חייבת להבין
שלום!
יש לי כבר עכשיו פחד מכיתה א'.
הילדה שלי בת שנתיים ו-4 חודשים. היא התחילה ללכת בגיל 7 חודשים (כשהיא נאחזת ברהיטים). היא מבינה ומדברת בעברית ואנגלית, שרה שירים בשתי השפות,
יודעת אלף בית ו- ABC וגם מזהה מילים כתובות בשתי השפות. כל הזמן מנסה ללמד את עצמה לכתוב אותיות (עדיין לא יוצא לה כי היא לא בשלה מבחינת המוטוריקה.)
היא יודעת להצביע על חלק גדול מהמדינות בגלובוס. יודעת מספרים, יודעת לספור. היא כל הזמן שואלת וכל הזמן רוצה ללמוד דברים חדשים.
כרגע היא הולכת לגן רגיל ונראה לי שזה עונה לה על הצרכים בנתיים. את השאר אנחנו משלימים לה בבית.
אני רואה שהיא מפותחת יותר מבני גילה ואני חושדת שאולי היא מחוננת (גם אני כזאת).
אני כילדה לא גדלתי בארץ וממש התבזבזתי בגלל השעמום בבית הספר. גם בגלל חוסר מודעות של הוריי.
לכן, אני כבר מעכשיו רוצה להבין איזה אפשרויות עומדות בפניה.
איך מתבצע האבחון? מה בודקים? האם רק בכיתה ב', ג'?
מה לעשות בכיתה א'?
האם יש אפשרות להקפיץ כיתות? איך עושים את זה? ובאיזה כיתה זה מתבצע?
מה מקבל ילד שמוגדר כמחונן במסגרת בית הספר ומחוץ לבית הספר?
יש לי עוד המון שאלות, אבל נתחיל בזה.
אשמח לקבל תשובות, זה מאוד חשוב לי לדעת ולהיות מודעת, כדי שלה לא יקרה מה שקרה לי.
תודה!
שלום!
יש לי כבר עכשיו פחד מכיתה א'.
הילדה שלי בת שנתיים ו-4 חודשים. היא התחילה ללכת בגיל 7 חודשים (כשהיא נאחזת ברהיטים). היא מבינה ומדברת בעברית ואנגלית, שרה שירים בשתי השפות,
יודעת אלף בית ו- ABC וגם מזהה מילים כתובות בשתי השפות. כל הזמן מנסה ללמד את עצמה לכתוב אותיות (עדיין לא יוצא לה כי היא לא בשלה מבחינת המוטוריקה.)
היא יודעת להצביע על חלק גדול מהמדינות בגלובוס. יודעת מספרים, יודעת לספור. היא כל הזמן שואלת וכל הזמן רוצה ללמוד דברים חדשים.
כרגע היא הולכת לגן רגיל ונראה לי שזה עונה לה על הצרכים בנתיים. את השאר אנחנו משלימים לה בבית.
אני רואה שהיא מפותחת יותר מבני גילה ואני חושדת שאולי היא מחוננת (גם אני כזאת).
אני כילדה לא גדלתי בארץ וממש התבזבזתי בגלל השעמום בבית הספר. גם בגלל חוסר מודעות של הוריי.
לכן, אני כבר מעכשיו רוצה להבין איזה אפשרויות עומדות בפניה.
איך מתבצע האבחון? מה בודקים? האם רק בכיתה ב', ג'?
מה לעשות בכיתה א'?
האם יש אפשרות להקפיץ כיתות? איך עושים את זה? ובאיזה כיתה זה מתבצע?
מה מקבל ילד שמוגדר כמחונן במסגרת בית הספר ומחוץ לבית הספר?
יש לי עוד המון שאלות, אבל נתחיל בזה.
אשמח לקבל תשובות, זה מאוד חשוב לי לדעת ולהיות מודעת, כדי שלה לא יקרה מה שקרה לי.
תודה!