"גם גוי הוא בן אדם"
וזה ציטוט ישיר מסבתי ניצולת השואה לשאלה ששאלתי אותה פעם,כשהעלתי בפניה איך היא תקבל את העובדה אם אתחתן עם גוי ולא יהודי. פעם חששתי שסבתי ואבי(בנה)לא יקבלו את זה בגלל עניין השואה במשפחתנו אבל סבתי אמרה לי שהיא רוצה לראות אותי מאושרת וזה הכי חשוב לה. אין הבדל בין יהודי לגוי וכל עוד יש אהבה,הדדיות וכיבוד,אין טעם להבדיל,אנחנו אותו דבר בדיוק ומבפנים אפילו באותו צבע. פעם חסיד חב"ד אמר לאבי,ככשאל אותו מה ההבדל בין גוי ליהודי,הוא ענה לו שההבדל בין גוי ליהודי הוא שיהודי נוטל ידיים וגוי שוטף ידיים..... עד כדי כך?! כיום יש חשש בקרב חוגי יהדות שונים שחלה התבוללות של יהודים בשל נישואים עם צד גוי אבל מה שלא ממש מובא לתשומת הלב שבארצות שונות בעולם,אין דבר כזה חצי יהודי. לפי ההלכה היהדות נקבעת לפי האם אבל באותן ארצות,גם אם האב הוא יהודי והאם נוצרייה,הילד הוא יהודי לכל דבר ע"פ חוק ובישראל הוא לא יהודי. שלא לדבר על גויים הרוצים לעבור גיור ועוברים הרבה קשיים בלתי נתפסים כדי להפוך ליהודים. אז היותו גוי זה לא בסדר וגם הוא נתקל בבעיות להפוך ליהודי במידה והוא רוצה מתוך בחירה חופשית ומודעת?! זו רק גזענות ובורות לפי דעתי....אולי יהיו כאלה שיחשבו אחרת. לי אין כל בעיה לצאת עם גוי ובמידה ואמצא לנכון,גם להתחתן איתו. אני פוסלת בן אדם בגלל אישיות שלא מוצאת חן בעיניי או התנהגות רעה...לא בגלל שהוא לא יהודי. אם הבחור מתייחס אלייך טוב,אכפת לו ממך,נעים לו בחברתך ומשקיע בקשר איתך....מה זה באמת משנה מה הסביבה חושבת. אם חזרת בשאלה,את לא בדוק עשית את המהלך הזה רק בגלל "מה שהסביבה חושבת",נכון?