חיטוי ...

OREAL1111

New member
חיטוי ...

ערב טוב.. אני בעיקרון הולך להעביר את החנק הקנייתי (בעזרת השם) למצע נסורת כאשר יגיע הטרריום החדש! למה דווקה נסורת? ניתקלתי בהרבה בעיות בגידול על מצע חול! וכמו שהרבה הסבירו לי זו טעות מאוד נפוצה שקשורה בגידול "בואות חול" בכול אופן מה שרציתי להגיד זה שלא מזמן קראתי הודעה (עם אני לא טועה של יהודא) שהוא מחטא את הנוסרת בכך שהוא מכניס אותה למקפיא! חשבתי לאמץ את השיטה גם כשמודבר במצע לזוחלים... אתם חושבים שזה חיטוי מספיק טוב? הרבה לא מחטים את הנסורת ליפני ההכנסה לטרריום אבל כשקונים את הנסורת בחנות חיות לפעמים יש חיות חולות.. עם טפילים או דברים שונים שיכולים להגיע לנסורת ולכן אני מעדיף לנסות לחטא כמה שיותר! עכשיו עוד שאלה.. קצת שונה אני משתמש בפולידין לחיטוי אבל כשמדובר בצואה גדולה יחסית הפולידין לא תמיד עוזר ב-100 אחוז! חשבתי לעבור לסביעור שממה שהבנתי הוא חיטוי טיפה יותר חזק ויעיל .. והעלות שלו לא ממש גדולה מהפולידין ( ב-5-7 ש"ח) עכשיו מה שאני רוצה לישאול עם אני יכול לחטות באותו אופן שאני מחטא עם הפולידין (מרסס ומנגב)? ומה בערך הכמות שאני צריך לשים בליטר וחצי מים נגיד? תודה רבה מראש..

כמה דברים

1. יתכן והקפאה של הנסורת תהרוג קצת טפילים (שאני לא יודע כמה מהם יושבים על שבבי עץ) בכל מקרה היא לא אמורה להזיק רק תקפיד לסגור טוב את האריזה של הנסורת כדי שהלחות לא תהרוס אותה. 2. אני מעדיף סביעור בעיקר בגלל הצבע שלו :) בניגוד לפולידין הוא לא עושה כתמים על כל דבר (כולל בגדים). כדאי לך לנקות את "החתיכות" הגדולות לפני שאתה עושה את הניקוי היסודי כדי שחומר החיטוי יוכל להגיע לכל נקודה בקלות. 3. כשמטפלים בזוחלים פיזית (על הגוף שלהם) בעזרת פולידין או סביעור מומלץ לדלל אותם ביחס של 1:100 למים. כשמשתמשים לחיטוי זה פחות חשוב רק שלא יהיה מדולל יותר ממה שמשתמשים לטיפול על הגוף.

OREAL1111

New member
תדוה רבה..

רגע.. אתה לא יכול לחשוב על עוד שיטות לחיטוי הנסורת? כדי שכולם ימותו ולא רק חלק! כמובן שאני מנקה קודם את החתיכות הגדולות! אבל אחרי שהטרריום ריק מצואה פחות או יותר אני פשוט מרסס ומנגב.. סליחה על הבורות אבל 1:100 לא אומר לא הרבה! יש מצב שתגיד לי פחות או יותר לליטר וחצי מים? אני בדרךך כלל קונה קופסאת פולידין גדולה וממלה בערך 4-5 בבקבוקים של ליטר וחצי מים ואיתם אני ממלה כל פעם את השפריצר..

1:100 זה בדיוק מה שאתה שומע

על כל ליטר פולידין או סביעור אתה צריך 100 ליטר מים. אתה יכול להכניס את שבבי העץ לתנור לחום של מאה וקצת מעלות לאיזה חצי שעה. אתה גם יכול לפזר עליהן מלח שהוא חומר חיטוי מעולה
צחקתי אל תפזרו מלח על שבבי עץ. בכל מקרה לא מומלץ להכין את הכמות מראש, דילול של הפולידין או הסביעור עם מים מקצר את החיים שלו ולכן מומלץ להכין כמות שאתה צריך לכמה ימים-שבוע ולא לחודשים. תשמור את החומר בבקבוק המקורי וכל פעם תכין קצת וככה זה ישמר לזמן ארוך יותר.

etay983

New member
נצל"ש - יונתן,אין בעייה לרסס על

השבבים (שבבי עץ) סביעור או פולידין,לייבש להחזיר לכלוב? (שמתעי על השיטה הזאת, מי שמשתמש בה כתב שכל חודשיים הוא אוסף את השבבים מרסס עליהם תרחיץ פולידין ואז מכניס לתנור, זה מונע לדבריו טפילים. האם זה מומלץ?

זה לא נכון להחזיר נסורת משומשת

לטרריום של הנחש. אני חייב להודות שזו נשמעת כמו קמצנות ברמה גבוהה במיוחד. לא משנה איזו אפיה וכמה חומרי חיטוי תשפריץ על הנסורת חתיכות צואה עדיין יהיו עליה.

רן333

New member
אני מניח שאתה מתכוון לשבבים, ולא

לנסורת (הנסורת היא האבק שמתקבל מניסור עץ. שבבים, כמו אלה שמשמשים מצע לגידול מכרסמים, מתקבלים מהקצעה של עץ). בכל מקרה, חיטוי המצע הזה נראה לי קצת מוגזם. אמנם כדאי להימנע מהכנסת אקריות וטפילים אחרים לכלוב, אבל צריך לזכור שאנחנו לא מדברים כאן על חדר ניתוח. לדעתי, למרות שנקיון הוא דבר חשוב, גידול נחשים לא יכול, ולא צריך, להיות מבוצע בסביבה סטרילית. אם אתה חושש שה"נסורת" בחנויות החיות מכילה טפילי זוחלים כלשהם, אתה תמיד יכול לגשת לנגריות רהיטים שמקציעות עץ אורן, ולאסוף בחינם כמה שבבים שאתה רוצה. לא ידוע לי על בעיות כלשהן שנגרמו עקב גידול נחשים על מצע כזה.

OREAL1111

New member
דיברתי על כך עם המוכר בחנות החיות

בנוגע למילה "נסורת" והוא הסביר לי שהמילה נסורת באה מהמילה ניסור וזה ממש לא טעות ליקרוא לשבבים הללו נסורת! לא יודע עד כמה זה נכון! בכול אופן.. עם הייתי אומר שבביעץ לא הרבה היו מבינים למה אני בידיוק מיתכוון ולכן המילה נסורת לדעתי היא המתאימה ביותר.. למרות שהיא לא ממש נכונה. בידיוק כמו "מדי חום" שזה בעצם לא מושג נכון.. אבל הכי נוח להישתמש בו אני מחר אלך ליבדוק כמה נגריות ואבקש רשות מהם וניראה עם בכלל יהייה אפשרות לקחת נסורת לטווח הארוך! אני לא רוצה להיתקע בשלב מסוים בלי מצע! שוב תודה

יש בזה משהו...

האמת שהשם נתפס חזק בגלל שנהוג בשימוש ביתי למדוד את חום הגוף בעיקר כשיש "חום" גבוה מהרגיל.

OREAL1111

New member
חח כה...

אבל זה לא הגיוני משום שאי אפשר לימדוד "חום" כי חום זה דבר יחסי.. ו-טמ"פ היא בעצם יחידת מידה לחום!

רן333

New member
מצדי אתה יכול לקרוא לזה גם

"סלט ירקות". כל עוד שנינו מבינים למה הכוונה - זה בסדר גמור. את ההערה שלי בעניין המינוח כתבתי בעיקר לטובת קוראים אחרים, שאולי משתמשים במילה "נסורת" כמו שאמורים להשתמש בה, ועלולים להבין את הדברים שלנו כהמלצה לגידול נחשים על נסורת (ה"אבק" שמתקבל מניסור עץ). מצע כזה אינו מומלץ, לדעתי.

etay983

New member
רן, בקשר לנסורת -

קניתי לאחרונה (מחוסר ברירה, לא מצאתי באיזור מגורי שבבי עץ גדולים) מצע של חברת "צ'יפסי" (יקר!) שעשוי מסיבים אורגניים דחוסים למעין פלטים של עץ. המצע הזה מומלץ למכרסמים וחיות קטנות לפי מה שמצויין על האריזה. העניין הוא שהפלטים מתפרקים עם הזמן לחתיכות קטנות (ואפילו זעירות) אני מניח שלא מדובר באבק עץ.. האם יש בעייה עם השימוש במצע הזה? (שוב, זה מצע פרימיום לגידול בע"ח..)

זה מצע די דק

שנמכר יותר בשביל אוגרים וארנבות. זה יותר קרוב ל"נסורת" מאשר שבבי עץ. בתחילת הדרך השתמשתי בזה אבל נוכחתי לגלות שהוא נדבק לטרף והנחש יכול היה לבלוע חתיכות ביחד עם הטרף.

יש חנות בקניון 7 כוכבים בהרצליה

תבדוק שם אם יש להם שבבים, זו הכי קרובה אליך שאני מכירה.

etay983

New member
היי דפי, ../images/Emo13.gif תוכלי אולי לשלוח לי

מסר ובו שם החנות...? תודה

רן333

New member
אני לא ממש מכיר את המצע

שאתה מתאר. ידוע לי שלא מעט מגדלים בארה"ב משתמשים במצע שנראה פחות או כמו שתיארת. נדמה לי שדברים כאלה משווקים כ-"aspen bedding" או כ-"chipped aspen". אני יכול להעריך שמצע כזה יכול להיות מוצלח, אבל אין לי ניסיון איתו, ואני גם לא בטוח שזה בדיוק המוצר שאותו קנית.

אני מקווה שזה עוזר להבין קצת-

A- נסורת גרגירית מתגבשת לשימוש בארגזי חתולים, מצע למכרסמים ולתוכים (בכלובים בהם יש רשת תחתית) B- נסורת בסיסית-מגיע בשקיות או בואקום C-שבבי עץ לזוחלים D- פיסות עץ טבעי

למעלה