חייבת לפרוק

חייבת לפרוק

קשה לי עם עצמי. אני עובדת היום בעבודה שהיא משרה חלקית בתחום שירות לקוחות בחברה ממש גרועה. שקית יומולדת ניראית יותר מכובדת מהשי שקיבלנו לחג. כבר הרבה זמן שאני מחפשת עבודה ולא מוצאת. שולחת המון קורות חיים, משנה סגנון כתיבה שלהם מדי פעם כשרואה שדברים לא זזים. אני הולכת לראיונות ואו שלא מקבלים אותי, או שהעבודה לא ניראית מעניינת והשכר מינימום והיום אני מקבלת קצת יותר ממינימום אז לא שווה לעזוב. בנוסף אני אקדמאית, עשיתי תואר בתחום לא פרקטי וגם בגלל זה קשה לי למצוא עבודה, בין יתר השאלות בראיון זה למה את לא עובדת בתחום שלך (כי אין בתחום הזה) וזה מביא אותי להמון תהיות ולמחשבות לא טובות לגבי מהלך שנות לימודי, הבחירות שלי וכו'.. קרוב לשנה שאני מחפשת עבודה וההורים של בעלי שואלים אותי לגבי עבודה חדשה כל הזמן ועכשיו החגים מיתקרבים ולא בא לי לראות אף אחד. לא בא לי לשמוע על השגים של אף אחד, לא בא לי לשמוע שהילדה של זאתי מסתדרת בעבודה החדשה שלה, ושגיסתי מצאה עבודה חדשה בתחום שלה, ושזה ככה ושההוא ככה ואז מגיעים אליי ומה איתך? אין לי כוח לזה. מרגישה שאני כישלון ושבגילי אני אמורה להיות בשלב אחר בחיים (אין לנו ילדים כרגע). לא טוב לי במקום בו אני נמצאת. במשפחה של בעלי מסתכלים המון על הדשא של השכן ולי לא נותרה ברירה אלא להשוות עצמי לאחרים, אני לא רוצה לעשות את זה, זה לא מעניין אותי ואני גם יודעת שלא תמיד מה שנוצץ הוא זהב. פשוט קשה לי. אני יודעת שבטוח אומרים עליי גם דברים על ההישגים האישיים שלי. זה שלמדתי תואר לא הכי מעיד על הישג מבחינתם כניראה, זה ניראה כמו משהו שולי, ההתייחסות היא על העיסוק והכסף. ככה יצא. אני יודעת שאני צריכה להאמין בעצמי, להסתכל על דברים החיוביים אצלי, פשוט לא טוב לי עם עצמי, לא מרוצה מהתנהלות העניינים היום. פשוט לא בא לי על כל המפגש הזה גם. יש טיפים?

הטיפ הכי גדול שיש לי אלייך

שתמיד תזכרי שאת עושה את המאמצים מבחינתך. מה לעשות לחיים יש תוכניות משל עצמם אבל את צריכה לזכור שלא אשמתך וליהיות גאה בעצמך. זה לא יביא אותך לעבודה חדשה (אולי כן..) אבל את צריכה להרגיש טוב עם עצמך אף אחד לא היה יכול לחזות את העתיד שהוא הלך ללמוד מקצוע

לאנשים תמיד יהיה מה להגיד מתוקף היותם

בני אנוש, לכן אל לך להתרגש ממה שאומרים. זה שזה מפריע לך מראה כמה זאת נקודה רגישה עבורך. אולי שווה לבדוק אופציות שקרובות לתחום שלך,שנושקות לו...

חישוקים וויתורים

הי, את מתארת מצב של דריכה במקום, הדברים לא מתקדמים ולא קורים כפי שהיית רוצה, במקומות מסוימים את מרגישה תקועה ולכאורה לא יכולה לשנות, כי כל שינוי כרוך בקושי נוסף (למשל - את יכולה למצוא עבודה אחרת, אבל היא משעממת ולא מתגמלת מספיק מבחינה כספית). לדעתי, באופן בו את חושבת על הדברים את מחשקת את עצמך עוד ועוד. דוגמאות - אני עובדת במשרה חלקית בחברה גרועה. החישוק: אם כבר מקבלים אותי לעבודה זו עבודה לא מעניינת ובפחות שכר. אני אקדמאית. החישוק: אני אקדמאית בתחום לא פרקטי מה שכנראה אומר משהו על בחירות לא טובות שעשיתי. אני לא מצליחה להשיג את מה שהייתי רוצה. החישוק: אחרים כבר מזמן עקפו אותי בהישגים שלהם. לא טוב לי עם עצמי, לא טוב לי עם האופן בו העניינים מתנהלים. החישוק: אני כישלון, הייתי אמורה להיות היום במקום אחר, אין לי כוח. התחושות והחישוקים לגיטימיים וטבעיים לגמרי. אני יכול להעיד על עצמי שאני מחשק את עצמי לא מעט בחישוקים מאד דומים. השאלה היא, כמובן, המידה ועד כמה המקומות בהם את מחשקת את עצמך / משדרת לעצמך מסרים סותרים הופכים להיות חזות הכל. לדעתי, היכולת להניע איזשהו שינוי תלויה, בין השאר, ביכולת שלך לוותר על חלק מהמגבלות שאת שמה לעצמך. למשל - אולי לוותר באופן זמני על מציאת עניין בעבודה ולו כדי לזוז ולהתנסות בעבודה במקום אחר. אולי לוותר על איזושהי הלקאה עצמית בעניין הבחירות שעשית. אולי למצוא דרך לתת לאמירות של המשפחה של בעלך להשפיע עלייך פחות. אולי לקבל את זה שיש לך קצב אחר מאשר לגיסתך. משהו. ותרי על משהו. זה כמובן הרבה יותר קל להגיד מאשר לעשות, ובכל זאת... כי כל אמירה כזו, שבה את מציינת את השלילה שבדברים הרי לא באמת מקדמת אותך. כל אמירה כזו היא התמודדות. פשוט חשוב להוריד חלק מההתמודדויות כדי להביא להקלה ולפנות משאבים לעשיה. בנוסף, התחושות האלה, שיש לך לגבי עצמך, מוקרנות ממך החוצה, בין אם תרצי בכך ובין אם לאו. לא משנה אם מדובר בראיון עבודה או במפגש משפחתי. אם את מרגישה לא בסדר בגלל שמישהו אחר "עקף" אותך בהישיגיו, אז ברור שכאשר מגיעים אלייך "בסבב" המשפחתי הזה של "ומה איתך?" את תקריני את הלא בסדר הזה. זה יוביל, די בוודאות, לשאלות (התקפות) נוספות, כי תחושת הלא בסדר ותחושת המבוכה מתפרשות כהצדקה של הטענה המופנית כלפייך. את האחרים אין לנו כמעט שום דרך לשנות. משפחתיות מעצבנת שבה יש גילויים של עיסוק בהשוואות, חוסר יכולת לקבל את האחר שלא עומד בסטנדרטים המשפחתיים ומיון החיים למה שפרקטי ומה שאינו פרקטי - משפחתיות כזו תמיד תהיה. אצלך ואצל כולנו. לא תשני את משפחת בעלך. אולי כן תשני את היחס שלך לתופעה. אם, לדוגמה, תצליחי להשיב לשאלה "ומה איתך?" ממקום אחר (למשל ממקום שאינו מתנצל), יכול להיות שתוכלי לחזור הביתה באותו ערב עם קצת פחות תחושות רעות. גם זה משהו שקל להגיד וקשה ליישם, אבל קשה זה לא בלתי אפשרי. תמיד אפשר למצוא מה לעשות. לענות בציניות למשל. לא להגיע לאירוע משפחתי כזה או אחר. להקדים תשובה לשאלה (כלומר, להיות זו שיוזמת את הדיבור ולא מגיבה על יוזמה של מישהו אחר). אז נכון, לא כל הפטנטים האלה מקובלים, חלקם יכולים להוביל לחיכוך עם בן הזוג וכו' וכו'. אז מה? קחי יוזמה ועשי משהו חדש, אחר, שונה. נסי לא להישאר במקום המוכר שבו את יוצאת פגועה מכל העסק. בחרי לך את אחד החישוקים ונסי לוותר עליו... בהצלחה ושנה של משפחתיות פחות מעיקה. פיני

אולי תחשבי על הסבה מקצועית

תוציאי תעודת הוראה ותעשי הסבה להוראה תמיד צריך מורים טובים תבדקי עם הלשכה לעבודה לאקדמאים אולי יש להם קורסים להסבה בתשלום יש כאילו במאכז של תעסוקת אקדמאים ברמת גן דרכם עברתי הסבה למדריכת תוכנה ולזה יש ביקוש

למעלה