חייבת לשתף

guti30

New member
חייבת לשתף

היום בערב המיועדים שלי חגגו יומהולדת 5 לתאומות שלהם מהתהליך הראשון שלהם.
הוזמנתי גם.
הגעתי עם 2 בני (האיש עבד)
ידעתי שהמסיבה מיועדת לחברים קרובים ובעיקר בני משפחה. בין החברים נוכחה הפונדקאית בדימוס המקסימה של הזוג, שעליה שמעתי המון דברים טובים, ושאיתה התפתחו קשרי חברות של ממש וגם עם בני משפחתה. נהייו ממש קשרי חברות בין המשפחות.
הבנים שלי התמזגו מייד בין הילדים ונהנו מההפעלה.
המיועדת שלי הכירה לי את הפונדקאית בדימוס ואת אחותה והסבירה לי על כ90% מהנוכחים מי זה מי. יצא לי גם להחליף כמה מילים עם הפונדקאית הקודמת. וגם עם גיסה אחת של המיועדת ואז הציגה אותי המיועדת לגיסה אחרת. אחרי שהציגה אותי ציפיתי למשהו בסגנון "נעים להכיר" או כל משפט נימוס מברך בסיגנון. במקום זה בירכה אותי ב"ברוכה הבאה למשפחה" באותה השנייה לא ידעתי איך להגיב חוץ מלחייך במבוכה. הבטתי סביבי וראיתי אנשים דמחים מחוייכים, ראיתי את הקשר המדהים בין הגיסים של המיועדת לפונדקאית הקודמת ואפילו אחותה הייתה שם עם כל משפחתה (של האחות של הפונדקאית). וזה עשה לי ממש תחושה נעימה; של איזה אנשים מדהימים, מכילים ומחבקים.
אני כמה שעות אחרי, הילדים נרדמו ואני יושבת ומתבשלת במיצים של עצמי: כי המשפחה שלי עוד לא יודעת על התהליך. ואני בספק שמהמשפחה שלי אני אזכה לתמיכה, אהדה, הבנה, הכלה שאין מה לדבר על הערכה כלפי התהליך.
ואז אני נזכרת שוב בחיוכים של בני משפחתה, אמיתיים, לא מאולצים, לא כאלו של לצאת מדיי חובה ולסמן
בכדי לענות על כללי הנימוס המקובלים וגם זה לא תמיד. לפעמים יש גם "פרצופים" גלויים באירועים אצלינו :(
דוגרי- קינאתי. והרגשתי כל כל מיוחדת וברת מזל להיות בחלקם דל האנשים המדהימים האלו.
ואני חושבת לעצמי- אנשים כאלו חייבים להביא עוד ילדים לעולם! כמה שהם רוצים! ולא כמה שהשרה הנכבדה זאת או אחרת החליטה! ואם יש הורים כמוהם וכמו זוגות אחרים שרוצים לעבור את התהליכם שלהם בארץ, ולא בחו"ל בשלט רחוק, אמהות שרוצות להיות בכל אולטראסאונד, לקחת חלק בהריון עד כמה שזה מתאפשר- מי הם האנשים שיושבים להם במשרד ממוזג זה או אחר שיחליטו אם יעברו 2 או שלושה תהליכים בארץ?!
אני חושבת שאתם- המיועדים צריכים להילחם בכל הכוח שבמקום להגביל את מספר התהליכים הניתנים בארץ מ3 ל2 כמו שהוגש בהצעה, לא תהייה הגבלה כלל. משום מה לי כאשה פוריה בריאה שאף אחד לא שוכל להגביל אותי בשום צורה זה ניראה אבסורדי. במיוחד לאור העובדה שהמדינה לא לוקחת אף לא חלק קטן במימון התהליך- אלא רק מציבה מגבלות.
וסליחה על החפירה

N o g a 30

New member
וואו, איזה כיף לשמוע!

תתמקדי בחיובי - שזכית על כמשפחה מיועדת כזאת חמה, אוהבת, מחבקת ומכילה.

ולגבי משפחתך - לכי תדעי, אולי הם עוד יפתיעו אותך :).
וגם אם לא, הכל תלוי בך בסופו של דבר: ככל שתהיי יותר בטוחה, שלמה ושלווה, כך השפתעם עלייך תהיה פחותה יותר.

תשאבי כוחות ואנרגיות מאנשים שיכולים לתת לך את זה.

שיהיה המון בהצלחה ובקלות

שמחה2008

New member
ריגשת אותי מאד!

לא כל אחד מסוגל להבין את הכמיהה לילדים נוספים ולקבל בהבנה את החלומות של אדם אחר.
תודה על מה שכתבת.

מירבי*

New member
את כל כך צודקת

מרגש לקרוא את מה שכתבת ואת ההסתכלות שלך על הדברים.
את צודקת שזה מקומם להגביל את מספר התהליכים לזוגות, הרצון של השרה הוא לאפשר פונדקאות לכולם, גם לחד מיניים שיתווספו למעגל הזוגות הזקוקים לפונדקאות.

בהצלחה בתהליך שלך ואני מקווה שהמשפחה שלך תשכיל להבין את גודל המעשה שאת עושה ולכבד ולהעריך אותך.

guti30

New member
צודקת, מבינה את הכוונה,אבל באה לברך ויצאה

מקללת. בעייני זו לא הדרך זה לא אמור לפגוע ולבוא על חשבון הזוגות הסטרריטים. אני מברכת על ההבנה שיש לכללול יחידים וחד מיניים בזכאות לחבוק ילד דרך הליך חוקי בארץ. אבל בעייני צריך להגדיל את מלאי הפונדקאיות ולא לצמצם את מלאי "ההורים" . ובעיניי יש גם דרכים לעשות זאת; כמו אולי לאפשר תהליך נוסף לפונדקאיות שעברו 2, הטבות במס לפונדקאיות לתקופה מסויימת אחרי ההליך,או כל מני הטבות אחרות שלמדינה "אען בעייה" לתת אילו הייתה רוצה, בכדי למשוך עוד נשים להצתרך למעגל הפונדקאיות. כמו הטבות במשכנתא. הרי רוב הפונדקאיות ניגשות לתהליך בגלל ההיבט הכלכלי, מועטות הן אלו שהכסף אינו מניע נכבד בשיקול ובהחלטה, אז אפשר לתת הטבות בצורת הטבות שימשכו קהל נוסף. זה פשוט יותר קל לצמצם ולא להגדיל ראש וזה עצוב.

והמון תודה על המילים החמות!

VNRN

New member
כיף לשמוע
זכיתם כולכם!

ולכל הפמיניסטיות למיניהן ו"מביני העניין" בנושאי זכויות אזרח וכו' יש אחכ עוד מה להגיד על "ניצול פונדקאיות". זה מטריף אותי!!!
אם יש משהו שאני מצטערת עליו בתהליך שלנו הוא שהפונדקאית שלנו הגדירה מראש שהיא אינה מעוניינת להיות חלק מהמשפחה המורחבת ושאנחנו מסתירים מחמותי שאנחנו בקשר איתה. עם כל הפרגון של חמותי (ששלחה תמיד לפונדקאית עוגיות מעשה ידיה) היא עדיין חוששת שהקשר עם הפונדקאית יפגע בילדה או בנו. אי שם בנבכי המוח האחורי שלה היא עדיין חוששת שהפונדקאית תרצה את הילדה.

זיכרי שיש לך המון! תהני ממה שיש!!! בהצלחה

נ.ב.
אני עדיין חייבת לך תמונות. תכתבי לי במסר את הנייד שלך ואשלח לך.

טידידל

New member
מענין..

כשחמותי שלי שמעה שאני מעוניינת להיות פונדקאית היא חקרה קצת ואמרה שכדאי שנמצא משפחה שתתן לילד שלה לשמור איתנו על קשר בהמשך כי היא קראה שזה עוזר לבריאות הנפשית של הילד..
(זה לא היה כל כך רלוונטי כי אנחנו כבר בקשר עם זוג, אבל מאמינה שזה יהיה טבעי מבחינתם)
מה שכן, אני רואה את עצמי מאוד פמיניסטית, וניגשת למקום הזה של הפונדקאות כי אני מאמינה גדולה בחסד ובהענקה הגדולים שיש פה ולא רואה בכלל סתירה בין הדברים
ועדיין, צריך להיזהר במקום הזה, כי יש פה גם אפשרויות של ניצול..
אני אחרונה שאחשוב שבמהות יש פה פגיעה וניצול אבל לפעמים הגבולות יכולים להיטשטש
בין אם מדובר בגבולות בין האנשים ובאוטונומיה של הפונדקאית על הגוף שלה למרות המורכבות שהיא נושאת עובר שלמעשה שייך להורים
ובין אם מדובר בהבנה של השותפות בתהליך הזה, ובהשפעות הרגשיות ההדדיות ושלא מדובר בתהליך מסחרי ניטרלי
ויש לפעמים הערות של אנשים (פעמים נדירות גם פה) שהגבולות האלו והמורכבות של הענין לא תמיד ברורים להם וזה לא פשוט.

ולפותחת השרשור מרגש ומשמח לקרוא את הדברים

guti30

New member
אני לא יודעת אם אני עונה להגדרה של פמיניסטית

או לא. בהרבה דברים אני מסכימה עם האג'נדה אבל לפעמים יש דעות קיצוניות מדיי. בנושא פונדקאות אני אישית לא חושבת ולא מוצאת ניצול בארץ של הךונדקאית. ההיפך הוא הנכון; בעייניי יש ניצול והפלייה של המיועדים. אני. חרתי להיות פונדקאית! אף אחד לא דחך, כנע או הכריח אותי! ההיפך הוא הנכון ; הרופא נשים, פסיכולוג וחברי הוועדה כולם העלו טיעונים של "למה לא" ואני עדיין בחרתי שכן. למיועדים הבחירה היא בין כן ילד ביאולוגי או לא ילד ביולוגי. ככה שבעייני הניצול הוא של מצב מאוד בעייתי ופגיע של המיועדים שיעשו הכל על מנת לחבק ילד משלהם. וכשאני אומרת ניצול אני מתכוונת למדינה שעושה רושם של "באה לקראת". יש לי חברה טובה שעברה עשרות טיפולי הפרייה ובשום שלב אף אחד לא בדק אותה כפי שנבדקים הורים בתהליך פונדקאות! הרי מה ההבדל? בעייני שתיהן מטופלות פריון רק שהאחת נושאת את ההריון בעצמה ו שנייה נעזרת בפונדקאית. אלא שלזאת שנושאת את ההריון בעצמה המדינה מממנת, המדינה לא מגבילה את כמות הילדים שהיא יכולה. לבצע בעזרת טיפולים בארץ ולא בודקת עבר פלילי. אותי מרגיזה ההפלייה מטעם המדינה שמנצלת את מצבם הרגיש של הורים אלו ומפלה, ובמקום להקל מערימה קשיים נוספים.
לי זה בא בקלות; הריון, לידה-המלחמה שלי התחילה לאחר שהבנים נולדו, לדאוג שיקבלו את הסביבה והתנאים הטובים ביותר לגדול אשר אני ובן זוגי יכולים לתת להם. ומרגיז אותי לראות שהמלחמה שלכם/ן מתחילה כל כך מוקדם, עוד לפני שיש ילד, עוד לפני שיש הריון, עוד לפני שיש אישור לתהליך בכלל. אתם/ן. מתבקשים/ות להילחם על הזכות לבצע תהליכי פונדקאות בארץ, בסביבה שמוכרת לכם, סביבה תומכת ובטוחה. אני יודעת שיש רבים שבוחרים לעבור תהליך בחו"ל מסיבות שונות, ודבריי לא מכוונים לזוגות אלו. אלא לזוגות שרוצים להיות קרוב, לתמוך מקרוב ולקחת חלק פעיל בתהליך. וזה מה שהפמיניסטיות שלצערי מתבטאות בגנאי הפונדקאות לא מבינות שאתם המנוצלים ואתם אלה שצריכים להילחם על זכויותיכם שבעייני דיי מופרות בכל ההגבלות האלו. הרי בסך הכל אתם מבקשים לחבק ילד ביולוגי משלכם, אז למה ההפלייה הזו?
אני ממש מקווה שכל ההגבלות שנועדו להתווסף לחוק הפונדקאות לא יתקבלו, להיפך שיקלו ויעזרו במקום רק להגביל.

למעלה