חייבת לרשום את דעתי

חייבת לרשום את דעתי

אנחנו ההורים כמובן שאני מדברת בשם עצמי מחפשת תמיכה לפני חודשיים אחרי הגילוי על בני חיפשתי כל שבב של תמיכה ובאמת מצאתי כאן גם הכרתי פה בחורה מקסימה שאנחנו בקשר יום יומי כמעט

אז לכן שאני רואה את התגובות המגעילות פה אחד מלכלך על השני אחד כותב בגנות השני זה פשוט לא מתאים ולא יפה מישהי כותבת משהו ישר מתחילות להיכנס אחד לשני

מה קורה תתעוררו זה לא נאה ולא יאה מישהו שלא רוצה להיות פה שפשוט לא יהיה וזהו אין צורך בכל התגובות המעצבנות האלה שכל אחת מנבלת את הפה על השניה .

schlomitsmile

Member
מנהל
מסכימה איתך- סובלנות, הכלה, הקשבה ותקשורת- דברים שאנחנו מדברים עליהם כאן בהקשר לילדינו,
וראוי שנזכור אותם כולנו גם בהתנהלותנו בפורום.
גם כשזה לא קל, גם כאנחנו נתקלים באנשים מאד שונים מאיתנו,
עם זוית ראיה מאד שונה משלנו,
שאומרים דברים שקשה לנו לעכל.
לפעמים אפילו שווה לנשום עמוק ולהקשיב להם, ואם זה קשה מדיי, אפשר לדלג מעליהם, אבל להבין שגם להם זכות קיום.
גיוס מחנות למלחמה, לא יעשה טוב לאף אחד.

http://www.youtube.com/watch?v=6TXztI6Hrmg&feature=related

שמחה שמצאת בפורום את התמיכה שנזקקת לה

arana1

New member
משהו בקשר לשפה,יפה ולא יפה

לא מזמן עבר בישראל חוק האוסר על השימוש במילה "נאצי",ואיכשהו זה הכי לא מקרי שמי שהחליטו לנקות את המילה המכוערת הזאת מהשפה הם בדיוק אלה שגם הכי קרובים למימוש מהותה.
יש שמחפשים הגנה משיח ביקורתי על ידי כפייה אלימה של שפה "יפה",כי אם הוצאת המילים הרעות מהמילון תחסום אפשרות לבקר מעשים רעים,הנקיון משרת את המלוכלכים.

אם נוציא מילה כמו "רצח" מהמילון זה לא ימנע רצח אלא ימנע את האפשרות לשפוט ולטפל ברוצחים.

וכל זה רלוונטי בטירוף לקשיים התקשורתיים של האוטיסטים ולדרך שבה "מטפלים" בהם תקשורתית כך שיאבדו את הסיכוי לאפשרות של ביטוי עצמי אותנטי ואמיתי.
הסביבה המאבחנת והמטפלת מתיייחסת לשפה ולתקשורת כישות שנועדה לשרת רק תפישה ותחושה אחת,האוטיסט הוא תמיד אסוציאטיבי מדי,שתקן מדי,דברן מדי,מדבר בטון הלא נכון,מביט לא מספיק ישר,קצב דיבורו איטי מדי,מהיר מדי...
הנסיון לכפות שפה נכונה ויפה מרחיק ומונע את האפשרות לחבר את השפה למציאות כך שאולי בבוא הזמן גם המציאות תהיה יפה.

אוטיסטים כאנשים הרגישים לצלילים מרגישים את הפער הבלתי נסבל בין השפה למציאות,בין הפה לחוץ...הסביבה יוצאת מדעתה על מנת להכחיד את הרגישות הכה יפה דרך כפייה של שיפוט חיצוני,שטחי,של יופי נרקסיסטי המנותק מהמהות.

סליחה אני ממש חושבת שמה שאת כותבת

פה קשור למה שכתבת אני לא בן אדם של מילים גבוהות , אני אמא שגילתה שילדה לוקה באוטיזם ורוצה לקבל את מלוא התמיכה לכן אמרתי שאין צורך בהשתלחויות אחד בשני זה מגעיל ומכער את הפורום הזה ברמות זה הכל לא כולם חייבים לקבל את זה זו דעתי אמשיך לחפש פה את ההודעות הטובות ומה שלא פשוט לא אסתכל

arana1

New member
לא שייך למילים גבוהות או נמוכות

להפך,מה שכתבתי היה נגד מילים גבוהות,וזה מאוד קשור לתמיכה באוטיזם,כי בניגוד למה שכל מיני אנשים חושבים כאן תמיכה באוטיסט צריכה שתכלול גם ביקורת על אנשים מסויימים ועל ההתנהלויות שהם מקדמים
יש אנשים שחושבים שאוטיזם זה לא בדיוק לקות
שזו גם בעייה של סביבה וחברה
ואם זה כך אז אין ברירה אלא להשתמש גם במילים ביקורתיות

כמובן שזכותך להתעלם מכך
ולחפש רק את המילים היפות

אני לא מבקרת אף אחד נקודה

לא מעניין אותי כל כך מי מפרסם כאן מה זה ממש לא מזיז לי באמת שלא

חוויתי את דעתי וקיבלתי צרור של מילים גבוהות שאני לא אוהבת כן כן מילים גבוהות אני שבן אדם פשוט לא הבנתי אותם

לא אגיב יותר רק בענייני תמיכה להורים זה מה שמעניין אותי אני מחפשת תמיכה וחיזוק נקודה ולא דברים האלה

arana1

New member
ואני כן

גישות שבעיני ראויות לביקורת אני אבקר
ואנמק את ביקורתי
לדעתי זה מאוד משמעותי לתמיכה

להיטפל לסגנון הדיבור שלי זה ממש לא משהו
הרבה אספים מדברים ככה
במה שנחשב כ"מילים גבוהות"
זה לא הופך אותם לסנובים או לאנשים פחות פשוטים או ישרים ממך
וגם זו אחת הטעויות שמי שרוצה באמת לעזור לאוטיסטים חייב ללמוד להיגמל מהם

מה שאת ואחרים כאן לא מבינים שלא רק מה שנחשב בעיניך כתמיכה זה תמיכה
"הדברים האלה" שאת לא מחפשת נחשבים כתמיכה בעיני אחרים
אז אם את כל כך פשוטה וישרה ותמה ולא מעוניינת לבקר אף אחד את יכולה להתחיל בלנסות לא לבקר דברים שכנראה אינך מבינה

אני לא אוהב אנשים שמתגאים בכך שהם לא אוהבים מילים גבוהות
גם לאנשים שלא מדברים בדיוק בסגנון שלך מגיע לחיות

schlomitsmile

Member
מנהל
הקשר הוא אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו.
מישהו יכול לכתוב לך מילים מתקתקות,
אבל מה שנמצא מאחוריהן לא בהכרח יתרום לך או לבנך.
לעומת זאת, מישהו אחר יכול לכתוב משהו
שבמבט ראשון קצת מבהיל,
אבל אם תקחי אויר ותקשיבי באמת,
תמצאי מסר שיעזור לך במסע המורכב הזה
שנקרא הורות לילד על הספקטרום.
אז לכאורה הראשון תומך יותר,
אבל למעשה זה ההיפך

השתלחויות ואנרגיות רעות באמת מזיקות ואין להן מקום.

אפשר לכתוב כל דבר בצורה נעימה

ובלי לתקוף.
צריך רק לחשוב לפני שמנסחים ולפני ששולחים. צריך לזכור שמישהו אמור לקרוא את מה שכתבת.
ואם אותו אדם "נאטם" ולא שומע בגלל שהוא נפגע, אז חבל, לא?

ברור שאת צודקת

יש פה קומץ בנות שתוקפות את המנהלת ורושמות כל מיני פוסטים שפשוט אני לא יכולה לראות אני ונעימות זה דבר שהולך ביחד בגלל מה שאת כותבת הוא מאוד נכון אפשר לכתוב הכל בנעימות ולא לפגוע באנשים אחרים

לא לוקה באוטיזם,

ואם היה יפה מוכשר ומקסים את הסביבה היה גם לוקה בדבר מה ?
אה, נכון, הרבה מחמאות זה לא לקות. ואח"כ זה עולה לראש וחושבים שהחיים זה באמת סרט.
הורים, אלה הילדים שלנו. הבאנו אותם לעולם. אם הם לא מתאימים למודל שרצינו אז יש להם לקות ?
אולי הלקות שלנו ?
אולי האמנו יותר מידי לחיסונים וילד שבעבר היה רק רגיש נעשה אוטיסט מרוב חיסונים ?
אולי הפער הבלתי נסבל ביום יום, הקושי לשרוד מול תרבות הרייטינג נותן את אותותיו ?
אולי רצינו יותר מידי מהילדים שנולדו רגישים שגרמנו להם להתקף שניתן להרגיע בתרופה, לזכות עכשיו בשקט ולבכות את תוצאות התרופה רק בגלל שהיינו עסוקים מידי בעצמנו, בטלוויזיה וכדו' ולא לראות את הרגישות שהובילה לגידול המתמיד באחוז? (לא את אישית, כמדיניות)

אני לא מתייחס לאוטיזם קלסי. מתנצל על דברי אם פגעו. איני מכיר וידע את המציאות. אך יש פנים רבות למציאות והשאלה את מי שואלים.

shulamokshim

New member
ולמה לדעתך אוטיסט קלאסי כן לוקה?

בתור אמא לאוטיסט קלאסי, אני יכולה לספר לך שגם אוטיסט קלאסי לא מגיע לו שיתייחסו אליו כמו למישהו לוקה.
גם אוטיסט קלאסי הוא מקסים, יפה ומוכשר לא פחות מאחרים. גם הוא מאוד רגיש, אולי הכי רגיש, וגם אצלו כמו אצל אוטיסטים בתפקוד גבוה, הרגישות יכולה להיות על פי רוב הסיבה להתקף ולשונות שלו מאחרים.

כמובן שאת צודקת ותודה על ההארה

מתנצל, קראתי שוב מה שכתבתי וטעיתי בניסוח ....
כשכתבתי את ההודעה בשעה מאוחרת יחסית חשבתי במקביל על נושא אחר.
זה התערבב לי. אשמח אם אפשר לתקן ההודעה. מצדי כמנהלת את יכולה להשמיט משפט זה עבורי, ותודה מראש על השרות
בתיקון הטעות.

נכון כתבת ''מי שלא רוצה להיות פה שלא יהיה''

בגלל זה אין הרבה תנועה בפורום, כי רוב ההורים עוזבים אותו.
הוא עוד איכשהו חיי בגלל שרשורים פרובוקטיביים בסגנון ''האם אוטיסטים הם בני אדם?''
ואז זאת עונה וזה מתקומם, כל הזמן אותם האנשים עם עצמם על אותם דברים של עצמם.
ואם !! מישהו מעיז להעלות נושאים ''לא נוחים'' - אז מתנפלים. עד שהוא לא כתב יותר.

schlomitsmile

Member
מנהל
יש הרבה תנועה בפורום הודעות מהבקר מוצאות עצמן הרבה פעמים אחה"צ בעמוד 2.
זה שכותבים משהו לא הופך אותו לנכון.
את יכולה לכתוב את זה אלף פעם כדי שיתאים לתיאורות שלך,
אבל זה לא משנה את העובדות.
יש גם בין 200 ל 300 כותבים מדי חודש (האוטומט ספר, לא אני).
והרבה קוראים סמויים.

השרשורים יורדים מהר בגלל

שאותה קבוצה דנה עם עצמה.
ויש הבדל בין 200 ל300. אם ההנהלה מודאגת, אני יכולה להניח שפעם היו משמעותית יותר כותבים פה?

schlomitsmile

Member
מנהל
השירשורים לא יורדים מהר- אם יש הודעה שאינה מוקפצת ע"י תגובות, היא תעבור במהרה לעמוד 2.
וזאת בגלל שיש כאן תנועה ערה ושוקקת.
לעניין זה לא משנה מי מגיב וכמה אנשים מגיבים.
בשלוש השנים האחרונות זה נע בין200 ל 300,
יש גלים עולים יורדים עולים,
כשבחודש האחרון היתה עליה לעומת החודש שלפניו.
היתה בחודש זה ירידה במספר ההודעות, אך עליה במספר הכותבים.
לפני כן היו עליות וירידות במספרי ההודעות.
לגבי מספרי הכותבים- בשנים שלפני כן זה נע בין 286 כותבים (באפריל 2008) ל 387 (אוגוסט 2008).

בכל מקרה, אם תשווי לפורומים אחרים בפרדס,
תווכחי שזה בין הפורומים הפעילים.

למעלה