אהבתי את התשובה
אהבתי את התשובה.. היא נראית לי קולעת ומדוייקת.
ובמיוחד את ההסברים על חיזוקים וענישה. מעולים מעולים

ואני רוצה להוסיף ולחזק עוד את מה שאמרת.
העניין הבטיחותי- הוא חלק מרכזי בעיני לסיבה שאי אפשר לעשות את זה עם סוס, פרקטית ולא רק בטיחותית.
והסיבה פשוטה- כשעובדים עם כלב וחטיפים שהוא מעוניין בהם-
הוא יכול לקפוץ ולרצות את החטיף שלך- שזה אומנם יכול להיות לא נעים בפעמיים שלוש שהוא מנסה
להשיג חטיף "בכוח" עד שהוא לומד שאת החטיף הוא מקבל ולא לוקח.
אבל אם עובדים עם סוס וחטיפים שהוא מאוד מעוניין בהם (ובמיוחד סייחים שעוד אין להם ריספקט,
ובשיטה החיובית - או מרקרטריינינג- גם לא מלמדים אותם ריספקט בצורה של ענישה חיובית כמו שציינת)
אם החטיף הוא ברמה גבוהה שהם מאוד מעוניינים בו- הם יקפצו עליך. וזה בניגוד לכלב יכול להיות מאוד מסוכן.
אם העבודה היא רק עם סוסים שהם כבר בוגרים, וכבר יש להם ריספקט לבני אדם, ורוצים ללמד אותם טריקים עם קליקר-
נראה לי אפשרי בהחלט. (לרוב סוסים שעברו אילוף קונבנציואנלי, ועכשיו רק לומדים טריקים עם קליקר)
אבל לבנות אילוף שלם מהבסיס בלי שיש לסוס את הידיעה שלא משנה מה אסור לו לקפוץ על האדם,
נראה לי מסוכן ולא יעיל.
אני מצרפת סרטון שבעיני הוא מעולה, של קיקופאפ על איך ללמד כלב לעזוב אוכל.
ניתן לצפות מדקה 1:00 איך היא מלמדת כלב צ'יוואוואה לעזוב את האוכל בזמן שהוא קופץ ונוגס לה את היד.
https://www.youtube.com/watch?v=zNA...tA&feature=iv&annotation_id=annotation_219583
סוס שירצה לעשות את זה ולהגיע לאוכל שביד לא יגמר בשוויון נפש שכזה.
שוב, גם בסרטון היא מדגישה שלא אומרים לכלב "no" או "נה נה" או קול שאומר לו להפסיק.
אם אני אעבוד עם סוס, שקופץ עלי, ולפי הגישה אני גם לא אומרת לו "לא" או מגרשת אותו כשהוא בא לקחת,
משהו שהוא מעוניין בו... אני פשוט לא חושבת שזה ראלי, וזה מסכן אותי מאוד, ומלמד את הסוס להיות חצוף- כמו שפליפרית אמרה.
גם אני כמוך מאוד דוגלת בשיטה בעבודה עם כלבים..