חייבת לשתף..

Lior215

New member
חייבת לשתף..

התחלתי ליטול כדורים, ואני נקרעת עם ההחלטה הזו. אני יודעת שבעבר, לפני כשנה ממש שיפרתי את מצבי ללא שום כדורים..בעיקר בחשיבה חיובית והמון דברים אחרים שעשו לי טוב, ספורט, תזונה וכ"ו. כל מצבי הרוח הקיצוניים התמוגגו להם והרגשתי מאוד טוב תקופה ארוכה.
אבל משהו מאוד מוזר קורה לי בזמן האחרון, ואני חייבת להבין מה זה..וזה ממש מתסכל אותי.
התחלתי לצאת עם מישהו לפני כשנה, וכשעברנו לגור יחד שזו גם הייתה החלטה רצינת עבורי כי אני בנאדם שפשוט לא יכול בלי פרטיות אחרת אני מאבדת את זה. אבל גרנו יחד כי הרגשתי שאני צריכה לגבור על הפחד הזה ולראות איך יהיה. תוך כדי הייתי עסוקה בלעבוד, והמון. הרבה לחץ הופעל עליי, לעבוד, לחזור לבית ללא רגע של מנוחה עם עצמי לבד..כי הוא תמיד היה שם. לאט לאט הכל דעך, למרות שהיה לי ברור שאני אוהבת אותו. ככל שהזמן עבר נהייתי אומללה והפסקתי לדבר, וגם הוא. הרגשתי שאני כלואה בתוך הראש שלי ולא מצליחה לעשות שום דבר, לא הייתי מרוצה מכלום והיה לי לחץ כל פעם שהחברים שלו היו מגיעים לדירה והייתי נמנעת בכל צורה שהיא לא לשבת איתם, עבורי זה היה סיוט :\.
איפשהו התחילו להדהד קולות של- אני לא ראוייה, לא מספיק חכמה ועוד...הייתי נורא מדוכאת, היו ימים שהייתי קמה בבוקר וכל מה שרציתי לעשות זה לבכות. לאחר מכן היו לי בערך 2 התפרצויות זעם..על דברים שלא היו קשורים אליו אבל הוא היה איתי כשזה קרה והגעתי למצב שאני לא מצליחה לנשום מרוב עצבים. אני חושבת שאלו התפרצויות זעם, בכל אופן, אבל זה היה משהו שלא אפיין אותי, ואני יודעת שאם הייתי לבד לא הייתי מתפרצת ככה, אני לא יודעת איך להסביר את זה.
בכל אופן, שמתי לב שאני קצת חרדה ליד אנשים בזמן האחרון זה משהו שמלווה אותי מאז ומתמיד אל הייתי בטוחה שזה עבר לי, אבל הינה שוב, זה חוזר., למרות שבסביבת הלימודים אני מרגישה דיי בסדר. בקרב המשפחה שלו אני מרגישה נורא חסרת ביטחון ואני ממש מתאמצת בשביל שהכל יהיה כשורה. לפעמים אני מפחדת..שהם ייקלטו ויחשבו שאני מוזרה..שאני חסרת ביטחון..ושבכלל אני לא ראוייה לו או שלא מתאימה לו. הפחד הזה ממש אוכל אותי והוא השפיע עליי קשות...הרגשתי שאני ממש מוזרה...עם ההתנהגויות שלי, לא רציתי לראות אנשים וכעסתי מאוד, ולא ידעתי על מה.
השבוע יצאתי לטיול עם חברות שהגיעו עם עוד חברים שלא הכרתי. הכרתי אנשים חדשים, אך זוג אחד שהיה איתנו עורר בי משהו..הרגשתי לחוצה ליידם, ושוב ייצא החוסר ביטחון במלואו. הרגשתי שאני קטנה ומטופשת ליידם והיו רגעים שפשוט הייתי משתתקת ליידם. הרגשתי מאויימת ובאי נוחות והרגשתי צורך להוכיח שיש בי משהו, הרגשתי שהם מעניינים (הבחורה) והיה לי קשה להיות איתה, משהו בביטחון שהיא הקרינה דיי גימד את הביטחון שלי. ליד הבחור הרגשתי גם מוזר מתח שאני לא יכולה להסביר.נתתי לזה ממש להשפיע עליי והתעסקתי בזה כל הזמן וזה באמת ממש הרס את כל הטיול. לא משנה כמה אמרתי לעצמי להשתחרר, פשוט, לא הצלחתי. ואז הכל עלה לי..שיש רגעים שאני נעשית חרדה לייד אנשים, אנשים מסויימים שמשום מה מעוררים בי תחושה מסויימת, אני לא יודעת מה זה ולמה זה. ושוב מצאתי את עצמי ממש ממש מדוכאת, בוכה וממש כאב לי על הכל. כאב שלא ידעתי מה עושים איתו והדרך היחידה היא להתחיל ליטול כדורים כי נמאס לי מהתקופות האלו שאני נופלת לדיכאון הזה. ואולי זה בכלל לא דיכאון. זו לא פעם ראשונה שאני נוטלת כדורים אגב, נטלתי פעם אחת ולקחת זמן מה הפסקתי. הייתי בעבר אצל פסיכיאטר והוא אמר שיש לי הפרעת אישיות גבולית, אבל אני לא סומכת עליהם, גם עברו מאז שנים רבות, וכשהוא "אבחן"| אותי הייתי אפשר לומר עדיין מתבגרת ומבולבלת, על המיניות שלה על ההחלטות והתחושות שלה. אבל מודה, שהייתי גם אז עצובה, לא פעם ולא פעמיים אנשים שעבדו איתי היו שואלים אותי למה אני נראית עצובה, והיו לי מחשבות נוראיות כשהייתי קטנה יותר. בכל זאת אני לא סומכת על הרופאים. אמא שלי התעקשה שאקח כדורים אבל היא מגזימה, היא אומרת שאני בסוף אשתגע בקצב הזה. אני לא יודעת מה לעשות, פשוט לא. אני מרגישה כ"כ אבודה ואני מצטערת שההודעה לא ברורה ומפוזרת. אני לא יודעת מה לעשות.

Lichy87

New member
היי ליאור

נראה לי שלפי איך שתיארת את התקופה שאת עוברת של החרדה, עצבות והתקפי זעם, אולי באמת שווה להיעזר במשהו חיצוני כמו הכדורים כדי לחזור לאיזון ורוגע. את לא יכולה לצפות מעצמך לשלמות ולתפקוד מושלם בכל רגע נתון, לפעמים הגוף לא עומד בעומס וצריך חיזוק כזה.
&nbsp
בכל מקרה מה שאת עוברת נשמע גדול בשביל להתמודד איתו לגמרי לבד. אפשרות אחת היא באמת לקבל את הצורך בכדורים ולנסות להיות שלמה עם ההחלטה. אפשרות שניה היא אולי לפנות לאיש מקצוע, אם זה לאבחון מחודש או אם זה לשיחות כדי להבין מה עובר עליך ומה את יכולה לעשות כדי להקל על זה.
&nbsp
מה שכן תנסי, עד כמה שאפשר, להיות קצת יותר קלה עם עצמך. להבין שאת בחורה מאוד רגישה באופן טבעי והתמודדויות שאולי לאחרים הן פשוטות יותר כמו עבודה, מגורים עם בן זוג ובילוי חברתי, יכולות להיות קשות מאוד עבורך. יש אנשים שצריכים את הזמן שלהם לבד כדי להיטען באנרגיות ואין בזה שום דבר שלילי או פגום. את לא יכולה לצפות מעצמך להיות סופר וומן או למלא איזשהו תפקיד חברתי אידיאלי שנדמה שכולם עומדים בו.
נסי למצוא את הדברים שנותנים לך רוגע ואנרגיה, תעצבי את החיים שלך לפי מה שעושה לך טוב ולא לפי מה שמצופה מהאדם הממוצע.

שםפה

New member
לעניות דעתי

דווקא טיפול פסיכולוגי רגיל בלי תרופות יספיק. הנה תראי הודעה מעלייך של דר כאוס, יש פה עד כמה שאני מבין ויודע (ואני לא מבין גדול) בעיה של דימוי עצמי, ביטחון, ואהבה של עצמך. אני חושב שלפני שיוצרים קשר זוגי צריך להיות לבד ולטפל בבעיות. סביר להניח שלחבר שלך יש יציאות בכל זאת שאיך שהוא כן פוגעות בך ויוצרות אצלך לחץ וחרדה, למרות שאין לו כוונה כזו ואם הוא היה מבטא את זה על מישהו פחות רגיש הוא לא היה מרגיש ככה. למשל יכול להיות שהוא יותר משכיל, או מאוד מצליח בעבודה, או יפה והוא מנסה למשוך אותך לכיוונו או לעודד אותך. איכשהו ההורים תמיד מעורבים לרעה בבלגנים האלה. זה שאימא שלך לוחצת עלייך שתקחי תרופות למרות שאת לא נשמעת במצב קשה של דיכאון/חרדה. אם את יכולה לחזור צעד אחורה ולהיות לבד ולעבוד עם עצמך אז עשי את זה, ותדברי עם חבר שלך שאת צריכה עוד זמן לעצמך ושהוא ילך לחברים שלו ולא שהם יבואו. למה? כי מגיע לך. מגיע לו להנות עם חברים שלו - אבל במקום שזה לא בעייתי בשבילך, והבית שלך הוא מקום בילוי אחרי שהוא המקום בו את מרגישה "בבית". ואני בכל זאת חושב שלא ספורט ומחשבות חיוביות יעזרו לך לפתור את הבעיות אלא טיפול. אלה לדעתי רק יכולים להיות תוספת.
אם עבר זמן רב מאז אבחון הפסיכיאטר, ואת חושבת שהוא לא התאים, לכי שוב עכשיו כשאת בוגרת. כי אם אכן יש לך הפרעה אז הטיפול יעזור לך לטווח הארוך הרבה יותר.

למעלה