חייבת לשאול אתכם..

יערית

New member
מסוגלות מעבר לקצה

יש לי נטייה מטופשת כזו לפעמים ליצור מצב של קצה ומעבר לזה, בכדי לחוש איך שני הצדדים מגיבים לזה,מעבר לקצה אף פעם לא יגיע לאותם עוצמות של נפילה קריסה והתמוטטות ולכן לא ממש אדע איך יתנהג צד ב' במיקרים שכאלו, אבל מאמינה שיש בי את היכולת לחוש איך אדם יודע לנטוש את הספינה בטרם נכנסה לסערה, וזה מאד מחבר אותי וגם מנתק אותי. המקום שבו הוא נמצא הוא קשה, אבל כשהוא יצא מזה עם שוך הסערה הדברים יהיו בהירים יותר ואולי יהיה מקום לסליחה על הטעויות שלו. כך אני חושבת.

אז

הגירושים שהם אינם בהסכמה מלאה ומבוצעת בהתחלה חד צדדית.. מוציאה את כל הרוע שרק אפשר. מתברר שאנשים נמצאים במיגננה או בהתקפה כל הרוע יוצא. זה לא שהוא הישתנה..זה היה שם חבוי. ולא היה צורך להוציא את זה. עכשיו הכל מתפרץ...והדמות האמיתית יוצאת. אז: חברי בין הזכרונות הטובים לבין מה שקורה עכשיו ...ותדעי עם מה היא התחתנה.

n o g a1

New member
המפגש

1.שבין האנשים , הדינמיקה שנוצרת היא זו שלרוב מכתיבה את מה שיוצא מאיתנו. 2.אנו קולטים את האחר בהתאם למה שאנו מביאים עם עצמינו באותו זמן נתון. 3.לעיתים לוקח לנו שנים להתחבר אל עצמינו , למקום האותנטי שבנו , להיות אנחנו , באמת שלנו...(במקרה הטוב..) האחר מתקשה לקבל את "השינוי" , מתקעש לשמור על הקיים , איננו מוכן ולא מאפשר. 4. צרכים משתנים. לכן , זה לא אומר שהאדם השתנה בהכרח . זה אומר שהמפגש שלו איתנו גרם לו להתנהגות מסוימת או /ו פירשנו את התנהגותו בהתאם לעולם החוויות שלנו או/ו מישהו משניהם או שניהם השתנו , התחברו לעצמם... מורכב

קראתי....

ולתדהמתי גיליתי שאת הרבה יותר תמימה אפילו ממני ואולי מגלה לך את אמריקה ... אבל יש אנשים שברגע המפגש או שעה אחרי קולטים שאם ינהגו על פי דרך מסויימת... יצליחו להשיג מהצד השני משהו שחיוני להם או פשוט רוצים אותו ואלה המשתמשים...ויש הרבמון מהם שם בחוץ באמת שלא יודע מה עברת בחייך אבל לצערי אומר לך שעוד תיפגשי בהם... אני פגשתי כמה...

n o g a1

New member
אינטרסים

מכיר? ..."אני אוהב אותך בגלל שאני אוהב אותי אני פותר את בדידותך ואת את בדידותי...." החברים של נאטשה אם נוציא מהמילה אינטרסנטיות את הקונוטציה השלילית שהיא מעוררת עקב שימוש בה גם במצבי תועלתנות ונהנתנות על חשבון האחר... אזי ברגע של אמת עם עצמינו נבין שכולם אינטרסנטים - וזה ממש בסדר. כולם רוצים שיהיה להם טוב ולשם כך מוכנים לעשות לא מעט.... חלק יעשו למען האחר (הקבלה מהנתינה) וחלק יעשו רק לעצמם (אגואיזם- טוב נו... גם על זה אפשר לדבר לא מעט:)))

האמת שמסכים איתך לחלוטין...

אבל אלה עם האינטרסים...לא כל כך מבינים את זה ויש הרבה שינצלו תמימות או אהבה או רצון של אחר ללא בושה

אנשים לא משתנים..

אנשים לא משתנים, ואם לדייק אז משתנים מעט מאוד.. מה שבאמת משתנה זה הביטוי החיצוני..איך זה מצטייר ונראה כלפי חוץ. כשלוקחים גבר מכה ל"חינוך מחדש" מלמדים אותו איך לפעול ומה לעשות עם אותם תחושות שבעבר היו מביאים אותו להרים יד.. מלמדים אותו להפעיל "מסננות" ו"בולמים" בדרך החוצה... לא משכיבים אותו על הספה של פרוייד לטיפול של 50 שנה שיעילותו מוטלת בספק.. בכל אחד מאיתנו יש את הכל מכל.. תכונת אופי מסוימת "מופעלת" בעקבות טריגר, ובדרך החוצה היא עוברת מסננת של רגשות. רוצה לומר שהבחור לא השתנה.. היצרים האלה היו קיימים בו גם קודם, אולם לא היו טריגרים שגרמו לו להביא אותם לידי ביטוי.. וגם אם היו מקרים דומים הרי שאותה "מסננת" של אהבה ורגשות שהיו לו באותה תקופה, גרמו לו לכבוש או לעדן אותם, ולכן נראה כאילו היום הוא פתאום אדם אחר.. מי שמנסה או ינסה לשנות את הגרעין הפנימי של האישיות שלו , צפוי לעבודת פרך שלא תסתיים לעולם. הרבה יותר קל , ויותר קצר ללמוד , לפתח ולשכלל לעצמנו מסננות ובולמים..

מצטער לומר שאתה טועה

פרעה בזמנו ניסתה חזק לשנות ולא הצליחה פשוט נלחמתי בזה והיום יכול לומר בפה מלא שעברתי כמה שינויים בי בהתנהלות שאם תספר לאנשים שמכירים אותי הם יצחקו לך בפנים וגידו שזה בילתי אפשרי... אבל יודע שברגע שיש דברים שאדם יודע שהוא נוהג בדרך לא טובה לו והוא מחליט לשנות בשבילו ...זה בר ביצוע...

לא חושב..

ייתכן שמדעית אני טועה..אבל זו בכל אופן דעתי.. כל מה שכתבתי נכון גם לגבי... גם אני עברתי המון, ובלי לשאול אחרים, אני יודע שאיציק של היום, זה איציק שונה לחלוטין ממה שהיה רק לפני 3-4 או 20 שנה.. ההתנהגות שלי היא טיבעית לחלוטין, בלי שום משחקים, ובזה אני בטוח גם לגביך.. כלומר אותם מסננים ובלמים בדרך החוצה, פועלים בדרך טיבעית בלי שנצטרך להשקיע בהם אנרגיות.. אבל, ופה יש אבל גדול.. אצלי לפחות אני יודע שעמוק עמוק עמוק בפנים השינוי שחל בי הוא קטן מאוד באופן יחסי לשינוי שחל בי בהתנהגות החוצה.. סתם דוגמה..
אדם מסוים היה עצבני ברמה X, והייה מתעצבן 9 פעמים מתוך 10.. אז לשיטתי היום אותו אדם הוא עצבני ברמה טיפונת קטנה מ X ,אבל מתעצבן רק 3 פעמים מתוך 10.. אז נכון שהוא השתנה, אבל ההתנהגות שלו השתנה הרבה יותר מאשר האישיות עצמה.. בקיצור מה שאני רוצה להגיד ששינוי התנהגותי הוא הרבה יותר קל ומהיר מאשר שינוי אישיותי עמוק ארוך ולא יעיל..

ועוד משהו חשוב ביותר..

שינוי התנהגותי גם אם הוא נראה חיצוני משפיע האופן פנימי, משפיע על דפוסי התנהגות. מכאן המסקנה ברורה.

כברלא

New member
../images/Emo24.gifלא יכולתי לנסח טוב יותר...

ה"הארד דיסק" קיים.. אבל שינוי בדפוסים ובהרגלי התנהגות מביא שינוי פנימי... ומכאן הגלגל מתגלגל...

maof

New member
ולכן אני נוהג לומר...

אני בוטח בכולםםםםםםםםם אני רק חושש מהשד שנימצא בתוכם. וכשהוא משתחרר...וואו וואוו וואו רחת אעלקקקקקקקקקקק מעוף

יערית

New member
חחחחחחח

תגיד, עכשיו אתה בקטע עירקי? צריכה תקמיר בגוף ההודעה

בואו נודה...

בכל אחד מאיתנו יש את שני היצרים הטוב
ורע
הכל תלוי מי מפעיל את הדריגרים שלנו יש אמרה שאומרת "אהבה מביאה אהבה" ואני מודה חסר למי שיפגע, יזלזל, ינצל את האהבה שבי מידדדדדדד אני הופכת לנמר לא מאפשרת לאיש להתקרב כך גם בזוגיות, ובכל מערכות היחסיים

למדתי עם הזמן

בטח שרואים את זה במהלך הנישואים, אבל אף לא מצליחים לתרגם את זה להתנהגות/התנהלות בזמן אמיתי (גירושין) כי כנראה בתת ההכרה אנחנו עוד מאמינים שיש בבן זוגנו עוד שמץ של אנושיות. לכן, גם אם את מכירה את בן זוגך 15 שנים, עדיין לא הכרת את כל הצדדים שלו, ובדרך כלל במצבים שכאלו מכירים את הצדדים המכוערים שבהם, אלו שהם מסתירים כנשק ביום הדין אז....... אף פעם לא לצפות שום דבר מאף אחד היום החיוך של
ומחר יהפך לחיוך של
סופי - היתה בסרט "לישון עם האויב"

דנוטציה

New member
../images/Emo188.gif

הכל נמצא בתוך כל אחד מאתנו...וזה לרוב הכפתורים שנלחצים יתר מאשר איזה אופי בסיסי...ז

bellab21

New member
התשובה פה והוא צודק

פרספקטיבה מיגדרית על אבהות לאחר הגטו למטה

למעלה