חייבת לפרוק- ארוך

JJ2004

New member
-חיבוק גדול- את צודקת כמובן, אבל זה לא יעזור.

ואני מניחה שחלק מהכעס שלך, הוא בעצם גם כעס על עצמך, ואכזבה וחשש וכעס על המצב.

ניסית מאמנת כושר בבית? הון תועפות אבל מאוד שווה.

שיבולת76

New member
אצלי דווקא מבחינת כושר אין בעיה כי אני עושה

ומתאמנת 3 פעמים בשבוע לפחות.
אצלי האוכל בעייתי כי אני בבית עם הקטנה והאכילה שלי ריגשית כמו אצל אמא שלי, מכאן גם נובע החשש שלי והכעס.

maytalb

New member
לא יכולה שלא לענות לך

מכירה את הסיטואציה מקרוב.
2 הורים שמנים (אמא מאוד שמנה, אבא תלוי בתקופות מסוגל לרדת 20 קילו בחודשים ספורםי, אבל עולה אפילו יותר מהר...)
אמא אובחנה עם סוכרת, סובלת עכשיו מפריצת דיסק חמורה, בקושי מסוגלת ללכת 300 מטר (ברמה שכשהיינו בחו"ל היא לא יצאה מהאוטו בחלק מהאטרקציות כי היו מדרגות...)
היא לא קולטת שהיא שמה את החיים שה בהולד. כל הזמן היא אומרת שתעשה דיאטה בפועל עושה, יורדת 2 קילו ובזה זה נגמר.
אני לא יודעת מה יהיה, מה שאני יודעת זה שאת עצמ הצלחתי (וזה מאבק יום יומי) להוציא מהמעגל הזה (יש לי אמנם 6 קילו עודפים, אבל גם זה במגמת ירידה) - אני במשקל תקין (רוצה לרדת בשביל מראה, הBMI סבבה), עושה ספורט כמה פעמים בשבוע, וזה נובע בעיקר מהרצון שלי שלא להידמות לה... אני לא רוצה שירדו על שירי שאמא שלה ענקית...
את אח שלי אני מנסה להוציא מהמעגל (בן 21 עם 10 קילו עודפים. אמא שלי תמיד מרחמת עליו כי עבר ניתוח ברגלים... לא רק שלא מעודדת אותו לספורט, להיפך... פאק אם אני עושה 3 אימוני הליכה/ריצה ו2 פילאטיס בשבוע עם רצועה קרועה בקרסול ופגיעה ב2 הברכיים גם הוא יכול...)

אין לי מה להציע לך מלבד מה שהציעו:
1. שיחה עם אח שלך, אצלי זה עזר (ואח שלי היה התגלמות הנסיך, אבל בפריצה הנוכחית הסברתי לו שעם משרה מלאה, לימודים באוניברסיטה וילדה בת שנתיים אני לא מסוגלת גם לטפל באמא, גם הוא יכול להכין חביתה...)
2. עזרה בתשלום. את אדם בזכות עצמך...

שיבולת76

New member
מאוד דומה למה שאצלינו

רק שאצלינו אבא שלי היה מאוד שמן והוציא את עצמו מזה ע"י ניתוח ושמירה מאז על תזונה וספורט.
אחי החליט שהוא לא יהיה שמן, לא יראה כמו ההורים והוא נראה כמו דוגמן.

אני יצאתי כמו אמא שלי שכל הזמן מוותרת לעצמה בעניין האוכל ("מגיע לה לאכול שוקולד, יש לה בגרות") בשנה האחרונה אני מתמידה בספורט בעצימות מאוד גבוה אבל לא משתפרת בו בגלל השומן.

אני צריכה לדבר עם אבא שלי היום ולשאול אותו מה עושים לגבי השגת עזרה.

למעלה