חייבת לשתף אתכם

חייבת לשתף אתכם

בפוסט שכתב רופא המשפחה המדהים שלי, ד"ר מיכאל ויינפאס, על קיר הפייסבוק שלו.
לא סתם אני כל כך מעריצה אותו

"
היום ניהלתי ישיבה עם הרוקחת קלינית ( המצוינת ) של האזור. עברנו על רשימת חולי הסוכרת הלא מאוזנים, שמטפל בהם, כדי לראות איך אפשר לעזור להם לקדם את בריאותם.
**
לרוב הבעיה היא אי הענות טיפולית, שזה אומר, אי רכישה ואי נטילה של תרופות. נתון, שאפשר לבחון בפורטל במחשב .

בצענו ביקור יבש ( שלא בנוכחות המטופל ) במחשבה איך להעלות את הענותו הטיפולית, ואיך לעזור, שכן בחולים אלו אי נטילת התרופות מדרדרת את מצבם לסיבוכי הסוכרת המסוכנים.
**
בסוף הישיבה :
" הפציינט הזה " אומרת לי הרוקחת הקלינית " זה היחיד שאין לי הסבר מה קרה איתו, רואים בפורטל שהוא לא רוכש תרופות כלל כבר כמה חודשים, והוא התאזן פלאים "
למעשה הוא התרפא מהסוכרת !!
**
כיוון שאני מכיר אותו גם בחיים האשיים אני יודע מה קרה איתו, הוא שינה תזונה , אבל לתזונה קצת שונה ממה שממליצים במכון סוכרת ( עוף רזה בלי עור, חזה עוף, גבינה לבנה רזה ומעדן דיאט )
...
הוא עבר לטבעונות והתרפא מהסוכרת .
**
( הפוסט לא מעודד אי צריכת תרופות, ההפך, הן מצילות חיים למי שלא עושה שינויי תזונה )"

לא

אבל בהחלט תומך מאוד בטבעונות ובאופן כללי דוגל בהפחתה של חלבון מהחי ותזונה שלפחות ברובה היא צמחית.

27182

New member
טבעונות לא מרפאה סכרת

מה שמרפא סכרת זה הורדה במשקל.

Ofericko

New member
האם נערכו מחקרים לא תצפיתניים שהוכיחו

ש-״טבעונות לא מרפאה סכרת״ כפי שאתה טוען?

27182

New member
כן

יש מחקר התערבותי שבו נבדקה דיאטה טבעונית מול דיאטה רגילה. האנשים בדיאטה הטבעונית לא נרפאו מסכרת.

Ofericko

New member
פרש לי בבקשה:

CONCLUSIONS—Both a low-fat vegan diet and a diet based on ADA guidelines improved glycemic and lipid control in type 2 diabetic patients. These improvements were greater with a low-fat vegan diet.

27182

New member
שתי הערות

מה לא ברור בציטוט? תוצאות המחקר היו:
1) המצב של האנשים בשתי הדיאטות השתפר, אך הם לא נרפאו מסכרת (כי הם לא ירדו מספיק במשקל).
2) השיפור במצב של האנשים בדיאטה הטבעונית היה יותר גדול, אך הסיבה לכך כי הם ירדו יותר במשקל.

eietmo

New member
אבל להגיד שהיא לא מרפאת סכרת

לאו דווקא נכון לפי המאמר. הוא מראה שיש שיפורץ כלומר שיתכן מאוד שאם הוא היה נערך זמן רב יותר היו רואים שינוים מהותיים יותר ואלי גם "ריפוי"

27182

New member
שיפור זה לא ריפוי

1) השיפור נבע מהירידה במשקל, לא מהורדת מוצרים מהחי (זו אנליזה שמופיע במאמר עצמן)
2) יש להם במאמר המשך עם מעקב של 74 שבועות. לא רק שלא חל שיפור נוסף במצב, אלא הייתה הידרדרות קלה.
3) 22 שבועות זה הרבה זמן. יש מחקר של 8 שבועות שבו אנשים נרפאו מסכרת ע"י דיאטה קיצונית (600 קלוריות ליום).

27182

New member
עוד מחקר

יש גם מחקר של 7 שבועות שבו אנשים כמעט נרפאו מסכרת עם דיאטה של 90% מזון מהחי.

Ofericko

New member
וזה נראה לך דומה למשפט

הראשון שלך ״טבעונות לא מרפאה סכרת״?
ממך ציפיתי ליותר.

Gidi Shemer

New member
האמת היא שהוא צודק

מתוך המאמר:

To test whether the effect of diet on A1C was mediated by body weight changes, a regression model was constructed, including baseline A1C, weight change, and diet group as predictors of A1C change, among those whose hypoglycemic medications remained constant. In this model, the effect of diet group was no longer significant (P = 0.23). Controlling for diet group and for baseline A1C scores, weight change was significantly associated with A1C change; each kilogram of weight loss was associated with a 0.12% drop in A1C

למעלה