חיות מחמד

לאלישע וחופשיה.

פשוט אין לי אינטרנט מהיר, ואני מנצל את ההודעה הזו בשביל שניכם. אברהם אבינו עליו השלום חי קודם מתן תורה, והוא שמר תורה מרצונו הטוב. ואם בכל זאת בא לו פעם, אז מגיע לו. וחוץ מזה אישתו הייתה כוסית החושילינג. (בגמרא כתוב שהיא לא היתה צריכה להוריד שערות ברגליים, ובטח גם לא היה לה שפם) ובעניין אשתו בעיר, עכ"פ חישינן לאונס, וכמו דקימ"ל החשוד על החיה חשוד הוא על האונס. וגם שהחיות אין דרכן לשמור אמונים לבעליהן.

Le Fay

New member
זעליג בטח מתהפך בקברו...

מהמאה ה-14 ואילך, כשיהודים נדדו מספרד למרכז אירופה ומערבה, הם ספגו אמונות טפלות של הנוצרים סביבם, שייחסו לבעלי חיים כוחות מאגיים ותכונות של מזיקים. רישומים לזה אפשר לראות למשל בספר חסידים סימן תסה א: "אשה אחת היתה חשודה שהיתה שטרי"אה והיתה מזקת ונדמת ליהודי כחתול והכה אותו היהודי" (שטרי"אה - סוג של מכשפה). ובפירוש לכתוב במהדורת פרנקפורט: ר"ל כשמזקת באה להזיק אז מדמה עצמה לחתול או לדבר אחר כאיתא בסימן שאחר זה ומי שמכה למזקת ויצא ממנה דם אז חוזרת לקדמותה ובטל הדמיון ונראה המזקת עצמה. בדומה לזה האמינו שוורוול"ף הוא מזיק המתחפש בדמות זאב או כלב. ואפשר שהאמונות הטפלות צמחו על רקע זה שלחיות מחמד יש מאפייני התנהגות שנראים לנו כמעט אנושיים.

Le Fay ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

תגידי מאיפה את מכירה את ספר החסידים??? את מסתירה לי משהו....

Le Fay

New member
מז´תומרת?לא אמרתי שאני תולעת ספרים?

באחת העבודות הסמינריוניות לתואר שני השויתי בין המהדורות השונות שלו (קוראים לזה "ההדרת טקסטים").

Le Fay

New member
לדעתי רק באפריל... מה, שאני אפסיד

מלחמה? חשבתי שזה הדבר השני שאני מודיעה על עצמי (תכף אחרי שמודיעה מה אני לא).

למעלה