הבנתָ נכון.
בדיוק אותם צריך למצוא! ... ... ... טוב, אני רואה שההתחכמות לא עזרה לי. ובכן, אני נאלץ להודות, שזו אכן חידת בנייה... למרות שאני לא מצליח להבין מדוע המילה הזאת כל כך "מפחידה" אתכם, כולל האריות! הרי לא צריך להתעסק כאן בסרגל ובמחוגה, אלא פשוט להשתמש בידע הבסיסי בתחום זה! אני יכול לשם המחשה להראות את הפתרון של חידה זו, ותגידו לי אח"כ שזה לא מעניין, אל תתביישו, או\ו "קשה מדי (LOL)". במקרה שלנו, נתונה הפרבולה y=x*x וצריך לבנות את הצירים שלה (את המשיק לקודקוד ואת ציר הסימטריה שלה). דוגמאות ל"חידות בנייה" אחרות: 1. נתון מעגל. צריך למצוא את המרכז שלו. פתרון: "לוקחים" 3 נקודות כלשהן על המעגל, בונים שני אנכים מרכזיים ל-2 צלעות של משולש זה, ומרכז המעגל הוא נקודת המפגש שלהם. 2. נתון מעגל ונקודה עליו. צריך לבנות את המשיק למעגל בנקודה זו. פתרון: מוצאים את מרכז המעגל, בונים רדיוס לנקודה הנתונה, בונים מאונך לרדיוס הזה. 3. נתון מעגל ונקודה מחוצה לו. צריך למצוא את שני המשיקים למעגל העוברים דרך נקודה זו. פתרון: בונים מעגל שהקוטר שלו הוא הקטע המחבר את הנקודה הנתונה עם מרכז המעגל הנתון. נקודות המפגש של שני המעגלים הן נקודות ההשקה.