חיות מחמד

חיות מחמד

שבוע טוב חברה רוצה לדעת למה אין לחרדים חיות מחמד לדוגמה כלב-חתול , ? ולמה זה מתועב,משוקץ אצל חרדים ? לא נראה לי שהדבר אסור עפ"י הלכה-דת , בימי תנ"ך היה חיות מחמד ליהודיים , לדוגמה , מובא בתלמוד מסכת שבת דף ל´ ששלמה המלך שואל שאלה , ביום שבו מת דוד אבא שלו , "כלבים של בית אבא רעבים " ........... <דער משכיל מקדיש דיון בהלכה זה , לזכר נשמת "זעליג" ז"ל >

אני מפחד מכלבים!../images/Emo107.gif

וגם הם לא מסמטים אותי... אולי הם נגד אסטרולוגיה.

הכלבים מאד מאד רגישים

ואם אתה לא אוהב אותם, הם יודעים את זה ולא מתקרבים אליך. הלוואי ואנחנו היינו יכולים לדעת כל-כך טוב מי אוהב אותנו באמת ומי רק עושה את עצמו, או מי אוהב אותנו למרות שהוא לא מראה לנו.

ב ר ו ר

New member
אז מה?

אלוהימית, כזו תורה נתת לנו? פרטי, נמקי, והסבירי לעם מה קרה אם אלו חיות טמאות?

יש עוד הרבה תורות

ואתה לא רוצה לשמוע עליהם. התורה שלי מכילה כמה משפטים קצרצרים, אפשר לקרוא לזה הגרסה המקוצרת.

ב ר ו ר

New member
תוכלי לקצר לי את הקיצור?

כן, נכון, על תורות אחרות אינני רוצה לשמוע, שבעתי והותרתי, העודף בשבילך.

ומה עם דוד המלך ? אלוהימית ?

לדוד היה כלבים , ואיפה נכתב פסק שחיות טמאות אסור להחזיק ?

יש אמונה

שאני לא זוכרת מה המקור הכתוב שלה אבל אצלנו בבית ציטטו אותה הרבה, שחתולים וכלבים משכיחים מהיהודי את תלמודו, שזו כמובן תכונה חמורה ביותר. יש גם אמונה כזו לגבי שמן זית, ואני לא רואה שיש על זה איסור אבל שויין. ולידע כללי נעשו מחקרים שהוכיחו (וגם לזה אני לא זוכרת מה המקור) שבעליהם של חתולים וכלבים מאריכים ימים. זה הגיוני אם זוכרים שבעלי חיים הם יצורים מרגיעים ושופעי אהבה המקטינים לחצים, מעודדים שמירה על סדר יום קבוע וכדומה. ואני לא מקבלת את העניין שבעלי חיים מלחיצים. חוסר הכרות איתם יכול להלחיץ. ועל כך יעידו כל הילדים שלפני שהם הגיעו אלינו הביתה, הוריהם הודיעו לי שחתולים גורמים להם לצרוח בפאניקה ולבכות בהיסטריה. עוד לא נולד הילד (בגיל דיבור) שיצא אחרי ביקור קצר מאיתנו, בלי שהוא יבקש חתול הביתה. רק החתולות עצמן די פוחדות מילדים... כל מי שלא גדל על בעלי חיים ושהסבירו לו אלף פעם שצריך להיזהר מכלב כי הוא נושך ושחתול זה גועל נפש, יכול לפתח אנטי כלפיהם אבל זה באמת לא באשמתם. נכון, יש כמה בעלי חיים תוקפניים ויש גם כמה טראומות ששמעתי עליהן אבל בכל כלל יש יוצא מהכלל וחבל להימנע מכל הכלל. מיאו והאו האו לכולם!

nightroll

New member
מה שמזכיר לי...

כשהכלב שלי היה בן שנתיים בערך, נסענו איתו לטיול בחוה"מ. היות והיינו לבדנו באתר אליו הגענו, שיחררנו לו רצועה ארוכה, שיסתובב ברדיוס גדול ויהנה. הגיע למקום פתאום אוטובוס תיור, ומתוכו ירדה קבוצה גדולה של ילדים חרדים. ההכלב שלי נרגש מאוד, הצליח להשתחרר מהרצועה והתחיל לעבוד. למרות שהוא גודל אצלנו, בבית עירוני רגיל, מגיל צעיר, הוא התנהג כמו כלב רועים לכל דבר: הוא כינס את העדר. התנהל מרדף שבו אני ואחי הקטן מנסים בו זמנית לתפוס את הכלב ולהסביר לילדים שלא ירוצו כי הוא רץ בגלל שהם רצים... בסוף הוא מצא תיק אוכל של ילד ועצר, ואנחנו ניצלנו את ההזדמנות ללכוד ולקשור אותו (הרבה יותר טוב הפעם). מה שקרה אח"כ זה שכל אותם ילדים - וגם מורים - שברחו מפניו קודם, התקרבו והתחילו לזרוק עליו אבנים וענפים ולצעוק עליו, ולא הפסיקו עד שאיימתי לשחרר אותו... אומרים שגבורתו של החתול כמוה כאורך השרשרת של הכלב.

כידוע, יש הסוברים שאסור להתיחד

עם בהמה מחשש לח"ו, איסורי עריות. פעם, זה היה נורא נפוץ לשכב עם חיות ומזה חששו חז"ל. תורתינו נזדקקה להטיל עונש מוות על השוכב עם בהמה, הרי שהיו שוכבים. ואולי על אף שלא נפסקה ההלכה כן (שאסור להתיחד) אבל דרך קבע יש חשש גדול (שלא חס וחלילה יראה אותה במקלחת) וכמו ב"אחות" שאין איסור התיחדות, אבל נאסרה דירת קבע.

מה היו אומרים על אברהם

על יצחק, יעקוב וכל החבר´ה לו היו (ר"ל) קוראים בתנ"ך ומגלים שהיו להם הרבה מאוד בהמות ושקשה מאוד להתעסק (לחלוב, לגזוז ולשחוט עזים וכבשים, לרכב על גמלים וכד´) עם בהמות בלי להתייחד איתן? עם אבות כאלה, לא פלא שהלכנו "כצאן לטבח".

למעלה