חידת מקום נוספת איפה המקום הנ"ל

מצב
הנושא נעול.
הקו המזרחי ותחנת רוה"ע צפון

אין חיבור מסילתי בין חדרה מזרח
לחדרה מערב. בצמת רמז, 3 ק"מ צפונית לחדרה, המסילה שבאה מחיפה ועוברת את עתלית ובנימינה מתפצלת. הפלג המזרחי עובר בחדרה מזרח, אחיטוב, ליד כפר-סבא, ומתמזג (היום המסילה בכלל מפורקת ברובה) עם תחנת ראש-העין (הדרומית, לא התחנה החדשה שבתוך צומת קאסם). הפלג השני עובר דרך חדרה מערב, כ. ויתקין, נתניה, בית-יהושע,שפיים, הרצליה, תל-ברוך (שממנו ישנה הסתעפות חזרה לכוון ראש-העין) ואז תחנות תל-אביב שלאורך נחל האיילון.
הקו המזרחי ותחנת רוה"ע צפון
תחנת ראש העין צפון דווקא כן יושבת על הקו המזרחי, כמו התחנה הישנה, פשוט מצפון לה. הפיצול אל הקו החדש לכפ"ס נמצא מצפון לתחנת ראש העין צפון.

orib44

New member
לפי המפה יש חיבור.

אין חיבור מסילתי בין חדרה מזרח
לחדרה מערב. בצמת רמז, 3 ק"מ צפונית לחדרה, המסילה שבאה מחיפה ועוברת את עתלית ובנימינה מתפצלת. הפלג המזרחי עובר בחדרה מזרח, אחיטוב, ליד כפר-סבא, ומתמזג (היום המסילה בכלל מפורקת ברובה) עם תחנת ראש-העין (הדרומית, לא התחנה החדשה שבתוך צומת קאסם). הפלג השני עובר דרך חדרה מערב, כ. ויתקין, נתניה, בית-יהושע,שפיים, הרצליה, תל-ברוך (שממנו ישנה הסתעפות חזרה לכוון ראש-העין) ואז תחנות תל-אביב שלאורך נחל האיילון.
לפי המפה יש חיבור.
לפי המפה באתר של רכבת ישראל אני רואה שיש חיבור, אבל לא אתווכח איתכם.

orib44

New member
קישור ישיר למפה

לפי המפה יש חיבור.
קישור ישיר למפה
הנה קישור ישיר למפה (הקישור הקודם מביא לדף הראשי של אתר רכבת ישראל)

שים לב למצוייר במפה.

קישור ישיר למפה
הנה קישור ישיר למפה (הקישור הקודם מביא לדף הראשי של אתר רכבת ישראל)
שים לב למצוייר במפה.
אם באים ברכבת מכוון חיפה/נהריה ומגיעים לחדרה מזרח, אי אפשר להמשיך קדימה באותו כיוון, כי היא תחנת קצה. הרכבת חייבת להחליף כוון (חיוג הקטר או מעבר הנהג מתא הניהוג הקדמי לאחורי אם זה קרונוע/דו-קומתי/מו_דו). לכן, בעצם אפשר להגיד שאין חיבור מסילתי ישיר בין שתי התחנות של חדרה. מה שכן, אפשר לסלול היום חיבור שכזה, שכן המרחק בקו אוירי בין 2 התחנות הוא לא יותר מ-6 ק"מ. את התחנה החדשה של חדרה (חדרה מרכז) אפשר יהיה למקם באמצע הדרך, לא רחוק משכונת ברנדיס (למי שמכיר את העיר). אולם, דבר זה לא יתרום כלום. כי כיום שכונות נווה-חיים, סלע, גבעת-אולגה, ויצמן ושכונת חיים קרובות יותר לתחנה זו מאשר לחדרה מזרח או לתחנה ההיפוטתית שהצעתי. בנוסף, יש בבוקר אוטובוסים לרכבות הראשונות לכוון ת"א. ככה שגם מי שאין לו מכונית פרטית יכול די בקלות להגיע לרכבת. שאר הרכבות אפשר להגיע אליהן ע"י שימוש בקו 7 (אולגה - מרכז חדרה) והליכה קצרה של 3 דקות מהתחנה של שכון סלע. ככה שזה מיותר להפעיל אותה או לחבר אותה לחדרה מערב במסילה חדשה.

מה אתה סתם מדבר ?

לפי המפה יש חיבור.
מה אתה סתם מדבר ?
תחנת חדרה מזרח בכלל לא מופיעה באתר הרכבת, ולא מופיעה במפת הקווים של האתר של רכבת ישראל. אז מנין הכותרת שהבאת בתגובתך ???

dvir golan

New member
חדרה מזרח בתקופת המנדט

איך אני מגיע לתחנת מזרח?
איפה זה יוצא לי? כאשר נגיד אני בא מדרום לצפון?
חדרה מזרח בתקופת המנדט
צצ"ב תמונה של הגשר דרומית לתחנה כולל מגדל השמירה וקבוצת נוטרים המאבטחת אותו.

ה דרומי

New member
האם היה פעם כביש לחדרה?

חידת מקום נוספת איפה המקום הנ"ל
האם היה פעם כביש לחדרה?
כאשר היו עוברים את המסילה ומיד פונים שמאלה לחדרה . האם הכביש הזה עדין קיים. עוד שאלה מתחנת קאקון הרכבת נסעה לטול כרם ואז לתחנת רכבת מזרח? ומשם לתחנה הבאה היא בנימינה? האם זה היה בערך המסלול. למשהו יש תמוה\תמונות של תחנת הרכבת בטול כרם? תודה| ענקית מראש

תשובת

האם היה פעם כביש לחדרה?
כאשר היו עוברים את המסילה ומיד פונים שמאלה לחדרה . האם הכביש הזה עדין קיים. עוד שאלה מתחנת קאקון הרכבת נסעה לטול כרם ואז לתחנת רכבת מזרח? ומשם לתחנה הבאה היא בנימינה? האם זה היה בערך המסלול. למשהו יש תמוה\תמונות של תחנת הרכבת בטול כרם? תודה| ענקית מראש
תשובת
א. הכביש ההוא, שלפי הבנתי תארת את הנסיעה מהצפון (טבריה/עפולה/כרכור/ גן-שמואל) לכוון חדרה, זה שחוצה את פסי הרכבת ופונה שמאלה כבר לא קיים. במקומו סללו כביש רחב יותר שעובר על המסילה ע"י גשר (וככה אין יותר מפגש כביש מסילה) וכן הוא ממשיך מערבה ואחרי כק"מ יש צומת מרומזר עם פניה שמאלה לחדרה. אם ממשיכים ישר במקום שמאלה מגיעים לכבישים 4 ו-2 (מחלף קיסריה שליד תחנת הכח חדרה). ב.אין לי מושג מה עשתה הרכבת אחרי שהיא עזבה את תחנת קקון. ג. אחרי חדרה מזרח לצפון התחנה הבאה היא (והיתה) בנימינה. היום אם יחדשו את תנועת הרכבות בציר המזרחי אזי אחרי חדרה מזרח, לכוון צפון, התחנה הבאה תהיה פרדס-חנה_קיסריה.

dvir golan

New member
כביש אגרה

תשובת
א. הכביש ההוא, שלפי הבנתי תארת את הנסיעה מהצפון (טבריה/עפולה/כרכור/ גן-שמואל) לכוון חדרה, זה שחוצה את פסי הרכבת ופונה שמאלה כבר לא קיים. במקומו סללו כביש רחב יותר שעובר על המסילה ע"י גשר (וככה אין יותר מפגש כביש מסילה) וכן הוא ממשיך מערבה ואחרי כק"מ יש צומת מרומזר עם פניה שמאלה לחדרה. אם ממשיכים ישר במקום שמאלה מגיעים לכבישים 4 ו-2 (מחלף קיסריה שליד תחנת הכח חדרה). ב.אין לי מושג מה עשתה הרכבת אחרי שהיא עזבה את תחנת קקון. ג. אחרי חדרה מזרח לצפון התחנה הבאה היא (והיתה) בנימינה. היום אם יחדשו את תנועת הרכבות בציר המזרחי אזי אחרי חדרה מזרח, לכוון צפון, התחנה הבאה תהיה פרדס-חנה_קיסריה.
כביש אגרה
למי שלא יודע: כביש האגרה הראשון בארץ ישראל נסלל כבר לפני 70 שנה! מדובר בכביש שחיבר בין המושבה חדרה לתחנת הרכבת, והנסיבות כדלהלן: העונת החוף היה צורך לשנע פרי הדר ארוז מהמושבה חדרה לתחנת הרכבת לצורך שינוע. מכיוון שבחורף הדרך הייתה מאד בוצית ועגלות נטו לשקוע, הוחלט לסלול כביש לתחנה שימומן ע"י הטלת מס מעבר על כל עגלת פרי שמגיעה באמצעות הכביש לתחנה - אגרה כל דבר!

raminec

New member
תמונה אחרונה: מבנים הרוסים באיזור

מנצל"ש: תמונות עדכניות מחדרה מזרח.
בכניסה לתחנה מכיוון צפון מערב.
מערבית למסילה ישנם מספר מבנים שהשתמרו קצת פחות טוב, הם נראים בסגנון בניה יותר ישן. כל התמונות צולמו ב- 9.08.03 , יום שבת אחה"צ. Raminec

צחקן

New member
תודה !!!!.

מערבית למסילה ישנם מספר מבנים שהשתמרו קצת פחות טוב, הם נראים בסגנון בניה יותר ישן. כל התמונות צולמו ב- 9.08.03 , יום שבת אחה"צ. Raminec
תודה !!!!.

ה דרומי

New member
אלו התמונות שחפשתי האלו בתמונה

האחרונה . מיבני תחנת הרכבת של פעם.

raminec

New member
אתה מתכוון למבנים האלו?

האחרונה . מיבני תחנת הרכבת של פעם.
אתה מתכוון למבנים האלו?
מה אתה יכול לספר לי עליהם? אני אשמח לקבל אינפורמציה מכל מי שיודע. Raminec

מצב
הנושא נעול.
למעלה