חייבת לשאול שאלה...

lovesessh

New member
חייבת לשאול שאלה...

תקשיבו, אני דתל"שית בת 18 (טוב, עוד שבוע וחצי 19), יוצאת כבר שנתיים עם אותו בחור. אחד מתוק, באמת, הכרתי אותו במחוננים, מהרוסים הפרקציוניסטיים האלה, אני מאוד אוהבת אותו - יש רק בעיה אחת. הוא לא יהודי. לי אישית אין בעיה עם זה, זה לא שהוא אנטישמי או משהו. הוא משרת בצבא כמו כל אחד, משקיע את כולו... והוא אדם מדהים, ואני אוהבת אותו ולא את הסעיף הזה בתעודת הזהות שלו. בדיוק כמו שלו לא משנה בכלל שאני לא נוצריה. אבל, יוצא לי לשמוע מלא מעט אנשים (לא דתיים) ש"גוי זו כבר הגזמה וזה באמת עובר את הגבול". אני אישית לא מבינה את זה, אלא אם זה כמו הקטע הזה עם הכשרות, שפשוט קשה לשנות את התפיסה שגדלת איתה לגבי מה שמותר ואסור להכניס לפה. אז אני רוצה לשאול לדעתכם, רק כדי להבין איפה אני עומדת... עם מי אתם הייתם יוצאים? לא הייתם יוצאים? על פי מה אתם פוסלים בני/בת זוג פוטנציאליים?

AK lover

New member
מכיר את ההרגשה,

אבל אם כבר עשית את כל התהליך, יצאת החוצה והחלטת מי את, ומי שאת אוהבת זה הוא - בתור חוזרת בשאלה לא צריך להזיז לך מה אחרים חושבים, לפחות לא ברמה שתשפיע לך על הבחירה (אחרת לא היית דתלשית היום.. אני צודק?) לגבי הכשרות - הכל זז עם הזמן. גם לי קשה להכניס דברים מסויימים לפה ואני לא אכניס אותם בכוח, פשוט זה לא צריך להפריע לי ולעמוד בראש מעייני כל הזמן. אני עושה מה שנוח לי, וזה מה שחשוב. נוח לך וטוב לך איתו ? לכי על זה. ההורים יחיו ("אתה לא הבן שלי יותר" זה משפט שגם אני שמעתי בעבר. זה בדרך כלל עובר להם, כשמדובר בהורים של כיפות סרוגות) - בהצלחה..

יש לי רק משהו אחד להגיד לך

עשי ר ק מה שעושה לך טוב ושימי ביג קוק על הסביבה .

Serendipity1802

New member
למי איכפת מהדת?

אז הוא נוצרי...ביג דיל! זה כמו לומר "אני יוצאת עם בחור אבל יש לו שיער בלונדיני והמשפחה לא מאשרת". זה באמת לא רלוונטי לדעתי. הכי חשוב זה האדם עצמו, ושאתם אוהבים אחד את השני

תלמדי כלל (שחשוב באופן כללי בחיים):

שימי פס ארוך ארוך על כולם- זה לא הם שחיים עם הבחור שלך. ושכל ה"חברים" האלו שלך יתעסקו בעניינים שלהם.

בעיני אין עם זה שום בעיה

אפילו לא הלכתית כי ילדיכם יהיו יהודים לפי הדת. לי יש בן ומבחינתי שיביא מי שהוא רוצה הביתה (ובמקרה של בן זה חמור יותר כי ילדיו לא יהיו יהודיים): ללא הבדל דת גזע וגם מין
. העיקר שיהיה מרוצה ומאושר. (וגם אני דתלש"ית).

Almighty Efraty

New member
הגעת מהראשי ../images/Emo3.gif

תראי, אני מניחה שאם יצאת בשאלה, הדת לא רלוונטית יותר מדי לגבייך יותר. זה כולל את הדת שאת באת ממנה (היהדות) וכל דת אחרת. אם הדת לא תקפה יותר לגבייך, אין סיבה שיהיה אכפת לך מה הדת של מישהו. אני אישית אתאיסטית גמורה, וממש לא היה אכפת לי לצאת עם נוצרי.

RonspotNL

New member
הוא מי שאת אוהבת וזהו

הדת או חוסר האמונה בדת או הבדלי הדת לא צריכה להיות בעיה או שיקול למרות שדת היא כת לדעתי היא גורמת לקרעים בין אנשים ומפרידה ולא מאחדת ככה ש... בהצלחה לשניכם

eran2020

New member
אולי זה נשמע קצת פלצני

אבל מה ששמר עלינו כל השנים בתור יהודים, בין היתר, זאת העובדה שלא התחתנו עם גויים, ושמרנו על הייחוד שלנו. תצאי לרגע מההרגשה הטובה שיש לך בן זוג ואת אוהבת אותו, תחשבי בגדול על מושגים כמו התבוללות וכבוד המשפחה. נכון, היית דתייה פעם, דת זה מכביד, זה קשה, אני בעצמי דתי, אני מבין את העולם שממנו באת, והחלטת לא להיות דתייה יותר. כשהיית דתייה, היו לך ערכים מסויימים ששמרת עליהם, עכשיו כשאת לא דתייה ואת כבר לא שומרת כמו שהיית דתייה, האם את מוכנה להשליך את כל הערכים שעליהם גדלת וחונכת? ואם את מוכנה, תחשבי טוב למה את עושה את זה? בגלל כעס על העולם הדתי או בגלל שזאת החלטה אמיתית שלך אחרי מחשבות רבות? אם זה בגלל החלטה, אז אין לי מה לומר ושיהיה לך בהצלחה, אבל אם זה בגלל הכעס על העולם הדתי, אז לא חבל לעשות לעצמך את זה? האם עד כדי כך את מוכנה להשליך מנגד את כל הערכים שלך? ונניח ותתחתני איתו, באיזו זהות הילדים שלך ייגדלו? יהודית? נוצרית? או שניהם יחד? והמשפחה שלך? חשבת לרגע שהם ינתקו איתך כל קשר בעקבות זה? למדתי הרבה דברים בחיים הקצרים שלי, אחד מהם זה להיות יהודי ולשמור על זה בכל מחיר, לא משנה אם אתה דתי או חילוני. חשבי על מה שכתבתי היטב, שיהיה לך בהצלחה בהמשך הדרך וכל טוב.

זה באמת נורא פלצני -כי הילדים שלה יהיו יהודים

וחוץ מזה - היא לא חייבת דבר ליהדות - אלא רק לעצמה בלבד.

אייני

New member
מספר דברים:

נשגב מבינתי איך אתה תופס את זה כ"השלכה של כל הערכים שלך". מדובר כאן בקבלה של ערכים חדשים, ובכל הכנות - ערכים *הרבה* יותר טובים ממרבית הערכים הדתיים. (שוויון למשל - לקבל כל אדם באשר הוא אדם וללא חשיבות למוצאו). ושאלה מעניינת. אם מישהו היה מתלבט האם לחזור בתשובה, גם אז היית אומר לו את כל מה שאמרת כאן? גם אז היית אומר לו "האם אתה מוכן להשליך את כל הערכים שלך?", גם אז היית שואל אותו "חשבת לרגע שהמשפחה שלך תנתק איתך קשר, או שאתה תנתק עמם קשר"?, גם אז היית שואל אותו "למה אתה עושה את זה? בגלל כעס על העולם החילוני או בגלל שזו החלטה אמיתית שלך"? יש לי תחושה אדירה משום מה - שאם מישהו היה מתלבט אם לחזור בתשובה - היית רק מעודד אותו לכך, ולא היית כותב הודעה כמו שכתבת עכשיו. והאין זאת צביעות?

eran2020

New member
אין קשר בין המקרים

חזרה בתשובה זה דבר אחד, חזרה בשאלה זה דבר שני. נכון, יש בשניהם דברים דומים, התנתקות מערכים, ייתכן גם התנתקות מהמשפחה, לקבל על עצמך דברים חדשים. אבל איך אפשר להשוות חזרה בתשובה לחזרה בשאלה? זה רחוק מאוד אחד מהשני. חוץ מזה, אני חושב שחזרה בתשובה זה תהליך ארוך שאדם עובר עם עצמו, חזרה בשאלה בדרך כלל זה מתוך כעס והחלטה של רגע.

RonspotNL

New member
חזרה בתשובה היא משהו הזוי

אני בטוח שדתיים חוזרים בתשובה הם אנשים מבולבלים שלא יכולים לחשוב ולהחליט בעצמם ומעדיפים שאנשים אחרים יעשו את זה בשבילם חזרה בשאלה באה מתוך מחשבה מתוך יידע מתוך הגיון לא עושים אותה(לדעתי) מתוך החלטה של רגע או כעס אלא מתוך בגרות ובשלות להתמודדות עם החיים האמיתיים

אייני

New member
ואתה חושב ככה כי?

האם יש לך סימוכין לטענתך או שסתם החלטת לחשוב שחזרה בתשובה זה תהליך וחזרה בשאלה זה כעס? כי בדוגרי - אני אישית חושב בדיוק להיפך. אני אישית קיבלתי את הרושם שחוזרים בתשובה הם אנשים דיי מסכנים שהחיים שלהם ריקים, והם לא יודעים איך לטפל בעצמם, ולכן מתחילים לתעב את העולם החילוני ולהאשים אותו בכל הבעיות שלהם, במקום את עצמם - ואז הם נופלים לציפורני הדת. ולעומת זאת - חזרה בשאלה זה יותר התפכחות, הבנה, ותהליך ארוך וממושך של להכיר את המציאות. אז איך נדע מי צודק? נשתמש כמובן בראיות בשטח. האם יש לך ראיות כלשהן בשטח שגרמו לך לטעון מה שטענת? כמו כן, אתה טוען "יש הבדל עצום בין חזרה בשאלה לחזרה בתשובה", ולא מפרט מהו. אז מה שווה הטענה שלך? אם אתה במהלך דיון טוען שקיים הבדל בין 2 מקרים - ציין אותו. אחרת טענתך שווה כקליפת השום.

RonspotNL

New member
כרגיל

האמונה בדת היא אמונה בכלום התורה נכתבה ע"י בני אדם אתה לא שונה מכל אדם אחר שהוא לא "יהודי" דת היא משהו מפריד לא מאחד וההודעה שלך רק מוכיחה את זה אגב שאלה אם אתה יהודי ודתי אתה מאמין שנחשים יכולים לדבר?
ונניח שהיא תתחתן איתו באיזו זהות יגדלו הילדים? מה דעתך על זה שהם יגדלו ללא זהות דתית בכלל? אם המשפחה שלה תנתק איתה את הקשר זה הבעיה של המשפחה לא שלה אני בן אדם ולא אני לא יהודי לא מאמין בדת ולא מאמין בספר שכתבו בני אדם לפני 4000 שנה ....

ayala26

New member
אבל מה זה אומר

"שמר עלינו" ו "שמר על היחודיות שלנו" מה נשמר בדיוק? במה יהודים מיוחדים כשהם נשארים יהודים שלא נשאים לגויים? לא מבינה את זה. לא לכולם מתאים לחיות כל החיים כחלק אינטגרלי מקבוצה בכל תחום בחייהם. אני חיה בזוגיות עם בן זוג לא יהודי ואני לא מרגישה שמשהו נורא קרה לזהות שלי ולייחוד שלי. לא השלכתי שום דבר מהערכים שלי. כי במערך הערכים שלי אין ערך שאומר שמי שלא נולד יהודי הוא פחות טוב ממני,לא ראוי לאהבתי ולא מתאים להיות אב לילדי אם אני מרגישה שאני רוצה בכך. אתה כותב "למדתי הרבה דברים בחיים הקצרים שלי, אחד מהם זה להיות יהודי ולשמור על זה בכל מחיר,לא משנה אם אתה דתי או חילוני." אבל מה זה זה הזה ששווה לשמור אותו בכל מחיר? אני כנראה לא מבינה כי לא חזרתי בשאלה מעולם אבל בשביל מה לחזור בשאלה אם בכל מקרה נשארת כפוף לחוקים שרירותיים כאלו שאומרים לך למשל אם מי אתה מורשה או לא מורשה להנשא?

ראם1

New member
אם טוב לכם יחד

אז מה אכפת לך מה אומרים מסביבך? אמרו ונשארו בחיים. זכרי תמיד שהפוסל במומו פוסל ומי שאומר לך לא לצאת איתו הרבה פעמים מקנא בכם. ובכלל מדוע עלייך לחיות על פי תבניות של בני אדם?האם ברחת מהתבניות של החברה החרדית על מנת להתקע עם תבניות של אנשים כאלה ואחרים? ועצה אחת לחיים, לעולם אל תתני לאנשים להכתיב לך את מעשייך. ואם בכל זאת הדת והמסורת מעט חשובים לך, פתחי את התנ"ך ותגלי שם לא מעט נישואי תערובת. החל בכליון ומחלון המתחתנים עם מואביות, דרך יוסף המתחתן עם אישה מצרית. דוד המתחתן עם בת שבע היבוסית, שלמה המתחתן עם נעמה העמונית ,שמשון המתחתן עם שתי פלישתיות, גדעון המתחתן עם כנענית ועוד הרבה.

Authority

New member
יצאתי עם בחור גוי כמוך

וגם אני דתלשית. יצאנו חודשיים (הוא נימול מגיל 8) ולא ידעתי שהוא גוי. יום אחד זה נפלט והייתי המומה. נפגעתי מאוד. לא חשבתי שכך אגיב..אבל היחסים התפוצצו בשניה. הוא כעס נורא ונעלב..אבל מבחינתי זה היה גבול מאוד ברור. וזה לגמרי לא קשור לנורמליות אלא על ערכים שגדלתי עליהם. כמו כיפור שאני לא מוותרת. אין..קשה להוציא את זה מהראש.. אם זה לא מפריע לך, אז התשובה ברורה. בהצלחה.

RonspotNL

New member
זאת אומרת

שלא היה חשוב לך שהוא אוהב אותך הדת שלו היתה חשובה לך יותר?

א. איזו בעייה יש פה בדיוק? נשגב מבינתי.

יש משהו לא בסדר עם אנשים שאינם יהודים? זו בסה"כ תוית - זה לא הבנאדם עצמו. ב. תעשי רק מה שטוב לך. את לא חייבת כלום ושום הסברים לאיש - אלא לעצמך בלבד.

למעלה