חידת עכברים לבנים

עריסטו

Active member
חידת עכברים לבנים

יש קבוצה של ab+1 עכברים לבנים. הוכיחו: הקבוצה מכילה סידרה של a+1 עכברים שכל אחד מהם (חוץ מהראשון) הוא צאצא של העכבר הקודם בסידרה, או b+1 עכברים שאף אחד מהם אינו צאצא של אחר.

זה רק אני??

או שחסר משהו בהסבר...? מה פירוש שעכבר הוא צאצא של הקודם בסדרה?? אולי הם בכלל בני דודים?

עריסטו

Active member
הגדרת צאצא:

A נקרא צאצא של B אם A הוא בן של B או A הוא צאצא של בן של B. כלומא צאצא הוא בן, בן של בן, בן של בן של בן וכן הלאה.

ניסיון (בהנחה שכך)

נניח שלא קיימת שרשרת צאצאוּת באורך a+1. ניקח את כל העכברים ה"מסופיים" (אלה שאין להם צאצאים בקבוצה). הכמות שלהם שווה x. אין ביניהם יחסי צאצאוּת. לכל אחד מהם יש מקסימום a-1 עכברים, שהוא מהווה צאצא שלהם (לעכברים ה"מסופיים" יכולים להיות אבות-סבים-וכו' משותפים, ולחלקם או לכולם יכולים להיות פחות מ- a-1). הכמות המקסימלית של עכברי הקבוצה כֻּלה היא (כשכלם מסיימים מחרוזות באורך a, וכל המחרוזות זרות):
(a - 1 + 1)x = ax​
מכאן: x>b.

עריסטו

Active member
../images/Emo26.gifבעצם יש לי שאלה../images/Emo36.gif

האם הטענה אינה נכונה כאשר יכולים להיות לעכבר שני הורים בקבוצה

אין לי מושג. אבל ההוכחה שהצעתי

אינה עוברת במקרה זה. נעשה ניסיון כזה. נעמיד בשורה הראשונה את כל העכברים ה"שורשיים" - אלה שאינם מהווים צאצאים של מישהו מהקבוצה. נעמיד בשורה השנייה את כל הצאצאים הישירים של עכברי השורה הראשונה, כלומר את אלה, שאין בקבוצה אף אחד מהשושלת העומד בינם לבין עכברי השורה הראשונה. בשורה השלישית נעמיד את צאציהם הישירים של עכברי השורה השנייה, וכו'. אם נסכים שיכולים להיות לעכבר מספר אבות-סבים-וכו' מהקבוצה, אבל נטיל הגבלה אחרת: אין אף עכבר המתאים למספר שורות שונות(!), אזי באף שורה לא יהיו שני עכברים שאחד מהם הוא צאצא של השני. תחת הגבלה זו, אם נניח שמספר השורות שווה m, והגודל המקסימלי של שורה שווה n, אז:
mn > ab :וחייב להתקיים לפחות אחד מן השניים m > a ,לפחות a+1 ובמקרה זה יש שושלת באורך n > b ."עכברים "מנותקים b+1 ובמקרה זה יש לפחות​

mor48

New member
שאלה

נניח יש אב אחד ושאר העכברים הם בניו. כל עכבר למעט האב יש לו אב. (לא מתאים ל B+1) איך תסדר אותם בסדרה כך שכל אחד קודמו הוא אביו?

תגובה

"נניח יש אב אחד ושאר העכברים הם בניו". "כל עכבר למעט האב יש לו אב". "(לא מתאים ל B+1)" - לא הבנתי. מה שווה A, ומה שווה B? "איך תסדר אותם בסדרה כך שכל אחד קודמו הוא אביו? " - את מי "אותם"? נניח שיש אב אחד ויש לו n בנים. סה"כ n+1 עכברים. יש לנו קבוצה של n עכברים "מנותקים", ויש לנו שושלות באורך 2. מה השאלה? אם n=ab, אז מתקיים אחד התנאים: או a = 1 או b < n

mor48

New member
הבנתי את הטעות שלי בניסוח

או b+1 עכברים שאף אחד מהם אינו צאצא של אחר. חשבתי שאף אחד מהם אין לו אב בכלל ה ab+1 עכברים עכשיו אני רואה שעריסטו התכוון שיש קבוצה שבה אין שניים שאחד הוא צאצא של השני.

../images/Emo35.gif נתת לי רעיון מצוין לחידה../images/Emo70.gif

חידה: נסו למצוא חידה שאינה "משפט ידוע"! או שאי-אפשר למצוא לה פתרון באינטרנט

ףרמיוםFm

New member
אוקיי

חורים? ואם כן, אז "מה יש לפעמים בכיס ריק?" או לפחות בלי "הרבה" כמובן שעכשיו זה בכלל לא מה שחשבתי, וסתם יצאתי אידיוט

למעלה