חידת עכברים לבנים

גם לא.

נסה לצאת מההנחה, שלפחות ניסיתי לנסח את השאלה היטב. ואני מזכיר, שזו אינה חידה שהמצאתי, ועד כמה שאני זוכר, גם לא הצלחתי לפתור אותה כשסיפרו לי עליה בזמנו. גם נדמה שהצגתי אותה פעם בפורום הזה, לפני שנים.

n u t

New member
אני דווקא חשבתי

על הבונגולים הקטנים והמציקים האלה שתמיד מוצאים בכיסים וזה נדמה כאילו יש שם אינסוף כאלו

../images/Emo207.gif המבוגרים האלה!

ידיד שלי, מתמטיקאי מעולה, גם הוא, כמוני, לא הצליח לפתור את החידונת החביבה על ה- רשע = שמח + שמח אך הוסיף פתרון מקורי משלו: זו תופעה מוכרת. מישהו שתה כמות מסוימת של וודקה ונהיה שמח. אבל אחרי שהוא שתה כמות כפולה הוא כבר הפך לרשע. בשום דבר לא צריך להגזים, חבר'ה!

ברמה של העיסוק שלו.

זה יכול להיות גם בגן הילדים. מדובר בחובב, שכלל אינו עוסק במתמטיקה, אם כי למד משהו בזמנו.

מספר6

New member
ניחוש

האם P=NP? לא ניסיתי למצוא פתרון באינטרנט, אבל אני מנחש שאין.

אם שניהם שווים 1, או 0, אז כן ../images/Emo8.gif

התכוונתי לחידות פתירות, שיעניינו את משתתפי הפורום. למשל, מישהו ראה חידה נחמדה, שמצאה-חן בעיניו. למה שלא יציע אותה בפורום? אז מה אם יש פתרון באינטרנט? או, חידה שמישהו המציא לבד. למשל, המצאתי חידה על ביטוי שטח משולש לפי שלושת גבהיו אני מניח, שאפשר למצוא אותה באינטרנט, אם לחפש היטב, וגם את דרך הפתרון שמצאתי.

עריסטו

Active member
../images/Emo58.gif פתרון

"שושלת" היא סידרה של עכברים בה כל עכבר (פרט לראשון) הוא צאצא של העכבר הקודם. אם יש שושלת באורך a+1 הטענה שבחידה מתקיימת. אם אין שושלת כזו, נמצא לכל עכבר את השושלת הארוכה ביותר בה עכבר זה הוא העכבר הזקן ביותר. בהכרח יהיו b+1 עכברים בעלי אותו אורך שושלת. בין עכברים אלה אין שניים שאחד הוא צאצא של אחר.

עריסטו

Active member
../images/Emo127.gif חשבתי עכשיו על עוד גירסה נחמדה

של הבעיה - גירסה אינסופית: נתונה קבוצה של אינסוף עכברים. אם כל תת-קבוצה אינסופית שלה מכילה שני עכברים שאחד מהם הוא צאצא של האחר, אזי הקבוצה מכילה סידרה אינסופית של עכברים שכל אחד מהם הוא צאצא של הבא אחריו בסידרה. ההוכחה של זה זהה להוכחה עבור קבוצה סופית.

למעלה