חיות מחמד

אז למה אתה לא מספר עליה?

אלא רק על היתקלויות חסרות משמעות? מה העלילה, אגב, ב"נתקלנו בגולם אבן במבוך" אחרי שקצת קודם נתקלתם באגודת המתאבדים של של הקראקנים, ואז פתאום סחפה אתכם סופה מנקודה אחת לאחרת?

NacroMittler

New member
אני חושב שאתה מגזים

א. אתה לא יכול לדעת מה עשה שם הגולם והאם הייתה לו סיבה הגיונית להיות שם או שהוא פשוט שכח לקחת את הפרוזאק שלו בבוקר. יכול להיות שזו סתם טעות של מנחה שהעריך יותר מדי את הד"שים. ב. אני לא מסכים איתך על כך שמשחק שמטרתו היא לעלות דרגות הוא משחק פחות טוב. אולי לדעתך הוא פחות טוב, אבל קצת מאנצ'קיניזם לא הרג עדיין אף אחד והוא אפילו יכול להיות ממש כיף לפעמים. זה יכול להיות ממש מספק כאשר הברברי רמה 13 שלך, בעל 3547 הנק"פ, קוטל בזה אחר זה שבט גובלינים שלם. אמנם לא הייתי בונה על זה מערכה ארוכת טווח, אבל כחד/דו/תלת פעמי זה יכול להיות ממש כיף. ג. יכול מאוד להיות שהשה"מ עושה זאת מתוך הנחה כי השחקנים לא מחפשים משחק דמות עמוק אלא תחביב נחמד לשעות הפנאי שלא גורר אחריו כאב ראש גדול מדי, לא בגלל שהוא לא יודע אחרת. לי אישית יצא לשחק בחוג מו"ד במתנ"ס השכונתי עם כמה ילדים בני 11, ולמרות שרוב המשחק לא היה עמוק במיוחד השה"מ שמח לשבת ולכתוב איתי את הדמות שלי בצורה קצת יותר מפורטת. כמו כן הוא הסביר לי שהילדים שילמו להרוג מפלצות ולהציל נסיכות ולכן הוא לא יכול לעשות שום דבר בנידון. לעומת זאת, הוא הציע שאני אציג לשאר השחקנים משחק דמות מסוג שונה ואם הם ירצו, נעשה פרסה ונלך לכיוון אחר. לצערי, החוג נסגר לאחר כ-4 פגישות מכיוון שלא נרשמו מספיק אנשים. בכל אופן, מה שבאתי להגיד זה "dont judge a book by it's cover". יש סיכוי שגם השה"מ היה מעדיף משחק שהוא לא H&S אבל ידיו כבולות ולכן זה מה שהוא מריץ.

לאו דווקא

אם הכיף של מישהו הוא לתת לברברי רמה 13 שלו לפרק אורקים, אז אני משתתף בצערו. כמו כן, אין שום קשר בין התחביב המשעמם שלו למשחק תפקידים. כאן אנחנו מדברים על משחקי תפקידים, לא על "חישובים סטטיסטיים חסרי משמעות". חוגים, כפי שציינת בעצמך, הם עניין בעייתי - מי שמגיע לחוגים לא מעוניין במשחק תפקידים של ממש, ומי שמנחה בחוגים נאלץ לספק את הסחורה - ואם הוא לא התייאש תוך פגישה-שתיים, כנראה שזה כל מה שהוא יודע לעשות ורוצה לעשות. חוג, בסופו של דבר, הוא דרך לסדר בייביסיטר לילדים ופרנסה קלה לכל מי שזוכר כמה חוקים טיפשיים וסטטיסטיקות. נכון שבמקרים נדירים יש חוגים שבהם יש מעט מעבר לכך, אבל בסופו של דבר העיקר הוא להעביר לילדים קטנים את הזמן, ולדאוג למלא תקנים. חוגים מחנכים לנורמות משחק פסולות, וחונקים את הדמיון של אלו שהיה להם כזה.

דיברתי עם השה"ם בבקשה למשהו עמוק

יותר, הוא טוען שכבר כמה פעמים הוא ניסה להעביר לנו משחק עמוק יותר, אבל בכל פעם הפריעו לו, דווקא היום הוא התחיל משהו שלפחות למראית עין יותר עמוק וזה עוד לפני שביקשתי, שנשלחנו במשימה להביא תרופה למלך לטאשים קפוא שיש לשבט שלו דרואיד בן-אנוש מרושע בתור שאמאן שמשום מה בלי שאף אחד שם לב משרת את הנוכל של החבורה, ועל התרופה שומרים ענקי כפור ודרקון שחור, אז הם השביעו אותנו בעזרת איזה ספר קסום שלא ננוח ולא נשקוט עד שנביא את התרופה למלך, משום מה הדרואיד לא ניסה להשביע את הנוכל, הדרואיד שלי לא נשבע ולכן הם תקעו לו חניתות בגרון וחיסלו אותו, אני יצרתי דרואיד/נזיר בכוונה להתחיל דמות חדשה (שהשה"ם קבע שבתור עונש על מוות שגרמתי לעצמי, מאבדת 3000 נק"נ, אבל זאת לא אשמתי, השה"ם אמר שהם היו נגדנו בכוננות עם חניתות שלופות למקרה שלא נישבע אבל הוא לא אמר שהם צמודות לגרון שלנו!) אבל השה"ם לא מרשה דרואיד/נזיר כי הוא טוען שזה ריבוי מקצועות לא מאוזן, והוא אומר שאם אצליח לכתוב לו רקע טוב הכתוב במחשבה מחוץ לקופסה, אז הוא ירשה!

0Pandemonium0

New member
והכי מצחיק הוא שאתה עדיין לא מבין

איפה הטעות כאן. לא משחקים במשחקי תפקידים כדי לעלות דרגות (בעיקרון), ואם זה מה שמלמדים אתכם בחוג, אז חבל מאוד.

tapas tapas

New member
רציתי לשים...

רציתי לשים את הstrip של the order of the stick שהם שולחים את הfamilier של V. אבל לא מצאתי את זה, וגם אני לא מצליח לשחזר את השם משתמש שלי בפורומוים שם אז לא יכלתי לשאול שמה איזה זה.

panters

New member
אתה באמת מאשים את הע.DM?

מה זאת אומרת, "הוא הסכים"??? איזו מין תשובה טפשית כל אחת ואחת מהחיות האלו מתו בגללך בגלל שבאמת לא היה איכפת לך לאבד אותן! כי זה רק משחק...

זאת לא אשמתי!!

הזאב היה בצד השני של הספינה שהוא נהרג בידי הפיראטים! הסמור חיסל בלילה את הינשוף כל כך מה שהוא לא הספיק לקרוא לעזרה! ניסיתי לחסל את העוגים עם כדורי הלהבות שלי אבל לא הספקתי לחסל אותם לפני שהם חיסלו את הכלב שלי! הנץ שלי יצא לסייר- מאיפה לי לדעת למה הקובולדים ירו בו? אולי אין נצים באזור שבו הוא יצא לסייר- לא יודע, אני הרי הייתי בחלק לא מוכר של העולם, מאיפה הייתי אמור לדעת על המערכת האקולוגית שם?

אי אפשר להחליף מנחה

זה חוג של בית הספר, אין חוגים אחרים שאני יכול להגיע אליהם, ואין אפשרות להחליף מנחה אלה אם מרבית המשתתפים בחוג רוצים בזאת, והם כולם מרוצים ממנו, ואני אישית לא חושב שהוא השה"ם הכי טוב אבל הוא לא הכי גרוע (גם הוא בעצמו אמר אותו דבר)

מירטל

New member
תשמע, אני קראתי את כל השירשור

שלך,ויש לי הרגשה שאתה פשוט צריך להתחיל לשחק, לא בתוך חוג, אלא לאסוף חבורה של כמה ילדים סביבך, להשקיע את הכסף בספרים ( אפילו אם הם ספרי מו"ד מהדורה שלישית, זה גם יוצא לכם יותר זול), ולנסות לשחק כמו שחקנית תפקידים לא כמו אנשים שמשלמים להם בכדי לשעשע חבורת ילדים, חוג מו"ד זה אולי טוב להתחיל בו, אבל אתה לא יכול להמשיך ככה לאורך זמן. בשורה התחתונה, יש לי הרגשה מכל השירשור הזה שאתה לא ממש נהנה מהחוג, הוא מנסה להנחיל לכם נורמות שגויות של משחק תפקידים טוב ( "זה משחק טוב, עליתם בדרגות מהר!"), אולי עדיף לך לוותר על החוג?

אני נהנה מהחוג

וזה לא השה"ם שלנו שמנסה להנחיל לנו נורמות שגויות, זה סתם תירוץ ששלפתי, כשחושבים על זה השה"ם באמת עושה שננצח בכוונה אויבים חזקים על ידי כך שהוא משחק אותם בצורה אידיוטית, ועוזר השה"ם כנראה מרמה קצת לטובתנו בגלל שהוא גם שחקן על ידי כך שהוא לא מפעיל את מלוא היכולת של המפלצות, אבל עדיין, מחר אנסה לבקש מהשה"ם ומעוזרו משחק יותר עמוק

יש שם עוד משהו חוץ ממפלצות

גלגולים נגד מפלצות, ורמאויות בגלגולים כי המפלצות חזקות מידי? תסתכל על חברי הפורום - רובנו לא משחקים בחוגים. ורובנו לא למד לשחק בחוגים - אין שום סיבה לשחק בחוג, במיוחד לא אם הוא הופך את מושג "משחק התפקידים" למשחק מחשב בלי מחשב. עושה רושם שאתה בעל דמיון ויצירתי הרבה יותר מהמנחה השכיר והחביבון שלו - למה שלא תכתוב הרפתקאות בעצמך, כאלו שלא שואבות השראה מאסופת המפלצות, שאינן כלואות בין קירות המבוך, ושלא מתוכננות לעלייה בדרגות? קח השראה מספרי ההרפתקאות הגדולים של פעם - אי המטמון, מכרות המלך שלמה, אייבנהו. אין שם מפלצות כל עשר דקות, יש שם קרבות מותחים (אני זוכר שבתור ילד בן 10 כססתי ציפורניים כשהנרי קרטיס יצא לדו-קרב מול המלך הכושי הנורא טואלה) יש שם אוצרות מופלאים (בלי פלוסים ליד השם שלהם), מסעות, בריחות נועזות, ושום מבוכים עם גלמי אבן בעלי משאלת-מוות.

לא אמרתי שהוא מרמה בגלגולים

עוזר השה"ם לא מרמה בגלגולים, הוא פשוט לא מפעיל את המלוא היכולת של המפלצות שלו

מירטל

New member
צ'מע :

משחק תפקידים זה לא משחק מחשב בלי מחשב, המטרה במשחק תפקידים היא להנות ולא לנצח מפלצות חזקות יותר ולעלות בדרגות, מצב שבו אתם מנצחים מפלצות חזקות כי השה"מ משחק אותם בצורה אידיוטית זה כמו לשחק במשחק עם צ'יטים, ואם אתה צריך לבקש מהשה"מ שלך משחק יותר עמוק אולי כדאי שתשב עם עצמך ותענה לך על השאלה הכי בסיסית :" האם אני נהנה לשחק בחוג הזה?"

למעלה