חייבת לשאול

The Heretic

New member
חייבת לשאול

זה מעליב לשאול רוסי אם הוא מדבר עברית?
למה היום בעבודה שאלתי מישהי שלא הייתי בטוחה אם היא מבינה והיא נעלבה וזרקה לי בחזרה גם משהו מעליב אבל שיהיה לה לבריאות. בכל מקרה אחרי זה באתי ואמרתי לה שלא התכוונתי לפגוע בה והיא גם ניפנפה אותי בסנוביזם בולט.
אז זה ממש חסר טאקט כנראה?

איליה40

New member
קשה להתייחס לבחורה ספציפית ולמקרה ספציבי

אני למשל בד"כ לא נעלב בשאלה כזאת, תלוי מי שואל, איך שואל, באיזה מצב. אולי עצם השאלה כביכול מעמדיה את הנשאל/ת איכשהו מחוץ למסגרת. אז סנוב אחד כמוני - שלא היכפת לו מהמסגרות - לא יעלב. ואילו במקה של מישהו/י אחר/ת התוצאה עלולה להיות שונה. כך או כך, במצבים מסוימים יש לדעתי בשאלה הזו טעם לפגם. וכל הכבוד לך על השאיפה לנימוסים טובים.

The Heretic

New member
הי תודה

יכול להיות שקל להגיד 'מה, אם היו שואלים אותי בחול אם אני דוברת אנגלית לא הייתי נעלבת, מה פתאום' אבל אולי אצל הרוסים פה בארץ זה יכול להשמע עם קונוטציה קצת אחרת.

Astroo

New member
אם היית גדלה שם מגיל קטן כן היית נעלבת

אני למשל דיברתי עברית שוטפת שנים רבות לפני שנולדת, מי את שתתייחסי אלי בתור עולה חדש?

אם היא הייתה מדברת כל יום-כל היום בשפה זרה

ונמצאת בקרבת אנשים שגם כן דוברים אותה, אז השאלה "האם את דוברת את השפה המקומית?" הייתה בהחלט במקומה.

Astroo

New member
השאלה אף פעם איננה במקומה

נניח מגיע אליך פולינזי ושואל בפולינזית האם אתה דובר את השפה הזאת. האם תבין את השאלה ותענה לו? מאידך, אם אתה מבין את השאלה ויודע לענות עליה, זה אומר שאתה יודע פולינזית ברמה מסויימת.

ivgy1980

New member
באופן כללי, כל מקרה לגופו

ואת אל תהיי פראיירית ותחזירי לה, כי עשית הכל בסדר. יוצאי המדינות הסובייטיות, כמו יוצאי מדינות ערב, מבינים היטב כוח. חוסר טאקט זה הרוסים שאין להם חוש הומור.

The Heretic

New member
חח איך הייתי מחזירה לה

וכן, למרות חיבתי לרוסים אין לי שפה משותפת איתם כלל.
סופ"ש נעים

ivgy1980

New member
תמיד אפשר לזרוק איזו עקיצה ערסית

אבל לא בעבודה, שם עדיף לסתום
המצב במשק עכשיו לא משהו

אם אין שפה משותפת, אז זו בעיה...

כמובן רק בהנחה שבאמת רוצים לתקשר וליצור קשרים. אם לא רוצים, אז אין שום בעיה.

The Heretic

New member
רוצים רוצים

ראה להלן למטה למה הכוונה בגדול.
אגב, אם זה משנה, יש רוסים שאני כן מצליחה להתחבר איתם, לא ברמה הכי קרובה, אבל יש קצת מן המשותף. אבל כל אלה עלו מוקדם. עם כאלה שעלו מאוחר תמיד נורא קשה לי וזה הדדי. אני לא יודעת להסביר את זה.

לא רק לך... גם לי.

אמנם אם אין ברירה אז אני אתקשר עם כל מי שצריך, אבל אותם רוסים-כבדים שעלו בגילאים מבוגרים (או אף כאלו שעלו בגילאים צעירים אך לא השתלבו), עם פרצוף חמוץ, שפת גוף מאיימת וטון תוקפני, ממש לא באים לי בטוב. עבדתי פעם עם כאלו והם היו אנשים דוחים שאף אדם שפוי ונורמלי לא ירצה להתקרב אליהם. הארגנטינאים לעומת זאת, שהיו הרבה יותר טריים בארץ ועלו בגילאים מבוגרים, היו אנשים מאוד נחמדים וחביבים. כמה שלא חיפשתי, לא הצלחתי למצוא אפילו דבר אחד רע אצלם. פשוט אנשים זהב. כל זה מוכיח שהרוסים שמתנהגים בצורה כזאת, זה לא בגלל העליה אלא בשל האופי הקר והנוקשה שלהם. עובדה שעולים מארצות אחרות מצליחים לשמור על צלם אנוש ולהתנהג כמו בני אדם ולא כמו חיות שברחו מהג'ונגל.

The Heretic

New member
ירדת חזק על הרוסים

כן ארגנטינאים מאד חמים באופיים לרוב.

זה אבל מה שאני אוהבת אצל הרוסים, ברור שיש לכאן ולכאן ויש באמת אנשים דוחים נציבי קרח אנטיפתים. אבל אני נמשכת או לפחות בעבר, למסתוריות, לרצינות משמעת עצמית תרבות. היום אבל אחרי כל מה שחוויתי, סנוביות ורוסים ששפטו לי תנשמה הרבה פחות.

במקום לרדת חזק על הרוסים

עדיף לעלות חזק על הרוסיות, אבל זה רק אני שחושב בקול רם, אז נא להתעלם! כן, הארגנטינאים באמת אחלה, וגם היחס אליהם מצד הישראלים-הוותיקים הוא בהתאם.

"היום אבל אחרי כל מה שחוויתי, סנוביות ורוסים ששפטו לי תנשמה הרבה פחות."

חבל, הם הורסים לעצמם. סוף סוף מישהי שמה עליהם עין, אז הם מנקרים לה את העין השניה ויורקים לה מוחטה לתוך הפרצוף. במקום לחבק ולקרב, הם מרחיקים ודוחים. אלו שעלו בילדותם ושאיתם יותר נוח לך, הם למעשה כבר בעלי מנטליות ישראלית שהרוסיות שלהם, אם עדיין ישנה, היא בסה"כ ציפוי קטן או איזשהו סימן דליל. הרוסים ה"אמיתיים" הם עלו שעלו בגילאים יותר מבוגרים, ששאבו וינקו מהתרבות והמנטליות הרוסית ואיתם את לא מסתדרת בכלל. כלומר, את למעשה נמשכת לישראלים עם ניחוח רוסי קל אבל לא לרוסים אסלים וכבדים כמו שיש ברוסיה.

The Heretic

New member
להיפך

יותר נמשכתי לאלה שכביכול עלו מאוחר אבל אין לי שפה משותפת לכן בדרכ זה נגמר במפח נפש.

למעלה