חייבת לשאול

כנראה שבלבלתי אותך עם מישהי אחרת...

ייתכן שגם לי הדברים הללו היו מפריעים, לפחות חלקם (שמת רגליים על הכסא/שולחן בזמן הדיבור איתם או כשהיית לבד עם עצמך?), אבל לא בטוח שהייתי משייך אותם לבני מוצא זה או אחר אלא לחינוך שאותו אדם מסוים קיבל בביתו.

beatman

Member
מה זה "להתנהג כמו רוסיה" ?

אנחנו לא ברוסיה, אני גם לא מתנהג כמו ברוסיה.
אפשר להתעניין מה בדיוק לא היה בסדר בהתנהגות שלך ?

The Heretic

New member
עניתי למעלה

ולבי רגליים על הכיסא, יכול להיות שזה חינוך וזה מה שאני מדברת, בישראל לא ככ מוזר לשבת לא רגל על רגל עם מפית, כאילו לשים רגל אחת על הכיסא ולהשען עליה, מבין? ותאמין לי שאני מחונכת היטב.

beatman

Member
הרגל היתה עם נעל מלוכלכת ?

לכלוך או סחיבת שמיכה על הרצפה עלולים בהחלט להפריע, מצד שני אפשר לבקש מבנאדם להפסיק ולא ישר לפסול.

איליה40

New member
לנימוסים טובים אין כל קשר לרוסיה

או למדינה אחרת כשהי. יש אינדיבידואים מנומסים ויש כאלה שלא, ואין כאן כל קשר למוצא ומדינה כלשהי. ואם כבר - הקהל הרוסי במרחב הציבורי - הוא קלגס, הוא דוחה והוא אלים. גם היחסים הבין-אישיים שם לרוב לא משהו. פעם קראתי יומן מסע ממאה 19 למזרח הרחוק הרוסי. והכותב ציין שבכפרים הסיניים היה סדר, ניקיון, עזרה הדדית. והאילו בכפרים רוסיים הסמוכים ריב ומדון נצחי, שכנים מציטים בתים אחד של השני, השתיינות, בטלנות, ההזנחה. כמובן שבמדינה כה גדולה יש הכל - מהכי נמוך ועד הכי גבוה. אבל בכל פעם כאשר מקשרים את רוסיה לנימוסים טובים, למשמעת, מיסתיות, וכן הלאה - אני מחייך בציניות.

יש אנשים עם רגשי נחיתות עזים וביטחון עצמי

מאוד נמוך שנעלבים מכל דבר. לא צריך להתרגש מזה. את פעלת בסדר גמור. להבא, את יכולה פשוט לפנות אל בין השיח בעברית ו... לחכות לתגובתו. מקסימום הוא יהנהן בראשו לאות חוסר הבנה. ולא, אני אישית לא הייתי נעלב מדברים כאלו.

TaL53

New member
זה סובייקטיבי

תלוי בבנאדם ותלוי בקונוטציה. טוב עשית שהבהרת שלא התכוונת לפגוע בה אבל יכול להיות שבלי שום קשר היא לא הייתה במצב רוח/לא באת לה בטוב.

לאנשים יש תסביכים הקשורים לקליטה

מרבית הרוסים עלו לפני 15-20 שנה, כך שהם אמורים לדעת עברית ברמה כזאת או אחרת. ברגע שמאן דהו מטיל ספק בכך, הם מרגישים את עצמם פגועים: "מה, אחרי כל השנים האלה אני עדיין עולה טרי בעיניך?"

Astroo

New member
מרבית העולים עלו לפני 1993

שזה לפני 21 שנה לכל הפחות. פותחת השירשור היא בת 21, כך שהיא נמצאת בארץ פחות זמן מרובנו.

בהחלט חסר טאקט

לשאול אדם זר אם הוא יודע לעשות משהו, זה תמיד חסר טאקט, כי את כאילו בוחנת אותו, ומי את שתבחני אותו. אם האדם נעלב מזה או לא, זה כבר תלוי כמה בטחון עצמי יש לו וכמה עבה העור שלו. זה לא בהכרח קשור לתרבות שממנה הוא בא.

מה היה לך רע לדבר אליה עברית, ולתת לה להחליט כיצד להגיב?

גילוי נאות: אני יליד הארץ, שפת אמי עברית,
אני בפורום הזה במסגרת לימודי הרוסית שלי.

למעלה