חייבת דעה שלכן

אני לא הצלחתי להסיק מהכתוב

שיש סכסוך מתמשך עם החתן. הוא כעס על המקרה הספציפי הזה, ולדעתי בצדק. אבל היא לא פירטה על מקרים קודמים בהם הוא כעס או רב איתם.

mykal

New member
היא כתבה,

אנחנו נשואים עשר שנים,
והוא לא סובל את הורי , נכון שאין הסבר מה קרה,
אבל מהניסוח היא בעצם 'עומדת' באמצע בין הוריה לבינו,
מה שאנחנו מכירים יותר שהבעל נמצא בין הוריו לבין אשתו.
והיא כנראה, מצליחה בכל פעם 'להדוף' מתקפה,
והפעם הזו גם לה זה מרגיז ומרגיש 'שסדרו' אותם.
ואין לה מענה.

עצוב שמגיעים לסיטואציות מביכות כאלה.

גם אני עשיתי בייבי סיטר בגיל 12

זה לא אומר שבחרו בי באקראי בגלל שפרסמתי מודעות בבניינים. הורים שבחרו בי ראו אותי מטפלת באחותי הקטנה, לוקחת אותה לפארק, מאכילה אותה, מחזירה אותה מהגן וכו.
כשאת בלחץ של יומיים לפני, למצוא נערת תיכון כי היא שם זה לא פתרון.
והיום, בניגוד לאז, רב נערות התיכון לא התבגרו. הן אולי מתפתחות גופנית יותר מהר אבל מצד שני גם נשארות ילדותיות יותר זמן. ולאחותי למשל, אני בקושי נותנת לשמור על הבת שלי גם היום כשהיא עברה את גיל 20

mykal

New member
זה באמת תלוי הקשר אישיות.

אני רק מניחה, שמי שגר במקום מסוים יש לו אאיפה לברר לבדוק,
ולהגיע להחלטה--במי נכון יותר לבחור.

יש לי בת שגרה עכשיו אצלי, עם תינוק בן חצי שנה,והאמת יכולתי אני להיות המטפלת הקבועה שלו.
וסירבתי--אמרתי לה יומים שלוה בשבוע בסדר גמור.
בשאר חפשי מטפלת בסביבה.הילד יתרגל לעוד פנים,
יצא קצת מהמקום שבו הוא נמצא. ואני גם רוצה פנאי--ולא כלואה.
היא מצאה מישהיא מקסימה. תאמיני לי לא מאוד יקר.
אם רוצים מסתדרים.

יש הבדל בין מטפלת קבועה לבין עזרה חד פעמית

אני מדברת בתור מישהי שמבקשת מאמא שלה עזרה אחת לשנה עם הילדה. מאוד מאוד מאוד נדיר שאני מבקשת. אבל זה בא על חשבון.
אני לא מכירה את האזור שאני גרה בו (נוציא שניה מהמשוואה את העובדה שעברתי לדירה הנוכחית לפני חודש בדיוק) לא גדלתי פה, לא גרתי פה ואין לי חברות מהעיר בכלל.
אני גם לא נוטה להסתובב בשכונה, אני נוסעת לחברות שלי מחוץ לעיר או שהן מגיעות אלי. כך שבמקרה שלי, שאני לא יכולה להעזר במשפחה, אני מוצאת את עצמי הרבה מאוד פעמים מוותרת על דברים כי אין לי אלטרנטיבה לילדה. בחצי שנה האחרונה אני יכולה לנצל את הזמנים שהיא עם אבא שלה, אבל אם זוג צריך לעשות דברים ביחד או לצאת למקומות שונים באותו הזמן (כמו במקרה של עבודה) זה לגטימי לבקש עזרה מההורים.
ההורים לגמרי יכולים לסרב. אבל להסכים ואז לסרב ברגע האחרון זה משהו שלא עושים לזר, אז לבן משפחה קרוב?

נומלה

New member
שיקול כלכלי

אם היא אמורה לשלם לבייבי סיטר את מה שהיא מרוויחה אותו יום בעבודה. כבר עדיף לה לא לעבוד. המשפט הזה נכון כלכלית רק לעבודות מאוד מסויימות בגלל קיומן של עלויות אלטרנטיביות.
ואני לא אביע את דעתי על ענין התיכוניסטיות.

לא הבנתי את המשפט שלך

קיומן של עלויות אלטרנטיביות.
בשורה תחתונה, בעבודות מהסוג שהיא מתארת (ובעצם רב העבודות שאינן ניהוליות) השכר לשעה הוא דומה או נמוך משל שכר לבייביסיטרית. אם יש לי זמן נסיעה מהעבודה וחזרה, זה עוד זמן שאני משלמת לה ולא מרוויחה עליו. וכמובן יש את ההוצאות על נסיעה לעבודה. בראיה כלכלית גרידה, עדיף להישאר עם הילד בבית לשבוע אחד מאשר לשלם לבייבי סיטר ולצאת לעבוד.
אגב, לצערי אני מכירה נשים עם 2 פעוטים שמעדיפות להפסיק לעבוד בגלל שעלות המעונות עולה יותר ממה שהן ירוויחו ביום עבודה בחוץ

וכו.

ר ב י ד

New member
נומלה, אם היא תפסיד ימי עבודה כל פעם

שלא יהייה לה ביבסיטר אז היא תפסיד את מקום העבודה.

ההשקעה בביביסיטר היא השקעה לטווח ארוך, את גם שומרת על מקום
העבודה וגם שומרים לך אל הילדים, אז בתווח של שנתיים לא כל השכר
שאת מרוויחה נכנס לכיס, חלק הולך להוצאות, כמו שהולכים למספרה
כמו שעודים ציפורניים וכמו שהולכים למסעדות, גם זה עולה כסף ואף אחד
לא עושה חשבון כמה ימי עבודה הוא משקיע במספרה או במסעדה.

ר ב י ד

New member
ברור שהגבתי לגולשת ששאלה, לא תמיד הנט

נענה לנו ושם את התשובות במקום, כך שזו לא אשמתי.

אבל במקרה גם לך עניתי כי את נתת את הפיתרון של "לא כדאי
לעבוד ביום שצריך לשלם למטפלת את מה שמרוויחים באותו יום".

דרך אגב, את הסדרנית של הפורום?

נומלה

New member
אמנות השרשור

השורה הראשונה בהודעה שלי היתה ציטוט מההודעה שמעלי. וכאשר את כותבת את שמי בכותרת ומשרשרת אלי זה נראה שרשור מכוון.

שילהה1

New member
נומלה, כנראה לא כל אחד אומן כמוך,

היכן רוכשים את האומנות הזו?

גם אני לא יודעת לאן לשרשר ומבלגנת.

למעלה