לא יכולה שלא לענות לך
מכירה את הסיטואציה מקרוב.
2 הורים שמנים (אמא מאוד שמנה, אבא תלוי בתקופות מסוגל לרדת 20 קילו בחודשים ספורםי, אבל עולה אפילו יותר מהר...)
אמא אובחנה עם סוכרת, סובלת עכשיו מפריצת דיסק חמורה, בקושי מסוגלת ללכת 300 מטר (ברמה שכשהיינו בחו"ל היא לא יצאה מהאוטו בחלק מהאטרקציות כי היו מדרגות...)
היא לא קולטת שהיא שמה את החיים שה בהולד. כל הזמן היא אומרת שתעשה דיאטה בפועל עושה, יורדת 2 קילו ובזה זה נגמר.
אני לא יודעת מה יהיה, מה שאני יודעת זה שאת עצמ הצלחתי (וזה מאבק יום יומי) להוציא מהמעגל הזה (יש לי אמנם 6 קילו עודפים, אבל גם זה במגמת ירידה) - אני במשקל תקין (רוצה לרדת בשביל מראה, הBMI סבבה), עושה ספורט כמה פעמים בשבוע, וזה נובע בעיקר מהרצון שלי שלא להידמות לה... אני לא רוצה שירדו על שירי שאמא שלה ענקית...
את אח שלי אני מנסה להוציא מהמעגל (בן 21 עם 10 קילו עודפים. אמא שלי תמיד מרחמת עליו כי עבר ניתוח ברגלים... לא רק שלא מעודדת אותו לספורט, להיפך... פאק אם אני עושה 3 אימוני הליכה/ריצה ו2 פילאטיס בשבוע עם רצועה קרועה בקרסול ופגיעה ב2 הברכיים גם הוא יכול...)
אין לי מה להציע לך מלבד מה שהציעו:
1. שיחה עם אח שלך, אצלי זה עזר (ואח שלי היה התגלמות הנסיך, אבל בפריצה הנוכחית הסברתי לו שעם משרה מלאה, לימודים באוניברסיטה וילדה בת שנתיים אני לא מסוגלת גם לטפל באמא, גם הוא יכול להכין חביתה...)
2. עזרה בתשלום. את אדם בזכות עצמך...