלה שענו לרונית לו.

היי, זאת סיסטה, פשוט אני ממחשב אחר. גם אני רוצה לענות - רונית, אל תתביישי. באמת אין ממה. להזכירך, יותר ממחצית העולם לובשות חזיות. אין תחליף לחזייה נוחה ומותאמת היטב, אפילו אם צריך למדוד את כל החזיות בחנות. אם את מתביישת מהמוכרת, תבואי עם חברה או בת משפחה. והערה למשיבות: לפעמים, כשמישהו או מישהי פונים לפורום בשאלה שהיא לא פמיניסטית מובהקת אלא יותר "נשית" - כמו שקרה בנושאי מכונות כביסה, מריטת שערות וכו´, עולות תשובות של "פני לפורום צרכנות" או תשובות סרקסטיות או מתרעמות: למה בדיוק אתם שואלים אותנו את זה?. לדעתי, עדיף לענות אם רוצים או לא לענות אם לא רוצים ולעזוב את השואל בשקט בלי הטפות. אז מה אם זה לא קשור לפורום. זה מזכיר לי מצב שמישהו שואל איפה זה רחוב זה וזה, אז עונים לו אם יודעים. לא נוזפים בו "למה שאני אדע, כי אני אישה?" או "פנה לפורום רחובות". אז אם נזקקתם לאישור ממני, יפה שעניתן לרונית לו ממיטב ניסיונכן ואמתפייתכן.

Boojie

New member
גם אני בעד,

אני רק חושבת ששאלות מהסוג הזה, שהן בכל זאת לא בדיוק בנושא הפורום, עדיף לשרשר לפתיל ההודעות.

סיסתה יקירתי, נראה לי שלא הייתי

מגלה סבלנות יתר לשאלות על מריטת שער בשום פורום לא בגלל שאני פמיניסטית אלא בגלל שאני אני....
התאפקתי עם החזיה אחרי ש"התנפלו" עלי בעניין מריטת השיער אבל פשוט אין לי סבלנות לדברים כאלה. שוחחנו על זה היות וסיכמנו שנפנה להנהלת הקהילות ונבקש מהם שיפתחו פורום לשאלות טרוויאליות ופורום קוסמטיקה (לא בניהולינו כמובן
).

sista

New member
האמנם - חזיות כנושא א-פמיניסטי?

אולי הבורות, הבושה וחוסר המודעות של נשים עצמן בקשר לחזיות היא גם סממן של דיכוי פטריארכלי? אני בטוחה שחזיות הן חלק מהאג´נדה הפרטית של כל אישה. אני אישית מודה שחזיה גרועה הורסת לי את היום, אבל אני לא מדברת על זה עם אף אחד במשך כל היום הסיוטי הזה, רק זעה לי באי נוחות. חזיה היא מעין נוכחת - נפקדת בשיח הנשי, כמו נושאים רבים הקשורים לגוף האישה - מערכת העיכול, ווסת, מחזור הורמונלי (שינויי הורמונים), גיל המעבר, בעיות גניקולוגיות. הבורות הזאת גובלת לפעמים בהזנחה עצמית, שנשים הן קורבנותיה.

לדבר על החזיה בהקשים נשיים - בכייף

לשם הבהרת ההבהרה - סבלנותי לשיחות סלון בנושא קניית חזיות כמו גם מריטת גבות או פיצוץ חצ´קונים קצרה ולא מפותחת במיוחד. אם יש לי בעייה נקודתית בנושאים הללו אגש מן הסתם למקור - מוכרת החזיות, הקוסמטיקאית או רופאת העור. יש בי בכל זאת טרחנות של פולניה טובה, בלתי מקושרת לנושא ולאלמנטים של טקט ותבונה, בהקשר אחד - של ילדי - ושם זה מתחיל ונגמר
החזיה כסימבול ומלווה קבועה בחיינו וכולי - נושא נפלא לשירשור שאני בהחלט אקח בו חלק.

אני מסכימה שיש ערך בשיחה על חזיות

בהקשר פמיניסטי. נתחיל מזה שרבות מהחזיות שנתקלתי בהן הן מבדים לא נושמים, וגזרות לא נוחות, אבל נחשבות נורא סקסיות. נמשיך מזה שממידה מסוימת, כמו גם עם בגדים עליונים, אי אפשר למצוא דברים יפים. כאילו מגבילים את המידה של מי שיכולה אפילו בעיני עצמה להחשב סקסית. הדבר שהייתי הכי רוצה לראות שמוכרים כאן אלו חזיות כמו שמצאתי בארה"ב - מכותנה, בלי יותר מדי קשקושים ולא רק למידות A ו-B. מה לדעתכם זה אומר שבכלל לא טורחים ליצר וליבא חזיות כאלה לארץ? ונסיים בחזיות שמטרתן לגרום לנשים להראות כמו אידיאל היופי - חזיות פוש-אפ מצד אחד, ומינימייזר מצד שני. האם אתן רואות בחזיה כזאת אמצעי דיכוי, או אמצעי בחירה, יכולת לפסל מחדש את גופך כמו שאת יכולה לצייר מחדש את פנייך אם את בוחרת להתאפר?

למעלה