חיזוק עצמות..

deep ocean

New member
יהיה לי קל יותר להדגים

יש למשל תרגיל של חיזוק להבים בידיים בזוג. הוא קצת דומה מבחינה חיצונית לתרגל ש-Abi הדגים במפגש פורום (התרגיל הזה עם הקצב, 1,2,3 1,2,3), אבל הוא שונה. בתרגיל הזה להב נוגע בלהב (ב-3 צורות) ומחליפים ידיים, ואין צורך אפילו לעשות את זה חזק. אם מתרגלים את זה לפני כל שיעור (ואפשר גם לדבר במקביל, אחרי שמכירים את התרגיל כמובן), החיזוק מובטח
הוא גם מאד קל ללמידה (התרגיל).

orii

New member
../images/Emo51.gif אמקד את השאלה

האם החיזוק נובע בעיקר מעצם המכה של הלהב במשהו קשה (להב אחר למשל)?

deep ocean

New member
מכה? לא!!

(באמת היה עדיף להדגים את זה) האם קיבלת את הרושם (ממה שכתבתי) שדופקים אחד לשני מכות (מכות חזקות או בינוניות)? מה שאנחנו עושים בפועל, אלו נגיעות עדינות. ההתכוונות בליווי הנגיעות היא שמחזקת. זה לא מכות "חיזוק" כואבות, או קרובות אפילו לכאב! זה נגיעות עדינות שאין בהן כאב קטן אפילו.

orii

New member
../images/Emo51.gif זהו שקודם לא הבנתי

ולכן שאלתי. עכשיו אני מבין טיפה יותר (אין חישול באמצעות מכות חזקות) אבל עדיין בעיקר לא מבין. יש דברים שצריך להרגיש.

חובבן

New member
השאלה עם יש באמת חיזוק

או שרק הכאב נעלם. האם בכלל אפשר להפריד את השניים? והכי חשוב, האם העובדה שאין כאב לא מחביאה נזק שנגרם, או שיגרם בעתיד?

קוזושי

New member
המציאות היא

שרק בתקופה הראשונה של האימונים הללו יש סימנים כחולים, לאחר מכן אתה עושה את זה בלי להרגיש וחוזר הביתה כאילו לא עשית כלום, וזה בפרוש לא רק בגלל איבוד התחושה. למרות שאני סולד מהדברים הללו הם קיימים ועובדים.

deep ocean

New member
ממה שאתה וקוזושי כתבתם

אני עכשיו משערת למה התכוונת כששאלת אם הכאב נעלם. (פירשתי את זה באופן אחר לגמרי). רצית לדעת אם הרסתי את קצות העצבים שלי במקום הפגיעה, כך שאני כבר לא מסוגלת להרגיש שם כאב, או משהו כזה?!?
אז התשובה היא לא. העצם התחזקה - והמקום אפילו נהיה עוד יותר רגיש מקודם. בלימודים שלנו אנחנו מגבירים את הרגישות שלנו, לא מפחיתים אותה. זה אומר שאנחנו יכולים להרגיש דברים בצורה טובה יותר עם נקודות שונות בגוף... ולא להיפך. אנחנו לא מקהים את התחושה בשום מקום. בנוסף לכך, ממה שהגיבו אלי, נראה שקיבלתם את הרושם שדופקים אחד לשני מכות באותם איזורים (מכות חזקות או בינוניות), בזמן שמה שאנחנו באמת עושים בפועל, זה מבחינתכם יהיה בקושי נגיעות... בקיצור...כנראה שיהיה קל יותר להדגים את זה. נ.ב. אולי זה יעזור להבין איך זה נעשה על ידי נתינת דוגמא. אם למשל היינו כרגע במפגש פורום והייתיעוברת אחד אחרועושה איתו את התרגיל, רוב התגובות, נראה לי, יהיו משהו כמו: "זה מחזק? אבל זה לא כואב בכלל", "איך זה מחזק?" (משום מה אנשים נוטים לחשוב שרק כאב מחזק), "זה בקושי נגיעה, איך זה מחזק, לא הגיוני"..וכו´.

Erunaamo

New member
לפי מה שידוע לי,

החלק ה"עבה" בצידי כפות הרגליים והידיים. - ביד ימין, למשל, זה החלק הכי ימני, הכרית הגדולה שעוברת מהזרת עד לשורש כף היד (לא בדיוק, זה האיזור הזה, רק החלק החיצוני שלו. הכרית עצמה לא קשורה.) - בעצם, צידה הימני של היד. ביד שמאל - צידה השמאלי של היד. ברגליים - בצורה דומה. מקווה שהבנת משהו...

nitzano

New member
אזהרה

פגיעה בקרום העצם (קרום עיצבי) תביא להרקבות ,דלקות ונמק .

toranga

New member
צריך להבדיל

בין "חיזוק" של העצם לבין חיזוק של שריר.העצם עצמה לא יכולה להתחזק בשום אופן. עצם בנויה מריקמות שעוטפות חללי אויר .זה מה שנותן לה את חוזקה.ברגע שיש מעיכה (ריקמת עצם נוגעת בריקמת עצם שניה ללא חלל האויר) של העצם כתוצאה ממכה העצם נחלשת.התגובה הטיבעית של הגוף היא שלפוחיות נוזל בין העצם לעור.לא כמו כוויה אלא יותר עמוק.בשלב זה הגוף צורח דיי! העצבים נמעכים כתוצאה ממכות אלו ובפועל סף הגירוי שלהם יורד .אפשר להגיד שהגוף לומד להתמודד עם הרגשת הכאב הזאת ,אך בדיעבד הנזק לגוף ממשיך להתבצע.לאחר כמה שנים מרגישים את הנזקים שמתרחשים בגוף. לעומת זאת חיזוק של שריר (אמות ,ירכיים,בטן וכו´ )קורה ע"י עיבוי של סיבי השריר ושוב הרגלת הגוף לכאב.הנזק במיקרה זה הוא יותר קטן אם מבצעים זאת בהדרגה .לגבי כחולים (המטומות) אלו בעצם נימים שמתפוצצים עכב המכה.לאחר שהם נקרעים הם מתאחים שוב רק בצורה חזקה יותר,לכן הם "נעלמים"לאחר תקופת אימון מסוימת.במידה ותעבדו על חיזוק יותר אגרסיבי הם ישובו וחוזר חלילה.......

למעלה