חיום תת רצפתי

חיום תת רצפתי

אנו משפצים וחשובים על חימום תת רצפתי (לא במים אלא שטיחי חשמל) מישהו יש נסיון ? שמעתי הרבה דעות... תודה

מאגר

New member
חימום תת ריצפתי בחשמל יש בשירשורים

הקודמים הרבה חומר בנושא: במאמרי רפוא רבים הופיעו מאמרים הטוענים כי נשים וגברים שיש להם נטיה לורידים ודליות הדבר מזרז את הופעתם. לגבי עלות ראה מאמר שניכתב ע"י נתוני היצרן וע"פ חוק החשמל להתקנת מתקני חימום עלות מול התועלת יקרים מדי הארצנו "" הקרה"". מובן שההחלטה היא בידך

efratizv

New member
המאמר מטעה בלשון המעטה

כעת התקנתי מערכת חימום תת ריצפתית, עלות חיבור החשמל נמוכה בכ 9000 שח, עלות התקנת המערכת הינה פחות משליש מהמחיר המצוין (כ- 35$ למטר מרובע) כולל בקרים חכמים. לגבי הוצאות התפעול אני מניח שתכנות חכם של משטרי העבודה יאפשר חיסכון בהוצאות, על כך רק אחרי שאנסה ואגיע למסקנות. היתרונות בחימום תת ריצפתי הם זמינותו ואפס תחזוקה. צביקה.

יש עוד יתרון , זה יקר מידי בהפעלה

כך שלפחות לא צריך לזרוק שום דבר זה קבור ממילא בתוך הרצפה

efratizv

New member
נכון, איכות ונוחיות עולים כסף

אתה תמיד יכול להדליק מדורה בסלון ותקבל גם חום וגם אווירה. צביקה.

אתה סתם מקשקש . לשכנים שלי יש מערכת

כזו . והם כמעט לא מפעילים אותה אז היכן הנוחיות ? עדיף להשקיע בחימום אחר שאפשר לא להתקמצן בו ובכך להנות יותר

carmonle

New member
זה שהשכנים שלך קמצנים ולא מפעילים

את המערכת לא יכול להשליך על אחרים. אולי האחרים יותר עשירים והעלות הנוספת לא גורמת להם להניד עפעף. ערן

עדיין אני לא רואה את הנוחיות

והאיכות . מה זה יותר נוח או איכותי יותר ממזגן מרכזי

efratizv

New member
הנוחיות מתבטאת בהרגשה

מזגן מחמם את האויר ודרך זרימת האויר את הסביבה, לכן האויר הנפלט מהמזגן הוא המרכיב החם ביותר. כתוצאה מכך הלחות היחסית של אויר זה נמוכה מאוד וגורמת להרגשה לא נעימה. כמו כן בעת הפסקת פעולת המזגן הטמפרטורה נופלת במהירות ושינויי הטמפרטורה בין הפסקת המזגן להפעלתו המחודשת (בתנאי שאתה משתמש בטרמוסטט) הינם גדולים. בחימום תת ריצפתי (ללא קשר כיצד הוא ממומש, חשמל או מים חמים), הגוף החם ביותר הוא הריצפה (28 מעלות C ניתן לשליטה) וטמפרטורת האויר נמוכה יותר דבר המונע לחות יחסית נמוכה ולכן הרגשה נעימה יותר. כמו כן המסה הטרמית הגבוהה של הרצפה גורמת ליציבות טמפרטורה. יחד עם זאת, אם נוח ונעים לך עם מזגן תשתמש בו לבריאות. צביקה.

carmonle

New member
מיזוג מרכזי לדעתי לא מומלץ

אני מתקין 5 מזגנים מפוצלים בדירתי. החימום של מזגן יעיל אבל מאוד מיבש ולא כל אחד מוצא אותו יעיל ונוח. ערן

יש חימום שהוא לא מייבש ?

ידוע שצריך לשים על תנור סולר קומקום עם מים בכדי ללחלח את האויר בבית וגם עם מזגן צריך לעשות כן

efratizv

New member
כל חימום מייבש השאלה כמה.;

העלאת טמפרטורת האויר ללא הגדלת כמות המים באויר מקטינה את הלחות היחסית. מאחר וחימום ע"י מזגן או מפזר חום מעלים את טמפרטורת האויר יותר מאשר סוגי החימום האחרים, הרי שהם יתנו את ההרגשה הפחות נוחה. הגדלת כמות המים באויר ע"י קומקום וכו. היא פיתרון, אם כי עלולה להיות לחות ורטיבות על עצמים קרים כגון חלונות עד אשר הם יתחממו. צביקה.

מאגר

New member
המאמר הוא לפי נתוני יצרן ואם שמעתה

בקול אנשי המכירות ולא היגדתה חיבור ל 63A בדירה בגודל 100 מ"ר חימום אתה צפוי לבעיות חשמל בחינת עומסים.ובעתיד הרחוק לבעיות ורידים ברגלים. המחיר 35 $ הוא עבור פריסת המערכת והמחיר עבור החומר הוא 70 $ למ"ר וכדאי לך לבדוק.

efratizv

New member
למה להתווכח עם עובדות

התקנתי מערכת חימום תת ריצפתית במסגרת שיפוץ שאני עושה בקוט'ג. המערכת הותקנה רק בקומת הקרקע, שטח מדוד 68 מטר מרובע נטו (לא מתקינים מתחת למקרר, ארונות מטבח וכו.) מחולק ל- 3 אזורי בקרה, מחיר כל המערכת כולל חומר (מוליכים + בידוד), 3 בקרים חכמים ועבודה סה"כ: 2165$ כולל מע"מ. תעשה את החשבון בעצמך. לגבי הנזק הרפואי, לא שמעתי על כך, ואשמח אם תפנה אותי ללינק בנושא. צביקה.

מאגר

New member
האם עשיתה גם הגדלת חיבור ?

כמה עלתה עבודתו של החשמלאי כולל תוספת הלוח המיוחד לחימום? לגבי המאמאמרים הם הופיע בעיתונים רפואיים אנסה לבקש מבני את המאמאמרים האלה מאחר ואני לא עוסק ברפואה זה תפקידו שלבני.אשר הביא זאת לידיעתי ואני לא סרקתי את המאמאמרים אבל עכשיו אעשה זאת אם אשיג אותם ממנו.

efratizv

New member
כן, הגדלתי ל- 40X3 + העתקת מונה

לפילר חיצוני 8000 ש"ח. 6 נקודות חיבור כח ישיר 1500ש"ח. לוח משנה למערכת חימום 1000ש"ח. עדיין יותר זול משיקום מערכת המופעלת בסולר, שלא לדבר על הנוחות והתחזוקתיות. אודה לך מראש על המאמרים. צביקה

אבל כוונתי היא אחרת

אני מתכון לעשות באמבטיות ובחדרי ילדים, כל אמבט 1-3 מ"ר והחדר 11 מ"ר EFRATIZV כמה זמן לוקח לזה להתחמם? האם צריך להתחיל שעות לפני כדי שיהיה חם?

efratizv

New member
לא צריכה להיות שום בעיה

זמן החימום הוא ארוך יחסית, שעה ויותר, המערכת מתוכננת לעבוד באופן רציף תוך שמירה על הטמפרטורה בנדרשת. קימים בקרים "חכמים" שניתן לתכנתם למשטרי עבודה יומיים ושבועיים המאפשרים לקבל טמפרטורה נעימה בשעות הפעילות, טמפרטורה נמוכה יותר בשעות השינה, גבוהה יותר בבוקר בשעת הקימה ונמוכה כאשר יוצאים מהבית. בנוסף הבקר "לומד" את התנהגות החדר עליו הוא מפקח ומתחיל את החימום מוקדם יותר על מנת שבזמן המתוכנת החדר יהיה בטמפרטורה הנדרשת. מאחר והבקר עובד על בסיס יומי/שבועי, ניתן לתכנת משטר שונה לימי סוף השבוע. צביקה

למעלה