חייבת לשאול שאלה...

HH husa

New member
בטוחה שלא מחפשת תירוץ ?

כדי להפרד ממנו ? "לי אישית אין בעיה עם זה, זה לא שהוא אנטישמי או משהו" "והוא אדם מדהים, ואני אוהבת אותו ולא את הסעיף הזה בתעודת הזהות שלו. בדיוק כמו שלו לא משנה בכלל שאני לא נוצריה" כל עוד זה לא נסיונות לשכנע את עצמך , אין לך בעיה. אבל למה רוסי ? :).

MiraD1

New member
כאחת שנשואה לנוצרי אני אומרת לכי עם הלב שלך!

הוא לא צריך להתגייר בשבילך כמו שאת לא צריכה להתנצר בשבילו. אם תגורו בארץ הילדים שלכם ייספגו את התרבות היהודית אם תרצו או לא ותוכלו כמובן להוסיף את התרבות של הבעל לחגיגה. אנחנו חוגגים את כל החגים, היהודים והנוצרים וזה נפלא
אני אוכלת לא כשר אז אין בעיה (ושרימפסים זה טעיייייייםםםם! אם עושים אותם טוב ובשר סרטנים זה מעדן!
) אה, כן, ורק כדי לטרוף את כל הקלפים על השולחן, לא באתי מבית דתי... הגעתי פשוט מהראשי. יש פורום מיוחד לזוגות כמוכם... זוגות מעורבים. לי הוא מאוד עזר בתחילת הדרך, תנסי להתחבר עם אנשים שם.

Kumagoro01

New member
היי, אני מהראשי ולא באה לשפוט חלילה, אבל

אני חושבת שאם את באמת אוהבת מישהו מכל הלב הדבר האחרון שצריך להיות אכפת לך ממה שאחרים חושבים או ממה שאחרים היו עושים. מה *את* חושבת? מה *את* היית עושה? האם *בשבילך* דת זה שווה ערך לצבע עיניים או לפערים מנטליים גדולים מדי כמו חוסר התאמה מוחלט מבחינת אישיות או תפיסות ועקרונות...? לדעתי זה בדיוק שווה ערך ללשפוט אנשים על פי צבע העיניים שלהם, אגב, וממי שעושים את הצעד האמיץ של לחזור בשאלה הייתי מצפה ליותר (ויותר= להעריך כל אדם לפי מה שהוא, לא לפי תוויות שהחברה שמה עליו. אם שניכם חילונים אני ממש לא רואה בעיה.) יכול להיות שיש לך בעיה אחרת איתו והדת זה סתם תירוץ נוח לפקפק בקשר...? תחשבי על זה.

אבי1985

New member
הגעתי מהראשי

ודי הרבה זמן שלא בעקרתי בפורום הזה. תי אישית אין בעיה לצאת אם לא יהודיה. אני לא רואה בזה שום בעיה. הקטע הוא שאני יודע מה המשמעות תהיה למשפחה שלי אז אפשר להגיד שאני פוסל מראש בגללם. אצלי זה השיקול אצל אחרים לו. כמו שאת בטח שמת לב, כל אחד מהיוצאים שומר על "קשר" אחר עם הדת. אצלי זה דרך המשפחה. איך שאני רואה את זה, כל עוד לא אכפת לך ואת סבבה עם זה תתעלמי מהסביבה!

HataVeani

New member
את בעצמך נחשבת לגויה, אז מה זה משנה? ../images/Emo13.gif

לפי ההלכה את נחשבת למומרת וגויה, אז מה השאלה כאן אני לא מבין?! ומה זה משנה אם את יוצאת עם מוסלמי/ נוצרי/ בודהיסטי/דרוזי/ או כל דת אחרת?! מי שמחלל שבת= חמור יותר מגוי לפי ההלכה, פירושו של דבר שאת מומרת. כתבי בויקיפדיה מומר, ואז תביני על מה אני מדבר. במה את חושבת שאת יהודייה, האם בכך שאת דתלשי"ת?
יכול להיות שאת ממוצא יהודי, וזה כבר משהו אחר. אגב, הגעתי להודעה הזו דרך החלון הראשי של תפוז.

Cornflakes

New member
ממש, אבל ממש ממש ממש לא!

חילונים היום ממש לא מוגדרים כמומרים. אתה בטח מתכוון לדין של מחלל שבת בפרהסיא. ההגדרה של מחלל שבת בפרהסיא כמומר נקבעה לפי המציאות שהיתה קיימת לאורך כל הדורות (עד לפני כ-200 שנה), שבה כמעט כל העם היהודי שמר תורה ומצוות, ומי שלא שמר עשה זאת מתוך מרד בקב"ה ובעם היהודי. היום המצב השתנה וכך גם ההגדרה ההלכתית. אגב, לא שזה קשור אלינו אבל רק בשביל ידע כללי, מומר ע"פ ההלכה הוא עדיין יהודי.

אנשים נרתעים מתוך שמרנות

ואל תזלזלי, שמרנות זה דבר חשוב. לא צריך לבלבל בין דת לשמרנות. כשם שלא כל מי שמאמין בקפיטליזם הוא רע לב בהכרח, ככה לא כל מי שמתנגד לנישואים עם לא יהודים הוא אדוק או גזען. לעתים הוא סתם יצור ביולוגי עם אינסטינקטים בריאים של שמרן ממוצע. (כמוני למשל). בכל מקרה, בהצלחה.

גרוע ביותר!!

כאילו לא ממש, הייתי יוצא עם כל אחד במצב שלך השאלה אם את רוצה להתחתן בהמשך איתו? ואם כן האם לא מפריע לך שהילדים שלך ירצו להתחתן עם גויים וכו'

such a BABE

New member
את חייבת לשאול שאלה ואני חייבת להשיב לך תשובה

נתחיל מזה שאני עושה את הדרך ההפוכה ממך. אני לא חוזרת בתשובה , אני גם לא באה מבית דתי.. אני יהודיה ויתר ההגדרות לא מעניינות אותי. אם אני יהודיה ובחרתי באורח חיים יהודי אזי שיש ללכת על פיו אבל אם בחרתי שאני לא הולכת על פיו אז הרעיון הוא שאין כללים. תראי עד כמה את מחפשת גבולות הכוונה וכללים עד כדי כך שאת שואלת אנשים האם מקובל שאדם יהודי שלא רוצה לקבל עול מצוות ראוי שייצא עם גוי. אני מבטיחה לך שגם אם עכשיו את מדחיקה את זה וטוענת שלא מפריע לך שהוא לא יהודי בעתיד זה יפריע לך פי מאה. אני לא אומרת את זה כי אני באמת יודעת מה יקרה או כי חלילה אני מתנשאת מעלייך .אני יכולה לדבר רק מנסיוני. הבית שלי והבית של בעלי שונים לחלוטין (אם תרצי אפרט בפרטי) אף על פי ששנינו באים מבתים מסורתיים. השוני הזה יכול לקרוע את הבית לגזרים. פערים ניתנים לגישור אבל השאלה היא מה המרחק וכמה אתה מוכן ללכת. כשתהיי אמא זווית הראייה שלך תהפוך למעט אחרת. היא לא תתהפך לחלוטין כי את אותו אדם אבל מה שהתאים לך קודם לא בהכרח יתאים לך אחר כך. את כבר ציינת שהוא לא מוכן לברית מילה. את ציינת את זה כי זה מפריע לך אבל את מנסה משתיקהאת זה ואומרת שאת מבינה אותו. את לא מבינה אותו.לא באמת, אולי בשכל , אבל הרגש שלך אומר הפוך. משהו שלא חשבתי שהוא נכון הוא נשמה יהודית. מסתבר שיש דבר כזה אבל הוא בלתי מוחשי וקשה להסביר אותו. את יכולה לנסות לכנות אותו בשם מצפון אבל מצפון יהודי הוא איתך בכל זמן ובכל מקום ועל כל שלה שאת שואלת עמוק בפנים את כבר יודעת את התשובה. אז נכון שדרך אחת לנסות להתנער מזה היא לחפש אישורים מבחוץ ,אבל אף אחד בפורום הזה לא יכול לתת לך תשובה טובה יותר מזו שאת תספקי לעצמך. סומכת עלייך בעיניים עצומות שתבחרי את מה שנכון לך. אם יתחשק לך אפשר למצוא אותי בפרטי ומשם גם במייל

פרסאוס

New member
טוב לך איתו? בזה הסתיים הדיון

למי לעזעזאל אכפת אם הוא מאמין באמונות תפלות או לא. בואי נהיה ראלים - יהדות, נצרות, איסלאם הן כולן אמונות תפלות. מקווה בשבילך שהוא אתאיסט.

SupermanZW

Well-known member
עשי מה שטוב לך

אל תתני לאף אחד להחליט בשבילך עם מי להיות. האישיות חשובה, הדת לא. הדת יכולה להיות בעיה רק כאשר מנסים לכפות אותה עלייך, כל עוד זה לא המקרה זה לא משנה.

הכל בולשיט

באמת שכל ההתנגדויות הן בולשיט. כל ההתנגדויות נובעות מבורות ו/או פרימיטיביות. לאהבה אין תנאים, לא זהות לאומית, לא דת, לא מגזר, לא גובה, לא משקל, לא עיר, לא ארץ, לא זמן ולא חלל. מותר לך לאהוב את מי שאת רוצה. ואל תשימי על אף אחד.

crimsonRed

New member
בעייני, זה ממש לא משנה

את לא יוצאת או מתחתנת עם הדת שלו, אלא עם הבן אדם שהוא. אם הוא טוב אלייך, ואוהב אותך ואת אותו, וטוב לכם יחד, אז את צריכים להיות יחד, ועם כל הכבוד לדת - מי שדתי ושזה מפריע לו שיעשה את השיקולים שלו ויתמודד עם ההשלכות בעצמו (כמו לאבד אהבה אמיתית). אם לך זה לא מפריע, זה כל מה שצריך להיות אכפת לך וחשוב לך.

כל הכבוד לך!

אל תקשיבי להם ואל תבני על להמשיך את החיים שלך פה, בסביבה העויינת הזו של דתיים פרמיטיביים וערסים. מספיק הם מנהלים את החיים של כולם במעורבות שלהם.. לכל מקום דוחפים את האף והידיים.. לצלחת, לכיס, לחיי הזוגיות. הם לא למדו דבר מהשואה האחרונה, כנראה כי הם ברחו משם לארה"ב או משהו כזה לפני שכל זה קרה

my world 88

New member
את לא מבינה אותם ובצדק.

את לא חייבת להם כלום. את חייבת לעצמך - להיות מאושרת. ושהשאר, ובכן, ימצאו חיים.
אישית אני גיי ומעולם לא יצאתי עם גוי. למען האמת החבר הרציני שלי היה דווקא דתי סרוג שבדיוק סיים צבא. אמא שלי התלהבה מהעיניין, ואבא שלי לא. זה היה נורא מצחיק: אבא שלי אהב את העובדה שאני גיי כל עוד הבאתי הביתה בחורים "נורמליים" ו"לפי הספר". אמי מאוד מסורתית ודווקא אהבה את השנה בה יצאתי עם אותו בחור. בקיצור, תפסיקי לחפש ולהישמע למבקרים, כי הם בכל מקום. הם לא יאהבו את מה שאת אוהבת, הם לא יבינו למה את מתלבשת ככה והם לא יבינו למה את לא כמוהם. ובכן, שיסבלו. כי את כאן בשביל לחיות את חייך ולא את חייהם. בהצלחה!

BlackUnicorn

New member
הגעתי מהראשי. לדעתי זה בסדר גמור.

אם זה היה הפוך, זה היה משהו אחר כי אז הילדים לא היו יהודיים וזה יוצר כל מיני בעיות משפטיות בעתיד, אם חלילה יהיה צורך בהתערבות מדינתית (למשל במקרה של חטיפת ילדים, חלילה...). אבל במקרה שלך - זה לא ישפיע, ואם אתם מסתדרים זה עם זה ויש ביניכם הבנה אז למה לא.

"גם גוי הוא בן אדם"

וזה ציטוט ישיר מסבתי ניצולת השואה לשאלה ששאלתי אותה פעם,כשהעלתי בפניה איך היא תקבל את העובדה אם אתחתן עם גוי ולא יהודי. פעם חששתי שסבתי ואבי(בנה)לא יקבלו את זה בגלל עניין השואה במשפחתנו אבל סבתי אמרה לי שהיא רוצה לראות אותי מאושרת וזה הכי חשוב לה. אין הבדל בין יהודי לגוי וכל עוד יש אהבה,הדדיות וכיבוד,אין טעם להבדיל,אנחנו אותו דבר בדיוק ומבפנים אפילו באותו צבע. פעם חסיד חב"ד אמר לאבי,ככשאל אותו מה ההבדל בין גוי ליהודי,הוא ענה לו שההבדל בין גוי ליהודי הוא שיהודי נוטל ידיים וגוי שוטף ידיים..... עד כדי כך?! כיום יש חשש בקרב חוגי יהדות שונים שחלה התבוללות של יהודים בשל נישואים עם צד גוי אבל מה שלא ממש מובא לתשומת הלב שבארצות שונות בעולם,אין דבר כזה חצי יהודי. לפי ההלכה היהדות נקבעת לפי האם אבל באותן ארצות,גם אם האב הוא יהודי והאם נוצרייה,הילד הוא יהודי לכל דבר ע"פ חוק ובישראל הוא לא יהודי. שלא לדבר על גויים הרוצים לעבור גיור ועוברים הרבה קשיים בלתי נתפסים כדי להפוך ליהודים. אז היותו גוי זה לא בסדר וגם הוא נתקל בבעיות להפוך ליהודי במידה והוא רוצה מתוך בחירה חופשית ומודעת?! זו רק גזענות ובורות לפי דעתי....אולי יהיו כאלה שיחשבו אחרת. לי אין כל בעיה לצאת עם גוי ובמידה ואמצא לנכון,גם להתחתן איתו. אני פוסלת בן אדם בגלל אישיות שלא מוצאת חן בעיניי או התנהגות רעה...לא בגלל שהוא לא יהודי. אם הבחור מתייחס אלייך טוב,אכפת לו ממך,נעים לו בחברתך ומשקיע בקשר איתך....מה זה באמת משנה מה הסביבה חושבת. אם חזרת בשאלה,את לא בדוק עשית את המהלך הזה רק בגלל "מה שהסביבה חושבת",נכון?

למעלה