חייבת לפרוק ולשתף

karka li

New member
חייבת לפרוק ולשתף

אני מרגישה לבד בעולם הזה. כאילו אף אחד לא מבין אותי ואף אחד לא מצליח לתת לי עיצות פרקטיות ואף אחד לא באמת יכול לעזור לי. אימי נפטרה לפני מספר שנים, ותחושת הריקנות הזו, החלל הזה שנוצר שהיא הייתה יכולה למלא גדול מתמיד. אני לא ילדה קטנה. עוד מעט בת 27, אבל לא מצליחה להתמודד עם קשיי החיים. אני סטודנטית, ועובדת כ-3-4 פעמים בשבוע (בלימודים אני לומדת במשרה מלאה 8-17 כל יום). אני משלמת לעצמי שכר לימוד (13,000 לשנה למי שלא יודע) והשנה גם שכר דירה וכל ההוצאות האחרות. יצאתי מהבית כי כבר לא יכולתי לסבול לגור שם עם אבא שלי ואחיות שלי שירדו לי לחיים. אבל היום בדיעבד אני אומרת שאולי הייתי צריכה לסבול שם עוד שנתיים עד סיום התואר, כי כלכלית אני לא מסתדרת. אני רואה את הכסף המועט שהצלחתי לחסוך הולך ונעלם לו, ובעבודה אני מרוויחה גרושים... בקיצור, יוצא שאני רוב הזמן מתוסכלת ובדיכאון ובכלל לא נהנית מזה שיצאתי מהבית. אני גם עובדת ולומדת כ"כ הרבה, שאין לי זמן פנוי כמעט ובטח שאין לי זמן לשבת ללמוד מעבר לשעות באוניברסיטה וחבל, כי אני לומדת מקצוע מאוד פרקטי. מאבא שלי אני לא יכולה לבקש עזרה כספית, כי הוא אומר שמצבו גם לא טוב (למרות שיש סיכוי שזה לא נכון, כי מבחוץ נראה שהוא חי לא רע. הוא גם משלם לאחיות שלי שכר לימוד, אבל בגלל שהוא כבר שילם לי עבור תואר ראשון הוא לא יכול להרשות לעצמו לעזור לי עוד. בקיצור נותן לי תמיד תחושה שהוא לא מעוניין לעזור). ואני מפחדת. מפחדת מהחיים העתידיים שלי (לא תהיה לי אפשרות כלכלית להביא ילדים או לקנות דירה בזמן הקרוב), בזמן שרוב האנשים בגילי ממומנים ע"י ההורים ו/או הצליחו לחסוך בחייהם סכום נכבד וכבר בפני קניית דירה והקמת משפחה... בקיצור, יש לי הרבה חששות לגבי ההווה והעתיד ואני לא מצליחה להשתחרר מהם, ולא יודעת איך להמשיך לפעול. לחזור הביתה? לעזוב את הלימודים שאני אוהבת? להבריז ולעבוד יותר?

ברוכה הבאה לפורום שלנו ../images/Emo24.gif

לדעתי, את צריכה להסתכל על החיובי: נכון שזה קשה ודורש ממך המון-אבל את עצמאית בשטח, גרה בדירה משלך, משלמת שכ"ל. אל תסתכלי על אחרים ועל מה שהם השיגו (ואני לא חושבת שזה שהורים קונים דירה לילדיהם זה "הישג" לילדים), תסתכלי על מה שאת השגת. לי זה נראה המון.

efriend

New member
אם את לומדת מקצוע מבוקש,

אז כשתסיימי את תרוויחי טוב, וזה שכמה שנים לא השתכרת בזמן שאחרים כן - לא ישנה כ"כ. אם יש לך חסכונות, זה לגיטימי לאכול מהם, כי את לומדת ובכך מגדילה את הידע שיש לך בראש, וזה גם שווה כסף. זוהי השקעה ולא בזבוז, וזו השקעה מצויינת. אם ממש הולך להיגמר לך הכסף זו בעיה אחרת, וגם אז אפשר לשקול לקחת הלוואה. בארה"ב זה מאוד מקובל לקחת הלוואה לשכ"ל. כמובן שצריך להפעיל שיקול דעת. יכול להיות שהחרדות הכלכליות הן ביטוי לחרדות אחרות שיש לך, כי כסף הוא הרבה פעמים סמל לכל מיני דברים. זה נשמע שאורח החיים שלך מאוד תובעני, ושאת עוברת הרבה דברים קשים מבחינה רגשית. יכול להיות שאת חרדה, ואז כדאי לנסות להתמקד בלקבל תמיכה מכל מקור שאת יכולה. תזכרי שאחרי שכל זה ייגמר, ואת תעבדי ותשתכרי היטב, את תהיי מאוד מאוד גאה בעצמך על שעשית את כל זה ב10 אצבעותייך. מי יוכל לך אחרי זה???

שירשולי

New member
ברוכה הבאה.

אני. בטוחה שאם הגעת עד הלום .... צפויה לך עוד דרך ארוכה ומשמעותית בחיים אני בטוחה שתיסתדרי לאט לאט תבטחי ביכולות שלך. חבל שתינשרי מהלימודים,זה דבר חשוב. שתדעי שבסוף זה ישתלם .בהצלחה.

אופירA

New member
מנהל
והעיקר - לא לפחד כלל

קיבלת תשובות מצוינות. אהבתי את הכיוון שמצביע עליו efriend. את בונה כרגע את העתיד הכלכלי שלך ע"י רכישת מקצוע פרקטי, ואין לך מה לדאוג. כל הדאגות והפחדים נובעים מהכאב על חוסר הקשר עם אבא ועל שאין לך מקום בבית, כי הציקו לך וגרמו לך להסתלק. המצוקה הכלכלית כרגע אינה נעימה כלל, אבל לא צריך לפחד. אפשר ללמוד לרכוש מוצרי מזון בסיסיים זולים ולוותר על מוצרים יקרים בשנתיים הקרובות (יש חיים בלי גבינה צהובה), להתרגל לרכוש את הירקות ביום שישי בצהרים, גם אם הם קצת לא מחייכים - זה זמני. אפשר לוותר על ביגוד ומוצרי בית בתקופה הזו. אם את יכולה לחזור הביתה לתקופה ולחסוך - רצוי. אבל השאלה אם את יכולה. האם את יכולה לגור במעונות באוניברסיטה? האם את יכולה לגור עם שותפים ולחסוך הוצאות שכ"ד? תתייחסי למשימות הללו כאל חוויות ותשמחי שאת בונה את עצמך בעשר אצבעותייך, במקום להסתכל שלילי על איך את מסכנה "כי כל האנשים בגילך מקבלים מימון מההורים, ורק את מסכנה". הרי זה מבט לא נכון וטפשי. מבט של רחמים עצמיים. וותרי עליהם, והעתיד הוורוד עוד לפנייך. זו רק תקופה קשה שתחלוף.

למעלה