חיזוק הגוף

0 אור 0

New member
אתה נוסע לצורפת בקרוב?

תעשו עסקת חבילה - ארוח לקפה ושוקולד בלגי תמורת טוינא ..

mic26

New member
../images/Emo140.gifזה נכתב בצחוק

טופלתי בטווינא אצל מטפלים מעולים (וכמה פחות). אבל עדיין, התנועות הכל כך מהירות מקשות, בעיני, את היכולת להיות קשוב למטופל. לכן לדעתי קל יותר להכאיב בטווינא. יש משהו בעובדה שבשיאצו מקשיבים לקצב הנשימות, שגורם ליכולת התחברות וקשב מאוד גדולה. אבל גם אני בשיאצו לפעמים מכאיבה ואומרת לנשום לכאב
בכל מקרה, אני מבינה שטווינא זו שיטת טיפול טובה שמתאימה להרבה אנשים, ויודעת שיש הרבה שמעדיפים אותה על פני השיאצו. תודה על ההזמנה. אולי באחד הביקורים בארץ...

ינוקא1

New member
במובן הזה

הטווינא שאני עושה דומה יותר לשיאצו. אפשר לטפל גם בטווינא עם המון קשב. להכאיב זה רע ! (ההבדל בין כאב טוב לכאב רע : בכאב רע המטופל נסגר , בכאב טוב המטופל נפתח).

ub8

New member
כאב בטיפול

אם אנחנו רואים כל כאב כסימן למשהו, אזי שעבודה איתו עשויה להפיק תועלת רבה למטופל. ינוקא1, להכאיב זה רע לדעת לעבוד עם כאב זה טוב. כל כך הרבה פעמים יצא לי לעבוד עם כאב ולהדריך את המטופל איך להתייחס אליו. זה פותח שערי מודעות בצורה בלתי רגילה והטיפול, כתוצאה הסוג העבודה הזאת, עובר לפאזה אחרת. הכאב הוא טוב רק שצריך לדעת לעבוד איתו ולכל אחד סף גירוי שונה עד כדי כך שהדיוק צריך להיות במילמטרים.

ינוקא1

New member
זה מאוד תלוי.

יש כאב סוגר , ויש כאב פותח. צריך לדעת איך להיכנס. כשלמדתי בזמנו עיסוי לפני כ5 שנים , למדתי בפעם הראשונה את התנועה של נעיצת המרפק בישבן של המטופל , אני מאמין שאתה מכיר את זה. עשיתי את זה על בן הזוג שלי - והוא התכווץ , לא הייתי יכול להיכנס. ואז באה זאת שלימדה אותי (מורה נפלאה - דליה הימן , מלמדת גם סוטאי ושיאצו), ופשוט עשתה את אותה תנועה אבל בצורה יותר איטית ועם קשב. והפלא ופלא - לא היתה שום התכווצות. ניסיתי גם אני אחר כך , והצלחתי להיכנס עמוק , וגם להפעיל לחץ יחסית חזק. אם הייתי מההתחלה מפעיל את אותו לחץ , אין סיכוי שהייתי מגיע שם למשהו. מה זה אומר ? כאשר אתה בא מההתחלה באיטיות ועם קשב , האדם נפתח ומאפשר לך להיכנס ואז אתה מצליח לחדור עמוק , ואז הכאב הופך לכאב טוב. לעומת זאת מטפלים מתחילים שאינם מיומנים שאין להם מספיק קשב , פשוט מכאיבים , ואז המטופל "נסגר" והעבודה מאוד שטחית ברמה החיצונית. אצל מטפלי טווינא מתחילים , בגלל הדינמיות של התנועות , קל לאבד את הקשב ויש הרבה מהם שמכאיבים וסוגרים. אתה יכול לחדור מאוד עמוק ואפילו "להכאיב" בתנאי שאתה עושה זאת עם קשב ואתה נכנס בעדינות. בסך הכל כאשר אתה לוחץ על נקודה אצל מישהו , אתה חודר לפרטיות שלו. זה ממש כך. אבל אם אתה מספיק עדין והוא מרגיש "כבוד" מצידך , הוא יאפשר לך להגיע עמוק הרבה יותר מאשר אם תנסה לבוא בכח לעומת כח. כפי שכותב ספר הדאו : אין בעולם כולו רך וחלש מהמים עם זאת, דבר לא משתווה אליהם בפועלם על הקשה. זאת לא ניתן לשנות. הכל על פני האדמה יודעים כי החלש גובר על החזק וכי הרך גובר על הקשה - אך אין אחד שמסוגל לפעול בהתאם

hal767

New member
ניתן לעשות הרבה

ראשית כדאי לרפא את הגוף ממחלת הקרוהן, וזה בהחלט ניתן בדרך הטבעונית ההייג'יניסטית. שיפור במצב הגוף מבחינה זאת בוודאי שיאפשר גם את חיזוקו. יש קשר ישיר בין המחלה הזאת לבין חולשה, תת תזונה וירידה בבריאות. אני לא מחסידי התוספים (בלשון המעטה). אני מחסידי התזונה הטבעית הנכונה כדרך הטובה ביותר להזין את הגוף ולרפאו. דווקא במחלה הזאת לתזונה יש תפקיד חשוב במיוחד. תזונה לא טובה מהווה גורם מחלה, ותזונה טבעית מתאימה יכולה להיות דרך ריפוי.

0 אור 0

New member
מצטרפת להמלצה ללכת לטיפול מקצועי תזונתי

באם דרך רפואה טבעונית או בגישה אחרת - נטורופת, רפואה סינית. שעמתי לא מזמן על טיפ בנושא טיפול בשמן אובליפיכה בקרוהן, כדאי אולי לחפש מומחה לשמנים שיסייע לך בטיפול כזה.

rotemoosh

New member
וואו תודה על כל התגובות המהירות!

אני כנראה אנסה כמה מהשיטות שהוצאו כאן תודה רבה לכולם!

0 אור 0

New member
ההוצאה על השגת בריאות נמוכה יותר

מההוצאות שצפויות לחולה קרוהן שלא יצליח להגיע לאיזון , גם אם לא יצליח בריפוי.

לתרגל טאי צ'י וצ'י קונג....

אלו דרכים מצויינות לחיזוק עצמי, פנימי ואף גופני ברמה המיוחדת שהם נותנים. אלו כלים ללימוד הגוף הנפש והחיבור בינהם, איזון כללי, ואף נקודתי אם יודעים מה צריך. אני מאוד ממליץ, לכל אחד. אלו כלים עצמיים לשמירה על הבריאות לכל החיים. כמובן שבתוספת לכל מה שהציעו עד עכשיו ובבחינה עצמית של הדברים. בהצלחה צחי שוחט

תרגול צ’י קונג - הדרך לריפוי עצמי

מסכימה עם צחי, אני מתרגלת צ'י קונג כבר שנה רביעית ומתוך הזמן הזה, מלמדת שנתיים. הצ'י קונג הוא ענף התנועה של הרפואה הסינית ובעל השפעות עמוקות ואפקטיביות גבוהה על הבריאות והאיזון בין גוף לנפש. במקום להיות תלויה במרפאים ומטפלים אחרים, אני לומדת לאבחן את מצבי הן על פי מצבי רוח שונים והן על פי תחושות הגוף שהרגישות והעירנות שלי כלפיהן עולה. בתור מתרגלת אחראית, אני לומדת מה עלי לעשות, אילו תרגילים ואיך לפעול על מנת להשיב לעצמי את האיזון. וכשמדברים על איזון - זה בעצם הכל. אנחנו לא יודעים להגיד מהו האיזון עד שיצאנו ממנו והפרנו אותו ואז הכל משובש. ככל שאנחנו מודעים יותר ופועלים יותר בצורה הרמונית ואחראית, אנחנו מיטיבים לתחזק את עצמנו במצב של איזון ומהי הבריאות אם לא זה. ההודעה הזו אינה פרסומת. אני כותבת אותה כי אני לא רואה כמעט בשום מקום של רפואה משלימה, עיסוק בצ'י קונג, למרות שזהו תחום קלאסי של הרפואה המשלימה היות והוא עוסק במסלולי המרידיאנים ובתנועה המותאמת למרידיאנים ולנקודות דיקור. זוהי בעצם תנועה של אקופונקטורה עצמית. מי שלא התנסה, מאוד מומלץ להתנסות. העניין הוא שהצ'י קונג הגיע למערב רק בעשור האחרון היות והוא הוחזק כתורת סוד בסין ולכן הוא לא מוכר. אתם מוזמנים לפנות אלי לקבלת פרטים נוספים.

נעמי66

New member
הדרך לחזק את הגוף

כמו שכתב האל767 - גם ההמלצה שלי, מניסיון אישי, היא מעבר לתזונה בריאה, ברוח דרכו הטבעית של ד"ר שלטון. כדי לעשות את זה נכון - אחרת אין טעם - צריך לדעת ולהבין את עקרונות הדרך, ואז להחליט אם היא מתאימה לך. אפשר בעזרת ספר, קישורים ברשת או פניה לאיש-מקצוע.

SHIRY SPINNING

New member
הקשר בין קרוהןומערכת החיסון

שלום לך, ע"פ הבנתי את מאובחנת כחולת קרוהן וזה אומר הרבה דברים. אחד הדברים שיש לדעת (וזה יודע מי שלמד נטורופתיה לא בקורס של 6 חודשיים אלא 4 שנים) זה שספיגת החומרים החיוניים מהמזון לקוייה. מאפייני המחלה (וזה את בטח יודעת) שהמעיים במצב מודלק (יכול לעיתים גם להיות בריגרסיה). אם המעיים במצב מודלק הרי שהם אינם יכולים למלא את תפקידם כראוי וספיגת הויטמנים והמינרלים לרבות שאר רכיבי התזונה הולכת ופוחתת, ואיתה נחלשת המערכת החיסונית שמבוססת על מרכיבים אלו. במילים אחרות ובעיברית: כל עוד מערכת העיכול לא משוקמת לא מתבצעת ספיגה נאותה של ויטמנים מינרלים ושאר חומרים בצורה תקינה הרבה מערכות יכולות להיפגע בינהן המערכת החיסונית (ואז תרגישדי חולה). בנוסף: קרוהן היא מחלה שמערבת את מערכת החיסון, זה אומר שהלוקים בה סובלים ממערכת חיסון חלשה, מערכת חיסון חלשה זה אומר בין היתר להיות חולה כל הזמן הפי שציינת. מה עליך לעשות? אכן ללכת לאיש מקצוע עדיף נטורופתית ולקבל יעוץ תזונתי בעיקר. זו מחלה של מערכת העיכול ויש לטפל במערכת העיכול. את יכולה לנסות לחזק את המערכת החיסונית אבל זה לא יפתור את הבעיה כי הבעיה היא מערכת העיכול . את צריכה לרדת לשורש הבעיה. טיפולי מגע זה נחמד כתוספת אבל זה ממש לא יעזור במקרה הנ"ל. ועוד עצה לי אלייך: אל תיתפתי לשפוך הרמות של כספים בשביל משהו שאפשר לפתור בזול. שירי טיפול נטורופתי

nadaval56

New member
זו אפליה שלא לצורך מקצועי!!!

למה דווקא נטורופתית ולא נטורופת?? בלי אפליות בבקשה!

ינוקא1

New member
וחץ מזה , נטרופתיה היא הרפואה היחידה בעולם.

ורק כזאת שנלמדה 4 שנים ולא שישה חודשים !

nadaval56

New member
ששש...

אם תצעק יותר מידי עוד יעלו אותך למוקד באשמת עפעוף! אגב, אם כל הערכתי לתזונה, צמחים ותוספים נראה לי שעפעוף יכול לתת המון במקרה הזה.

למעלה