חיות מחמד

אני לא יכול להקים קבוצה

אין לי כסף לקנות ספרים וקוביות, יש לי רק 150 ש"ח, כל ספר של מו"ד עולה 160 ש"ח, וצרילך גם לקנות קוביות ולשלם דמי משלוח, לעומת זאת החוג עולה רק 120 ש"ח לשנה (לשנה, לא לחודש, פשוט בעיר שלי, קריית שמונה מרבית הילדים הם ממשפחות דלות כסף ולכן בית הספר מארגן חוגים במחיר של 120 ש"ח לשנה, איך מצליחים להריץ חוג בתשלום כל כך נמוך? יש איזו קרן אחת שמשלמת 90% מהעלות של החוגים) והכסף ממילא יוצא מהכיס של אימא שלי, אולי בשנה הבאה, אך בשנה הזו אני ממשיך עם החוג

מי אמר שאתה חייב להוציא כ"כ הרבה?

קיימות בשוק שיטות זולות יותר (והרבה יותר טובות) - אם האנגלית שלך מספיק טובה, אתה יכול למצוא יופי של שיטות מלאות (ספר אחד וזהו) בפחות מ150 ש"ח. זו רק מו"ד שיוצאת מנקודת הנחה שתחביב שדורש קודם כל דמיון עולה כל כך הרבה כסף ודורש כל כך הרבה ספרים שמכילים בעיקר איורים צבעוניים. יש גם שיטות ששוחררו בחינם בצורה חלקית - כך למשל ניתן למצוא באינטרנט, באופן רשמי, גרסה בסיסית של GURPS, של HARP ואפילו של קריאתו של קת'ולהו (כולל הרפתקה לדוגמא). כמו כן, אם יש לך חברים-לקבוצה, אתם יכולים להתחלק בהוצאות - בקבוצה ממוצעת יש 5 שחקנים ומנחה אחד - עכשיו, כמה עולה סט קוביות? (באמת שלא צריך יותר מאחד) - קוביות שקופות ובסיסיות עולות משהו כמו 20 שקל. ספר כללים עולה בסביבות 150 שקל - אם נישאר בתחום הפנטזייה, אז את ספר הכללים של "שר הטבעות" ראיתי באחת מחנויות הרשת ב155 ש"ח, את סטורמברינגר (השיטה שאני משתמש בה) ראיתי במחיר דומה (155 בפונדק, 180 בפריק, 130 במחלקת המבצעים של כוכבי כסף), ואת "קונאן" (מכניקה זהה לזו של מו"ד כמעט לחלוטין ומתבססת על רשיון הOGL שלה, אבל הספר הוא ספר שיטה מלא - כולל מפלצות ושאר ירקות), היקר שבחבורה ראיתי ב250 שקל. עכשיו, כמה זה יוצא כשמחלקים את זה לשישה? בסביבות ה30 שקל לכל אחד - אם הלכתם על ספר יקר יותר (כמו "קונאן" או "סלאיין") ועל עוד סט קוביות, זה יכול לצאת לכם בסביבות 60 שקל לכל אחד. לא הרבה יותר מיציאה לסרט עם החברה+פופקורן.

מקורית אך מסורבלת

מבחינה מכנית, המהדורה שתורגמה לעברית איננה עולה על מו"ד3, ודי נופלת ממנה מבחינת הגמישות. יחד עם זאת, מדובר בשיטה עם גישה די נחמדה לנושא הקסם - זו לא בוואריה של המאה ה15 עם כדורי אש ואלפים, אלא עולם קסום עם הגיון פנימי משלו. אני לא מכיר את המהדורה הנוכחית שלה, אבל זו שתורגמה לעברית היא אופציה די זולה - ראיתי עותקים משומשים (במצב טוב) בפחות מ100 שקל. אני עצמי לא הייתי משתמש בה (מכניקת ה"צעדים" מסורבלת מידי, וזו שיטת דרגות בסופו של דבר, גם אם יש בה כשרונות) אבל לחובב פנטזייה דל-ממון שקורא בעברית היא יכולה להיות חלופה סבירה, אם יש לך סבלנות לעריכה הדי-מרושלת שהיא עברה. כמו כן, כדאי שתזכור שהמהדורה העברית של שחר האדמה היא די "מתה" - החברה שתרגמה אותה לא קיימת יותר, ולא יוצאת עבורה תמיכה עברית כלל (למהדורה האנגלית יש דווקא המון ספרי הרחבה). אבל זה כבר נושא לעץ נפרד - יש בפורום אנשים שמכירים את השיטה יותר טוב ממני שיוכלו לענות לך על שאלות ספציפיות.

אבל איך זה בדיוק?

אתה אומר שהשיטה מסורבלת, אבל אתה לא ממש מסביר את זה, אתה אומר שהיא מקורית, אך אתה לא מרחיב בנושא, תן תיאור מורחב

כפי שציינתי, כדאי שתפתח עץ חדש

הדיון חורג מנושא העץ הזה, שממילא או-טו-טו ידחף לעמוד הבא וישקע בתהומות הארכיון. בקצרה, השיטה מסורבלת מפני שהיא מתשמשת במכניקה של "צעדים" - אתה מגלגל מול רמת קושי (קצת כמו בק20), אלא שבמקום שימוש בקוביה אחידה, הקוביה שלך משתנה לפי הצעד - כך למשל הרמה שלך בנשק, או ה"צעד" נקבע לפי צעד המיומנות+צעד תכונה, וכך אם הסכום שלך הוא 5 אז אתה מגלגל 1ק10, אבל אם הוא נניח 12 אז אתה מגלגל 1ק10 + 1ק8 + 1ק4 (אני לא זוכר את המספרים המדוייקים, אבל זה העקרון, וצעדים גבוהים יותר דורשים יותר קוביות) ומסכם את התוצאה ואותה משווה למספר קושי. השיטה היא שיטת מקצועות (שנקראים דיסציפלינות), אבל במקום לעלות בדרגות ואז לשפר כשרונות, קודם משפרים כשרונות, ואחרי שמביאים את כל הכשרונות מסוג מסויים לרמה מספקת, עולים "דרגה" (שם זה נקרא "מעגל") ואז יכולים ללמוד כשרונות נוספים. בסה"כ יש בשיטה תמיכה והתייחסות בכללים ל8 דרגות (מעגלים) למרות שמוזכרים מעגלים גבוהים יותר (עד 15). זה הרבה יותר מגושם משיטת המקצועות של מו"ד, למשל (ושיטת המקצועות של מו"ד נופלת בהרבה משיטות כשרונות ללא דרגות/מקצועות). למה השיטה מקורית? כי העולם הוא עולם קסום באמת, והשיטה מבוססת על כך - לכל המקצועות יש כשרונות קסומים, לא רק למטילי הלחשים - לוחמים למשל יכולים לרוץ באוויר, קשתים להנחות חיצים, פרשים ליצור קשר מיסטי עם החיה עליה הם רוכבים, ועוד כהנה וכנה. הגזעים של העולם כוללים את האלפים והגמדים המוכרים, אבל גם אנשי סלע ענקיים, למשל, ויש לעולם היסטוריה מוזרה מאוד - במשך מאות שנים כולם חיו במחסות קסומים מתחת לקרקע מפני שמפלצות איומות פלשו לעולם מהמישור האסטראלי, וחלקן עדיין נמצאות בסביבה.

הטעות המרכזית: חוג

רובנו לא התחלנו מחוגים. אתה לא צריך חוג - אתה צריך קבוצה. קבוצה מקימים לבד, ומשחקים עם חברים. החוג שאתה נמצא בו כרגע מונחה על ידי בייביסיטר די גרוע. הוא מפנים בך נורמות משחק גרועות ואף משעמם אותך. אם תמשיך בכיוון הזה, בסוף הם ימאיסו עלייך את התחביב, שיש בו הרבה יותר "היתקלות במפלצות חזקות" ו"עליה מהירה בדרגות", וחבל.

ogmios

New member
שרודינגר

למעשה היה דמות שחקן באחת הקבוצות המוקדמות יותר שלי. קצת מוזר, אבל הוא סיפק לנו שעות על גבי שעות של אתנחתות קומיות

DDN

New member
לדמויות שלי היו

לדומיניק היה נץ, ולאלכסנדרה (אני חושב שזו הייתה היא) היה עכבר.

הודעה ישנה על כמה חיות ממש מוזרות

עשיתי העתק והדבק, המקור נמצא כאן. פעם, די מזמן, הייתי בקבוצה עם בחור ששיחק גנב בעל חיות מחמד מאוד מוזרות: זמיר תקיפה: זמיר שאולף לנקר בלבן שבעיניים. עכבר מילוט: כשקושרים אותך, הוא יוצא מהכיס ומכרסם את החבל. נחש המכנסיים: פותחים את ה"חנות" והוא קופץ החוצה ומכיש. קרפד קופץ: קרפד בגודל של כלב, שמפתיע אורחים לא רצויים. קוף כייס: לצורך השלמת הכנסה, היה לבחור קוף קטן, והוא היה יושב בכיכר העיר ומזמין אנשים לראות את הקוף עושה תעלולים ולהחזיק אותו. בסוף היום, הוא היה לוקח מהקוף את המטבעות וחפצי הערך שכייס... הקוף היה אחל'ה שותף - לא שומר חצי מהכסף לעצמו ולא מלשין.

Nihau

New member
לדמות הראשונה שלי היה נץ

החבורה אכלה לי אותו שלטוש פעמים כי השה"מ שכח שהוא מת בפעמים הקודמות ולבסוף הוא סיים את חייו בפעם הרביעית והאחרונה בסיר של אורקים. מאז אין לי חיות מחמד. ללינג סאו יש תוכי בעל כוחות על אבל התוכי עדיין לא הופיע במשחק- כשהוא יופיע אתם תדעו (ותנסו ליפול על משהו רך כשאתם נשפכים מצחוק)

ogmios

New member
אני מניח שגם זו דרך לזכות בחיי-נצח

לתת למנחה לשכוח שמתת

מירטל

New member
כן.

ז"א, ללשם היה כלב גדול וחברותי יתר על המידה שנשאר בארמון המלכים ( כלבים וים לא הולכים ביחד) ואני לא יודעת אם אפשר לקרוא לו חיית מחמד, היה לה גם פרד.

panters

New member
למרות הכל

כמעט כל אחד ציין פה חיית מחמד שלא הייתה למחמד אלא לעבודה בין אם לתקיפה, ריגול או כל פעולה אחרת. לי היה פעם גרביל שמצאתי בהרפתקה ולא היה לי לב להשאיר אותו כך בשלג אז אימצתי אותו :) וגם פעם היה לי קרפד. כל השאר באמת היו חיות יותר "יעילות": פנתר, עיט ונחש. :)

למעלה