תשובה
קודם כל, גילוי נאות: אני דתי. אני לא מכאן והגעתי מהראשי. התגובה שלי הולכת להיות צפויה. אני מניח שאת יודעת מה אני חושב ושהשאלה לא היתה מופנית לאנשים כמוני, אז את לא חייבת לקרוא אבל אני מרגיש שאני חייב לכתוב. אני לא יודע למה בחרת לעזוב את הדת. אולי חקרת את הנושא לעומק והגעת למסקנה שאין אלוהים, או שאת מאמינה באלוקים אבל לא מאמינה שאיכפת לו מה אנחנו עושים, ואולי סתם לא בא לך על מצוות. דבר אחד בטוח, ואת זה לא תוכלי לשנות גם אם מאוד תרצי - את עדיין יהודיה. אבותייך סבלו מרדיפות אכזריות במשך אלפיים שנה, דור אחרי דור, בצורה שלא היתה לשום עם אחר, ובכל זאת העדיפו כל פעם למות במיתות משונות כדי להמשיך את המורשת הזאת. את בהחלט יכולה להיות גאה להשתייך לעם הזה, גם אם בחרת לא לשמור מצוות. אבל האם חשבת פעם מה גורם ליהודי להעדיף למות ולא להמיר את דתו? האם לדעתך הוא סתם טיפש? באמת את לא רואה שום משמעות בעובדה שאת יהודיה? לא יהיה לך כואב לראות את הילדים שלך (שאמנם יהיו יהודים מבחינה הלכתית) חסרי כל זהות יהודית? את אמנם לא שוקלת להתנצר, וילדייך יהיו בעז"ה יהודים בכל אופן, אבל במצב כזה יהיה לך קשה מאוד לגדל אותם עם זיקה כלשהי ליהדות (אני ממש לא מדבר דווקא על שמירת מצוות). זה עוד בלי שדיברנו על מה שיקרה בדור של הנכדים שלך. כך בדיוק הולכת היום ונכחדת יהדות ארה"ב. היום אנחנו ב"ה במדינה משלנו עם שלטון משלנו ואנחנו יכולים להיות גאים ביהדותינו, מה שאבות אבותינו בקושי העזו לחלום, ובכל זאת דווקא היום עולות שאלות כאלה. מה ששונאינו בכל הדורות לא הצליחו לעשות, אנחנו עושים היום לעצמנו. חבל. אולי את ושאר אנשי הפורום לא מבינים מה אני רוצה בהודעה הזאת. יכול להיות שאנחנו בכלל לא משדרים על אותו גל. אני מודה - אף פעם לא הבנתי איך באמת עובד הראש של דתל"שים. אני לא מזלזל בכם ואני בטוח שרובכם לא עזבתם בגלל שאתם סתם נהנתנים שרוצים לעשות בעולם הזה מה שבא להם. אני מניח שבדיוק ההיפך - פשוט לא מצאתם ביהדות את העומק שחיפשתם, והיא נראתה לכם כמו מערכת חוקים חסרת היגיון. אני בהחלט חולק עליכם, אבל קיום המצוות הוא לגמרי עניין שלכם מול הבורא. רק שאני לא יכול להישאר אדיש מול זלזול במורשת של העם שאליו אנחנו שייכים. פשוט כואב לי לראות מורשת של אלפי שנים הולכת לפח. היום הזהות היהודית חשובה גם לרובם המכריע של החילונים, כך שזה ממש לא רק עניין של דתי או לא דתי. מצטער אם מישהו נפגע. הייתי חייב. ביי אחים שלי.