חייבת להגיב

arana1

New member
לגמרי יש לזה קשר, זה בדיוק אותו הדבר

אבל שוב
לצערנו רק אוטיסטים מסוגלים לראות את הקשרים האלה ולכן הם נחשבים, בדיוק כמו האוטיסטים, כשקופים לחלוטין לאחרים

אני לא חושב שלחיות בחדר לבד ולהיות תלוי בהורים זה פתרון
בדיוק מאותה סיבה אני בטוח שצריך למצוא דרכים שהם שונות ממה שמקומות העבודה והלימודים שלהיום מאפשרים
כי אחרת אוטיסטים נשארים תלוים בין הפח לבין הפחת
וזה חבל
כי רובם יכולים להתפתח לגבהים ועומקים שחבל על זמן
אלא שלשם כך החברה צריכה להתחיל להכיר אותם באמת
ולא רק כצללים עתירי לקויות
אלא כשאנשים שבדיוק בגלל שיש ערך כה רב בדרך השונה שבה הם תופשים ועושים את הדברים הם זקוקים למסלולים ומקומות אחרים מאלה שמתאימים לאנשים נורמטיבים

יש לא מעט אוטיסטים שהתפתחו ומתפתחים להפליא
בדיוק בגלל שהם לא מבזבזים את עצמם על מה שהנ"ט תופשים בטעות כעבודה ולימודים

אולי יש אוטיסטים כאלה אבל הם לא בפורום

אתה אולי בעד שינוי אבל לא עושה כלום למענו. חוץ מלהטיף לאנשים לנתק מגע עם החברה
אני זה שנלחם למען שינויים כאלה אבל בעיניך הם לא מתאימים.
&nbsp

arana1

New member
לנתק מגע עם ה"חברה" זו העשיה הכי אפקטיבית

וזה לא מקרי שלאוטיסטים יש נטיה טבעית ואינטואטיבית להתנתק ממה שנחשב בטעות לחברה אנושית

חלק גדול מהאנשים שבאמת שינו את החברה זה כאלה שניתקו את המגע עימה
וגם זה לא מקרי

כשיותר ויותר אנשים יאמרו בגופם ונפשם ומעשיהם שהם לא מוכנים יותר להשתתף בחרא הזה אז יתברר שאפשר לקיים ולהתקיים גם חברה בעלת ערך
חברה שבה יש מקום גם למה שיפה באדם

ושוב
עובדה שלאוטיסטים יש נטיה טבעית כזאת,רגשית וקוגנטיבית, אז במקום לתמוך בזה אנשים, גם אנשים כמוך , מנסים לתקן ולטפל דווקא במה שהכי לא מקולקל אצלם
כדי שהם יהיו מקולקלים כמו כולם
פשוט זוועה

אוטיסטים חיים בתוך החברה וזקוקים לה הם לא יכולים להתנתק

ממנה
והזוועה היא שיש כאלה שלא מבינים את זה ומטיפים להתנתקות כזאת...

arana1

New member
חברה יכולה, וצריכה, להשתנות

והחברה משתנה גם ובמיוחד על ידי אנשים שלא מוכנים ולא מסוגלים לסבול את כל מה שדפוק ודוחה ומכוער ודוחה בה
על ידי אנשים שלא מוכנים לקבל את המסגרות המקובלות כמובן מאליו

אוטיסטים בלווא הכי מנותקים
החיבורים שהם יוצרים הם אשלייתים ולכן לא ממצים את עצמם כראוי
גרוע מזה, הם גורמים סבל ניכר לאוטיסטים
במצב זה עדיף כבר להתנתק
ביחוד שעם הזמן זה הולך ונעשה יותר קל
וקשרים וכישורים שהיו הכרחיים בעבר הופכים כל הזמן למיותרים לחלוטין

arana1

New member
המאפיין הכי דפוק של החברה הוא ההגדרה של מה בפנים ומה בחוץ

ההדרה והאפלייה נגד אוטיסטים הוא אחד הביטויים הכי מובהקים של המאפיין הזה אבל זו לא תופעה שמתחילה ונגמרת אצלם
כל מה שדפוק ומכוער וטיפשי בחברה מתבטא גם דרך הצורה המאוד פשטנית ומאוד נבובה שבה מוגדר ההבדל בין הפנים והחוץ
החברה הנורמטיבית לא שונה מהותית מדאע"ש שכורתים את הראש לכל מי שחי מחוץ לסט מאוד צר של כללים שרק לדעתם ראוי לשמש כבסיס לחברה
בדיוק כמו החרדים שמחרימים ומנדים מתוכם כל אדם שעבר על איזה כלל מטורף שהם ירשו ומעולם לא טרחו לעדכן

רק בדמיון של אנשים מלאים בעצמם כל מי שלא חי בדיוק את הכללים הוא בעצם מחוץ לחברה
הרבה פעמים אנשים הם הרבה יותר חברתיים והרבה יותר בפנים בדיוק בגלל שהם לא עוקבים בדיוק אחרי הקווים שבסך הכל מנציחים תבניות ותובנות שכבר מזמן אין להם שום משמעות וערך
וזה מה שמשנה את החברה באמת

קראתי לא מזמן מאמר על ספר שכתב פרופסור אחד שעבר ועבד במוסדות הכי יוקרתיים של השכלה גבוהה בארצות הברית והוא טוען שכל מה שהמוסדות האלה כופים על כולם חזרה משמימה על אותה תבנית שוב ושוב
שאין מחשבה
אין חידושים
אין שינוי
בשביל להצליח שם כל מה שאתה צריך לעשות זה לשנן בדבקות סט של גישות ותובנות מאוד מסויימות ומאוד צרות, שתמיד מובילות לאותן מסקנות ותמיד משרתות רק אינטרסים מסויימים
אז אנשים כמוך חושבים שלעזור למי שנדחים אינטואטיבית ואינסטיקטיבית מסוג כזה של קיום תורם לשינוי
זה לא, זה רק מנציח את התקיעות ומפרנס ומזין את מראית הפנים
זאת שאותה אתה ואחרים כאן מקדשים מעבר לכל שיקול הגיוני
(איכשהו נראה שעם הזמן יותר ויותר סטודנטים ואפילו חלק מהפרופסורים מתחילים להבין שקורה כאן משהו מאוד לא טוב ומאוד הרסני לטווח הארוך)
בכל מקרה
השתלבות במערכת המבוססת על הנצחת תקיעות ומקובעות לא תורמת לשינוי החברה
להפך
היא רק מונעת שינוי כזה

משער שגם בגלל זה אנשים כמו חייבת להגיב חושבת שיחסים בין אישיים זה משהו שאפשר וצריך ללמוד דרך תרגול ושינון

אני חושבת שלא הבנת למה הכוונה בתרגול

הכוונה הייתה בדיוק ההפך משינון. הכוונה לא הייתה בכך שאתה מתרגל כל מיני (האמת שלא יודעת מה בדיוק דמיינת - דרכים להגיד שלום? לא יודעת) - אלא שאתה מתרגל במובן שניתנת לך אפשרות ליצור קשר עם מישהו שמעוניין גם ללמוד ליצור קשר. התרגול הוא בכך שניתנה לך האפשרות לעשות משהו שלא הצלחת לעשות קודם לכן, כשכל הקשרים הקודמים שניסית (או רצית שיקרו בלי לנסות אפילו) ליצור כשלו מסיבות כאלה ואחרות. שאתה עובר מאפס ניסיון בקשרים פחות או יותר לניסיון של כמה קשרים עם אחרים בקבוצה.

אתה זה שקורא להתנתק מהחברה אז למה אתה מאשים אחרים?

רק שאתה רוצה שהיא גם תממן את זה.
קוראים לזה צביעות.
מי שרוצה להתנתק מהחברה שילך לגור במערה...טענת שהיה לך טוב שם.

arana1

New member
אנסה לתת לך דוגמה פשוטה, אולי זה יעזור

אם בחברה החרדית נהוג להחרים ולנדות כל אשה שהולכת עם מכנסיים אז אנשים שמרנים ונוקשים ושונאי שינויים ובכלל שונאי אדם יאמרו, כמוך, שכל מי שלובשת מכנסיים בחרה מרצונה להרחיק את עצמה מהחברה ולכן אין לה למי לבוא בטענה אלא לעצמה,
אנשים אחרים ישאלו בדבר הלגיטימיות והאנושיות והתועלת והמוסר ובכלל ההצדקה שיש למיקום הקוו בין הפנים והחוץ דווקא במקום הזה,
אנשים מוסריים ורגישים ליופי שביחודיות הפרט יתכן וישאלו האם נכון להעמיד בפני האדם ברירה בין לבישת מכנסיים לבין חיים כחלק מהחברה
הבנת ?

כל עוד החברה בוחרת לגנות את כל מה שיפה ונכון ומהותי לי כחלק מתסמונת או לקות אז יש לי 2 ברירות, או לקבל הגדרות שמועכות ממני את נשמתי לחלוטין או לחיות בחוץ, אני, בניגוד לך ולהרבה אוטיסטים אחרים בוחר לחיות בחוץ
אבל הבחירה הזאת נכפתה עלי בגלל צרות מוחה ורוע ליבה וטמטומה של החברה
ואכן
חברות מתקדמות ונאורות יותר
למדו
או לפחות לומדות לזהות את הקשר הכל כך חיוני ומובהק בין הרחבת גבולות הקבוצה למען הכללת זכויות הפרט לבין רווחה וכלכלה ואיכות קיום טובה ומוסרית יותר
החברה הנורמטיבית עדיין לא יודעת ליישם את הכללים הכל כך חשובים האלה במידה שתכלול בתוכה גם אוטיסטים
ולכן
אני
בניגוד לך ולהרבה אוטיסטים אחרים
מעדיף לחיות בחוץ
למעשה אין לי גם הרבה ברירה
כי בדיוק בגלל שצרות מוחה של החברה מזהה את כל מה שטוב בי כרע אני נפגע בצורה כל כך אנושה שגם אם הייתי רוצה לבחור אחרת לא הייתי יכול
למעשה
גם אתה ואוטיסטים אחרים מכירים את זה ממש לא רע כמו למשל דרך הצורך התכוף להתנתק ולהיות עם עצמך בשקט על מנת לנסות להכיל ולהשתקם מסביבה שבעצם לא רק שלא מתאימה לך אלא שמוצצת ממך את לשדך ללא שום תמורה מהותית לקיומך

אני, ולא רק אני, אלא כל כלכלן ופסיכולוג ורופא וסוציולוג ופסיכולוג והיסטוריון ופילוסוף ובכלל אדם שפוי ומוסרי ואנושי ואמפטי... חושב שחברה סבירה היא חברה שיודעת להכיל ולהכליל את יחודיות הפרטים שבתוכה
ואין לי ספק שהחברה הנורמטיבית נכשלת בכך חרוצות ואנושות
במצב זה
בשביל לשמור לעצמי איזה שהוא סיכוי לחיות ואיזה שהוא סיכוי לראות בבוקר במראה דמות שתהיה גם סבירה בעיני עצמי אני מעדיף להתנתק מהחברה
כי הצביעות הכי נוראה זו הצביעות כלפי עצמך

כשהחברה תפסיק לכנות את כל מה שיפה וטוב לי בכינויי גנאי פסוודו רפואים ותפסיק להתעלל באנשים כמוני רק בגלל שהם שונים אז בלווא הכי הגבול בין הפנים והחוץ ישתנה
וזה גם מה שיקרה בסוף
למרות אנשים כמוך

אתה פשוט דורש שהחברה תתאים עצמך לך

אחרת אתה משחק ברוגז ברוגז לעולם..... כולכם מנוולים...
אבל אתה דורש ממנה שתממן את כל השיגיונות הפרטיים שלך...
ואחרי זה אתה טוען שאתה לא לוקח כדוגמא את הבחירות שלך...

arana1

New member
בדיוק, שמח שהגענו להבנה

יותר מזה, אני דורש שהחברה תתאים את עצמה לכל אחד מפרטיה במיוחד
ולשמחתי
יותר ויותר אנשים מיותר ויותר תחומים מגלים שלא רק שזה אפשרי אלא שזו התשובה הכי טובה לכל הבעיות
מבריאות ועד כלכלה ורווחה וחינוך ובכלל

לגבי הבחירות שלי אמרתי שאני לא מדבר אותן ולא כופה אותן על אחרים
גם בגלל שאני בעצמי מצוי בתהליך מתמיד של ללמוד אותן

מי שכופה את הבחירות האישיות שלו על אחרים זה כל האנשים שמדברים בשם החברה
ובעצם דואגים רק לעצמם

אנשים לא צריכים לכפות את השגיונות הפרטיים שלהם על אחרים
אבל זכותם וחובתם לחיות אותם
ועל החברה מוטל לממן ולתמוך בכל מה שהכי פרטי והכי יחודי
אחרת זו לא חברה אלא כנופיה

למעשה אתה זה שמכתיב לאחרים את הבחירה שלך

אגב, ברוב מדינות מערב אירופה זה אפשרי לאזרחים אירופאים.....
למשל אין שם כמעט הגבלה על כמות ימי אבטלה ועוד..... ודמי הקיום המינימלים די קרובים לשכר מינימום, ועוד יש הטבות שמוזילות את החיים.
אבל לא בגלל אוטיסטים אלא כחלק ממדיניות כללית.
בארץ אין אפשרות כזאת בגלל סיבות די ידועות....
בגלל זה הכלכלות שם מתמוטטות ברוב המדינות ויש ניסיון להפחית בזכויות הנלוות
&nbsp

arana1

New member
נכון, בניגוד לישראל הכלכלה באירופה על הקרשים

איך אני מכתיב לאחרים ?
תנסה להוציא ולו רק פעם אחת שורה חצי הגיונית מהמקלדת שלך
איפה ובאיזה מקום כתבתי שכולם צריכים לבחור את מה שאני בוחר ?
בשבילי בחירה זה דבר דינמי שקורה כל הזמן וכל הזמן משתנה
גם אם הייתי רוצה לא הייתי יכול להכתיב דבר כזה

מה שאני כותב שזה שחברה נאורה ויעילה ומוסרית צריכה לאפשר טווח בחירות רחב ככל האפשר לפרטיה
גם ההיסטוריה מוכיחה שהעקרון הזה עובד טוב יותר מכל עקרון אחר בכל מדדי הקיום

דמי אבטלה גבוהים זה רק פתרון מסויים ושטחי של הבעייה
הקשבה קפדנית לבחירות הפרט ופתיחת מסלולים רבים ומגוונים למימוש העצמי תבטל גם את הצורך בדמי אבטלה בכלל
אגב
בדנמרק ובהולנד הפתרון של דמי קיום מצד אחד ומצד שני פתיחת ערוצים מגוונים למימוש עצמי עובד לא רע
איכות החיים שם ורמת הכלכלה והבריאות והרווחה הנפשית והיצירתיות בוודאי עולה על זאת שקיימת בארצות שבהן אין התחשבות בזכויות הפרט

וכן
לאלימות השחצנית שעומדת ביסוד מדיניותה של ישראל יש גם קשר מובהק לרמה הנמוכה של זכויות הפרט כאן
גם כלכלית
בסך הכל במחיר של שעת מנוע או פגז אחד אפשר לכלכל כאן משפחה שלמה במשך חודש
משפחה שיכולה לתרום הרבה אהבה ויצירתיות ושמחה ובריאות גם לסביבתה
אבל שוב
בשביל שהדברים האלה יקרו מישהו צריך לחשוב
ולהרגיש
וזה לא יקרה כאן בקרוב
כי כולם חושבים כמוך
כי ככה זה נהוג
וזהו

כן כמובן כולם חושבים כמוני...רק אתה חושב עצמאית.....

אבל קלישאות אנרכיסטיות וסיסמאות סיינטופציות אינן מהוות עדות לחשיבה עצמאית

arana1

New member
לצערי רוב האנשים חושבים כמוך, מקדשים את המסגרת הקיימת

אבל עם הזמן ברור שמספר האנשים שמסוגלים ורוצים ויכולים לחשוב עצמאית גדל
ולא רק אני חושב ורואה את הדברים כך

לשמחתי רוב בני האדם חושבים שלחיים יש דרישות משלהם

ורק פרזטים רוצים שיממנו להם חיים של כיף לפי טעמם.....
וקלישאות אנרכיסיטיות וסיסמאות סיינטופוציות הן ממש לא עדות למחשבה עצמאית

arana1

New member
והחלק קטן שלא מוכן להיכנע לדרישות משנה את החיים

נדמה לי שבזמנו קראתי שאפילו עופר גולן שאני ממש הכי לא מכבד את דעותיו ודרכו הצליח לפחות לשער בנפשו שחלק ממה שמזוהה כלא תקין אצל אוטיסטים הוא לא יותר מעמידה על עקרונות גם במחיר של לחץ חברתי ואחר
זו הדרך, היחידה, לשנות דברים באמת, לקחת את הדברים עליך ולחיותם גם כשזה לא משתלם לטווח קצר וגם אם אפילו זה לא משתלם בכלל
זו המשמעות של להיות בן אדם
כל היתר זו הצגה (כנראה בגלל זה המתחזים כל כך להוטים להתרכז רק במראית הפנים כי שם בהצגות והתחזויות ובלעשות כאילו הם באמת טובים)

לא רק פרזיטים רוצים שיממנו להם חיים לפי טעמם
אם היית יודע היסטוריה או פילוסופיה או סוציולוגיה או משהו על הדרך שבה המדע מתפתח אז היית מגלה שחברה מתפתחת דרך הדאגה לזכויות הפרט,
דרך הצבה ומיסוד הדרישה לחופש אישי,
גם בגלל שמי שחושב מבין מה שאתה לא מצליח להבין שחופש אישי והיכולת לזהות את היחודי שבאדם זה המפתח לרווחה נפשית ופיזית וקיום שלא יסתור את ערכי המוסר (גם מוסר זה דרישה של החיים למרות שיותר מדי אנשים נוטים לשכוח את זה כל הזמן)

זה ממש לא מקרי שגם הרפואה למשל הולכת ומתפתחת לכיוון של רפואה אישית
לכיוון של הבנה שאין 2 חולים זהים ואין 2 מחלות זהות
ואם רוצים להשיג תוצאות צריך להתייחס לכל אדם כמקרה יחודי
אפילו בתחום החינוך שזה התחום הכי מפגר יש יותר ויותר אנשים שמתחילים להתעורר למציאות הזאת

אתה מבזה את זה כסתם כיף אבל מדובר בחובה שרוב האנשים אפילו לא מעיזים להתחיל לנסות לממשה בעצמם
גם כי אין דבר יותר קל ופשוט פשוט להיסחף עם העדר
גם כי הדבר דורש התמודדות אמיתית עם שאלות הקיום במקום לסמוך על איזה סמכות כחנית שתסדר לך ותנגב לך

חלק גדול מדרישות החברה מבטא פער בלתי נסבל בין מה שהאדם נדרש לעשות על מנת לשרוד לבין מה שהאדם נדרש על מנת לקיים מוסר ואהבה
אנשים הגונים לא יקבלו את הפער הזה כמובן מאליו ויאבקו לשנותו ולהקטינו עד כמה שאפשר
והקטנת הפער הזה תורמת לחברה בערך פי אין סוף מקבלה חסרת שאלות של הדרך שבה הוא מונצח ומתקבע במוסדות ובארגונים החברתיים

אלה לא קלישאות אנרכיסטיות
אלה אמיתות שכל אדם עם מעט השכלה ומצפון והרבה ותחושת חובה ואהבה לקיום ולאנשים אחרים מבין

4מת הגידופים והקללות שלך עולים ככל שהטיעון שלך עלוב יותר

אתה קורא לבריחה התמודדות וחושב שמגיע לך צל"ש אבל מגנה כל האוטיסטים שבחרו בדרך אחרת משלך.
וזה רק מעיד עד כמה אתה לא מבין אוטיסטים ולא אוטיזם ורק מחפש סיבה לשנוא ולקלל

arana1

New member
איפה אתה רואה גידופים וקללות ?

עצם זה שאתה רואה בכל נסיון לביקורת וביטוי דעה שונה משלך מעיד הרבה מאוד על הערך שבהשתלבות בנורמטיבי לכאורה

כמה חד צדדי ואטום אדם יכול להיות
כאילו לך ולאחרים מותר לבקר בחירות שלא תואמות את אלה שלכם אבל לאחרים אסור ?

ההגיון שלי פשוט להפליא ואמור להיות מובן לחלוטין לכל אדם שאינו בריון כחני
אדם שונה זקוק לדרך שונה
לצורת ביטוי שונה
לצורת לימוד שונה
לדחוף אותו בכח לתוך המבנים הקיימים זה רע לכולם
ודבר אחד בטוח
התמודדות זה לא
זה רק כניעה לפחד ולשנאה ולאלימות שיש בחברה הזאת כלפי כל דבר שהוא מעט שונה מהממוצע

למעלה