חיזוק עצמות..

יש

אני בטוח שגם באומנויות לחימה אחרות, וגם אצלנו בהונג-גאר קונג-פו יש תרגילים לחיזוק העצם. צריך להגיע לאימונים בשביל לתרגל...

directory

New member
אין אפשרות..

לתרגל חיזוק עצמות בבית ? כמו למשל אימון כפיפות בטן או שכיבות שמיכה.. לא מזמן יצא לי לראות סרט ב נשיונל גאוגרפיק על איזה בית ספר (לא בארץ) ללימודי אומנויות הלחימה ושם ראיתי חבר´ה בגילאים צעירים לוקחים עיתון תולים על הקיר ומתחילים לתת אגרופים לעיתון. אחרי שהם כבר מרגישים פחות ופחות כאבים בידיים הם מתחילים לתלוש דפים עד שהם מגיעים למצב של אגרופים בקיר, ושוברים אותו. בתוכנית אמרו שע"י התרגיל הזה הם מחזקים את עצמות הידיים ואת עוצמת האגרוף. השאלה שלי היא האם זה באמת נכון? האם זה כדאי? והאם זה לא גורם נזק כלשהו..?

budoka

New member
ראית את נזירי השאולין

לחיזוק עצמות כדאי שתשתמש בשק, שיעזור לך לחזק את העצם+השרירים שמסביב (זה תמיד חייב לבוא ביחד). מקיווארה זה גם טוב, קערה עם שעועית זה גם בסדר, כל דבר שסופג את האנרגיה שלך ולא מחזיר אותה אחד לאחד זה בסדר. אל תכה בעץ או בקיר באופן ישיר, כי העצמות שלך אמנם יתחזקו, אבל גם יישחקו, והכאבים בגיל מבוגר לא שווים את זה.

zedprime

New member
אני מאמין ששחיקה תהיה גם אם הוא

יעשה את התרגילים שהמלצת עליהם. זה לפחוץ מה שהבנתי מכאלו שמתרגלים דברים דומים . רק שהטענה שלהם שהכאב בגיל מבוגר שווה את הצלת החיים בגיל צעיר..

ברצינות, קצת קשה לענות ברצינות

אם הנך בגיל בו עצמות פרק כף היד טרם התאחו (מה שנקרא קוו האפיפיזה) אז כל אימון שבו היד סופגת עומסים בליסטיים יסכן את הגדילה הנכונה. לתשומת לב, לעיתים קיים מצב כזה גם בגיל 17+. הדבר היחיד שעוזר לעכל את השטות הר"מ הוא שכנראה אותו אדם ההולך לתרגל על עיתון לא יחזיק מעמד באימון טיפשי שכזה מספיק זמן כדי להזיק לעצמו. אבל מצד שני הוא זכה לתגובות , איך לומר, מעט לא מקצועיות. אז לסיכום: אימון שבו סופגת כף היד עומסים מקבילים או ניצבים לעצמות האמה, מסכן את כף היד כולה אם הוא לא נעשה בגיל המתאים, בהדרגה ובפיקוח של מדריך מקצועי.

zedprime

New member
ציין מהו מדריך מקצועי

הרי סיום המצב שבו עצמות היד התאחו שונה מאדם לאדם . ואני אישית לא ראיתי מדריך אחד שדורש צילומים של כף היד לפני שהוא מרשה לתלמיד לעבוד על טכניקות מסוג זה. העובדה שהוא עושה את הדברים בצורה מתונה , מהווה איזה מחסום של זהירות. עיתון כדי לספוג את חלק מהמכה , מספר מועט של אגרופים , מכות חלשות וכו.. האימון דרך אגב לא טפשי כלל (זה עם העיתון) - הוא מקובל על ידי הרבה מתרגלים ברחבי העולם. אולי אתה חושב שכל המטרה טפשית ביותר - אבל את אותו הדבר ניתן על אימון באומנות לחימה באופן כללי.

ברצינות, המטרה לא טיפשית

וגם האימון לא. מדריך מקצועי הוא אחד שמודע להדרגתיות ולסרגל מאמצים מתאים בכל תחום ותחום: כושר, כוח, גמישות ו"חישול". הסתייגות קלה, לא כל מה שמקובל על כולם הוא נכון ללא בדיקה.

קרוקדיל

New member
אני לא יודע לאיזה עצמות אתה מתכוון

אבל את עצם האמה ואת העצם של הרגל בהחלט אפשר לחזק (למרות שיש כאלה שאומרים שהעצם עצמה לא מתחזקת אלא הרגישות שלה יורדת אבל התוצאה היא אותה תוצאה בלימה שלך תכאב ליריב יותר מלך) והדרך לחיזוק היא פשוטה מאוד תן מכות לכל דבר שלא זז תבעט בעמודים בעצים ובהכל... דרך נוספת קח מקל מרובע ותגלגל אותו לאורך הרגל הלוך ושוב בעדינות עם קצת לחץ אחרי כמה זמן תרגיש את ההבדל

toranga

New member
חיזוק עצמות שגוי.

"חיזוק עצמות " כהגדרה לא קיים.הגוף לא מחזק את העצם לעולם (מלבד פעולת הגדילה) מה שכן קורה הוא (בשוק ובאמה) דילול ומעיכה של קצוות העצבים סביב העצם.כך המכה לא כואבת.ישנם פעמים שבהם העצם מתנפחת מבפנים ונוצרות מעין גולות קטנות וקשות בתוך העצם.כדורים אלא אינם עטופים בעצבים ולכן אינם כואבים.הנזק לעצם ברגע שהכדורים האלא מופיעים הוא אדיר.בגיל צעיר לא מרגישים אותם אך לאחר גיל 25 מרגישים את הכאב בכל מכה ומכה. לגבי חיזוק של האגרוף.... העצם לא אמורה לבוא במגע עם המשטח של החיזוק.מה שכן אמור להתחזק הם הסחוסים בפרקים העליונים של היד.הסחוסים האלו גם עטופים בעצבים שאותם אנו מועכים ו"מרדימים" והרכות של הסחוס נעלמת ובמקומה יש "גוש " קשה כאבן. מי שמבצע פעולות חיזוק קיצוניות מידי יפגע בעצמו בצורה בלתי הפיכה.לוחמי האיגרוף התאילנדי אינם ממשיכים בלחימה מיקצועית לאחר גיל 28 (הזקנים שבינהם) גופם הרוס ובלתי ניתן לשיפור ולהחלמה. כמובן שגם חיזוק הסחוס ביד צריך להתבצע עם הדרכת מאמןותחת סרגל מאמצים מדוד וקצוב. ועוד הערה.... לאחרונה נתגלה לי שחיזוק העצם נובע מהציפיה של התנגשות עצם בעצם.בעזרת הידע הנכון זה לא צריך ליקרות ,המכה צריכה להיכנס בצורה נקיה ללא הפרעות למטרתה .במצב כזה החיזוק הופך להיות לא רלוונטי.נכון אורי ?????? ;)

מה עם הסיפורים שרצו פה פעם

יצירת סדקים מיקרוסקופיים בעצם בכוונה, ונתינת מספיק זמן החלמה, מסייעים לבניית עצם קשיחה יותר (הגוף מפצה ביתר על מקומות הנתונים בעומס). האם יש בתיאוריה הזו משהו?

toranga

New member
גם אני חשבתי כך

אך בקורס מאמנים בוינגיט הרצה לנו רופא ספורט והוא הסביר לנו שמבחינה פיסיולוגית אין דבר כזה .עד כמה שזה היה נחמד אילו כן ,הגוף לא מחזק את העצם.הוא הסביר שבמידה והעצם נישברת ,הריקמה החדשה תיגדל חזקה יותר אבל מדובר רק במיקרים של שבר ורק הריקמה המאחה החדשה חזקה יותר.כאשר מדובר בחיזוק שוקיים ,לעיתים נוצרים מעיין שיברונים על הזוית של העצם ,כאשר הם מיתאחים הם באמת ללא ריקמה עיצבית שמגיע אליהם ולכן אין הם כואבים ,אך מדובר רק במכות חלשות מאוד ,האנרגיה של מכה חזקה באמת חודרת מתחת לריקמה הזאת ומגיע לעומקה של העצם ואז נוצרת נפיחות פנימית שהיא מאוד מאוד אבל מאוד כואבת ומזיקה.

orii

New member
מסכים

שיטות החישול מזעזעות אותי אישית. אין ספק שהן מביאות לגברת יכולת הספיגה בטווח הקרוב, במהירות. המחיר עליהן הוא קטסטרופלי, בעיני ומגיע שנים אחרי שלא זוכרים למה עשינו את זה. בטאי צ´י שאני לומד אין את זה. ברמה מאוד גבוהה שהיא הרמה היחידה שבה הטאי צ´י עובד בקרב, אכן, המכה שלך צריכה להיכנס למקון שאין בו התנגדות. ואין להתנגד למכה של יריב.

onidin

New member
toranga כמה שאתה צודק...

..אני כבר לא נער מה לעשות ,חלק ניכר משנות העשרים שלי עברו באימוני איגרוף תאילנדי ואם נצרף לזה את הבעיות הרגילות מהצבא כלומר-שברי הליכה אז המצב עם השנים אכן בטטה כמו שאומר הגשש החיוור,ולעניין ה :"...שבהם העצם מתנפחת מבפנים ונוצרות מעין גולות קטנות וקשות בתוך העצם.כדורים אלא אינם עטופים בעצבים ולכן אינם כואבים.הנזק לעצם ברגע שהכדורים האלא מופיעים הוא אדיר".אומר רק כי היום כאשר אני מעביר אצבע על עצם השוקה שלי זה מרגיש כמו..מה אגיד-אני מציע לכל מי שקורא מילים אלו כרגע לקחת את האצבע ולהעבירה על המקלדת מימין לשמאל ובחזרה, ואז ירגיש את שאני מרגיש כאשר אני מעביר אצבע על העצם ,אז נכון אני כבר המון זמן לא עוסק בזה וגם כך היום כשאני בועט בשק הבעיטה נכנסת יופי ומזעזעת את השק או שוברת רגל ליריב לצורך העניין..האם זה היה שווה את זה?? -היה אפשר להסתדר גם בלי זה לדעתי.

deep ocean

New member
כן, יש.

חיזוק להבים ברגלים ובידיים: יש תרגילים בזוגות לזה. (במקום בו אני מתאמנת). אפשר לעבוד על זה גם לבד בבית. בבית, אני למשל משתמשת בחיזוק להבים בדמיון, חיזוק להבים על מקל. מנסיון, הלהבים שלי בידיים וברגלים היו מאד חלשים לפני שנה. היום אני במקום לגמרי אחר! את הלהבים בידיים הצלחתי לחזק יותר מאשר הלהבים ברגלים.

deep ocean

New member
גם גם

בעבר, למשל, מכה בעוצמה חלשה (יחסית) בלהבים ברגלים היתה כואבת לי. חיזקתי את הלהבים תקופה ארוכה, ואז אותה המכה כבר לא כאבה, אלא היתה כמו מגע לרגל. היתה גם תקופה שעשיתי קרבות עם מגינים. בשלב מסוים הורדתי אותם אחרי שהרגלים שלי התחזקו (כן, הן מתחזקות עם מגינים
) בנוסף להיעלמות הכאב, הלהבים שלי התחזקו. עכשיו כשאני נותנת בעיטה/מכה עם הלהב, הלהב יותר חזק מאשר הוא היה בעבר. (גם בידיים וגם ברגלים).

למעלה