חיטוי ...

רן333

New member
A לא נראה כמו החומר שאליו התייחסתי

בהודעה הקודמת שלי. אני לא בטוח שאני יודע למה הכוונה ב"מתגבש" (ראה הודעה של דפי), אבל זה נשמע לי לא כל כך טוב, במיוחד אם זה קורה לחתיכות מצע שמצאו את דרכן לפה או למערכת העיכול של הנחש שלך.

etay983

New member
מכיוון שאני מאכיל את הנחש מחוץ

לטרריום , זה לא יכול לגרום לבעיה. ובכל אופן אני לא חושב שהמצע שלי מתגבש,לא מוזכר כלום על העטיפה בעניין הזה.

naja

New member
תשובות.

לגבי הנסורת-שמעתי שלא מומלץ לגדל אותם על חול. לי יש 4 והם גדלים מצויין. כשהייתי ילד, גידלתי חנקים משריצים ישראלים על חול ומעולם לא נתקלתי בבעיה. דווקא האבק שיש בנסורת, בשילוב עם נחשים שמתחפרים לא נשמע לי מציאה. לגבי החיטוי-ניתן לקנות נסורות שדחוסות בתוך ניילון.לדעתי הן מספיק נקיות ולא צריך לחטא אותן, וגם יש הרבה פחות אבק. לגבי הפולידין-אני לא מוהל אותו כשאני מרסס. אח"כ נותן לו להתייבש ואז שוטף עם מים. כליי מים ומקרים שדורשים חיטוי יותר רציני אני עושה עם אקונומיקה.

OREAL1111

New member
אסך לי אמרו..

שיכול ליהיות שאחת הסיבות להשלה בחתיכות היא המצע! ולכן אני מנסה אפשרויות חדשות.. עכישו לגבי ההיתחפרות,אני הולך לשים לא יותר מס"מ נסורת לכל אורך הטרריום.. כדי לא לאבד צואה במקום נידח! ופשוט אחת לשבוע אני אחליף את המצע בשלמותו.. אני מעריך ששקית אחת של נסורת תיאר לי למלע מחודש וחצי בטיפול שהזכרתי! כמובן ביגלל שלנחש לא תיהייה יכולת היתחפרות יהיו לו 3 מקומות מיסתור. ושוב תודה..

nevs

New member
למה אוראל?

למה להעביר לשבבי עץ כאשר המצע הטבעי שלהם הינו חול, אומנם לא לאורך זמן אבל גם לי יצא לגדל זמן מועט חנקים משריצים על מצע חול רגיל ולא התעוררו בעיות מיוחדות. לגבי הנשל מה לגבי להוסיף מספר אבנים או אפילו חצץ מעורבב בחול כדי לעזור לגירוד, ניסית? נבו

OREAL1111

New member
למה?..

בעיקרון רוב הסיכויים שהסיבה שהנשל יוצא בחתיכות היא לא רק סוג המצע.. אך המצע הוא גם אחד מהגורמים להשלה לא מלאה כמו הרבה אנשים אני גם טעיתי וגידלתי את החנק הקנייתי על חול.. "חול רגיל" באמת שאני לא יודע מה זה! הורדת הנשל בעזרת חפצים מסוימים לא עוזרת.. כן ניסיתי כמה וכמה פעמים וזו לא בעיה! השערות שלי זה יכול ליהיות שבטבע אחוזי הלחות שונים,סוג החול שונה,טמ"פ שונה וכולי.. אפילו שאני מנסה כמה שיותר לחכות את התנאים שיש לחנקים הקנייתים בטבע זה אף פעם לא יהייה אותו הדבר! תודה בכול אופן... וכן אני יודע שקוראים לך נבו :)

רן333

New member
יש מספר סיבות שגורמות למגדלים של

הנחשים האלה להימנע משימוש בחול: 1. לטענת חלק מהמגדלים, בליעת חול על-ידי הנחשים האלה עלולה ליצור בעיות במערכת העיכול. 2. חול הוא מצע כבד ולא נוח לעבודה. 3. כושר הספיגה של חול נמוך מאוד בהשוואה לזה של מוצרי עץ (שבבים מסוגים שונים). 4. אני ממש לא בטוח שחול הוא המצע הטבעי של כל החנקים מהסוג Eryx. אני מכיר אוכלוסיות של חנקים ישראליים שמתקיימות באזורים שבהם לא ניתן להתחפר בקרקע, וקראתי שחנקים ממינים אחרים בסוג הזה נוהגים להסתתר במחילות יותר מאשר להתחפר. אפשר לקרוא כמה מלים בנושא הזה באתר המצויין של כריס הריסון, תחת הכותרת "Substrate".

naja

New member
אני לא חושב שהמצע הוא אחת הסיבות.

לא במקרה שלך. באיזה סוג של חול השתמשת?

naja

New member
אז אולי במקרה שלך זה כן הבעיה.

עד עכשיו הייתי בטוח שאתה משתמש בחול דיונה. אני בשום פנים ואופן לא הייתי משתמש בחול של אקזוטרה עבור נחשים, בטח לא עבור נחש שאוהב להתחפר. אני לא אתפלא אם החול הזה מצטיין באי יכולת לשמור על לחות(מלבד העובדה שהגרגרים שלו ממש קטנים ועשויים לחדור בקלות לנחיריים.).

למעלה