חידת זיהוי

Grotesque

New member
חידת זיהוי

מי שהוא מזהה את הלטאה הזו? מי שינחש את שמה המדויק הוא ממש חכם...

gazon

New member
אמממ זה ככה

השם המדעי שלה =Chlamydosaurus Kingii ושמה הלועזי = Frilled Neck Lizard

Grotesque

New member
פתרון

gazon ודק, אך הוא שכח את שמה בעברית. אני בעצמי שכחתי את שמה המדעי. שמה העברי הוא חרדון מצויץ.

השם הוא חרדון צווארון

אבל תשתדלי לתת את השם המדעי כי הוא זה שקובע לגבי זיהוי המין ולא השם העברי שלעיתים קרובות אינו קיים. בכל מקרה שירשור הודעות באותו נושא הוא דבר חשוב.

Grotesque

New member
אתה טועה

רוב האנשים חושבים שזה חרדון הצווארון אך זו טעות. זה חרדון הצווארון האמיתי:

את בטוחה?

אני לא זוכר ששמעתי אי פעם את השם העברי של Crotaphytus collaris. היכן נתקלת בשם העברי שלה? לפעמים השם העברי מתאים דווקא לחיה אחרת.

ryv5

New member
לפי הספר של דזמונד מוריס זה צווארון

יש כמה פעמים בספר בהם התמונה הראשונה ששאלת לגביה מתוארת כחרדון צווארוןאז אני לא בטוח שאתה צודק

Grotesque

New member
תרגום שגוי

שמה הלועזי של הלטאה שבתמונה שבתחילת החידה הוא frilled neck lizard, frill=קישוט, ed=תוספת לפועל המציינת עבר, neck=צוואר, "חרדון הצוואר המקושט" וללטאה השנייה קוראים collared lizard, צווארון/קולר= collar, מהפירוש הוא "לטאת קולר" או "לטאת הצווארון", כך שמתבלבלים ביניהם כל הזמן, באיזה פורום פגשתי אחד שאמר את מה שכתבתי, יכול להיות שהוא טועה, האמת שבגלל הבלבול הזה כולם קוראים ללטאת הצוואר המקושט (או בקיצור לטאה מקושטת) חרדון, אך היא שייכת למשפחת האיגואנות, יכול להיות שגם זו טעות, קראתי את זה באותו פורום, לטאת הקולר כן שייכת למשפחת החרדוניים, ולכן קוראים לה חרדון צווארון.

Grotesque

New member
תיקון קטן

החרדון המקושט שייך למשפחת agamids ולא לאיגואנות, וגם בטעות כתבתי frilled neck lizard, frill=קישוט, במקום frill=קישוט, עמכם הסליחה

רן333

New member
שתי הערות:

1. אני חושב שאברהם ארבל הוא מקור מוסמך בנוגע לשמות העבריים של זוחלים שונים, והוא משתמש בשם "חרדון הצווארון" עבור הלטאות מהסוג Chlamydosaurus (זה מופיע ב"החי והצומח של ארץ ישראל", ואם אינני טועה - גם בספרו "החרדונים"). לכן, אני חושב ש"חרדון הצווארון" הוא אכן השם הנכון. 2. באופן כללי, תרגום מילולי של השם האנגלי לעברית לא תמיד נותן את השם העברי הנכון של בעל-החיים שבו מדובר. כך, למשל, תנשמות (ששמן באנגלית הוא barn owls) אינן נקראות בעברית "ינשופי אסמים", מדוזות (gellyfish) אינן נקראות "דגי ג'לי", והעיטם לבן הראש (bald eagle, באנגלית) אינו מכונה "עיט קרח". ככה זה.

Grotesque

New member
פיתרון

זו לטאת בסיליסק, מצטער על התמונה הלא ברורה, פשוט היו לי הרבה תמונות שלה ולקחתי אחת לא נכונה

Grotesque

New member
חידה

מה זה אנפסידים, דיאפסידים, סינפסידים ופרפסידים? אם לא תפתרו את החידה, לא נורא, זו חידה ברמה מדעית גבוהה במיוחד, שאפילו חלק מחוקרי הזוחלים המקצועיים ביותר לא יכולים לפתור

naja

New member
יופי של חידה.

אני רק מקווה שאתה יודע את התשובה ואם לא יתקבלו תשובות, אתה תתן לנו איזו סקירה קצרה בנושא........ אני לא ממש חושב שחוקר זוחלים רציני לא ידע את התשובה.

shshahar

New member
תשובה כללית.

לפי תיאורית האבולוציה (לא חייבים להאמין, זו רק תיאוריה), אלו האבות הקדמונים של היונקים, הזוחלים והציפורים (כמובן שגם של הדינוזאורים ועוד יצורים רבים שנכחדו מהעולם). מדובר בחלוקת היצורים, בשלב האבולוציוני שלאחר היציאה מהמים והתפתחות הביצים בעלות הקליפה הקשה (מה שאיפשר לצורות החיים לא להיות מוגבלות לקרבה למיים, לצורך השרת הביצים בסביבה מיימית), החלוקה נעשתה על פי מספר ההחללים הזמניים בגולגולת (כמו החור בקודקוד הגולגולת שאיתו אנו, בני האדם, נולדים). קישורים תומכים : http://www.ucmp.berkeley.edu/anapsids/anapsida.html http://www.ucmp.berkeley.edu/synapsids/synapsida.html http://www.ucmp.berkeley.edu/diapsids/diapsids.html שחר

Grotesque

New member
פתרון

מחלקת הזוחלים ומחלקת העופות שייכות לקבוצת מחלקות בשם סאורופודיה, שנחלקת לארבע קבוצות, ששמן כתוב בחידה, הזוחלים המודרניים השיכים לקבוצת האנפסידים הם הצבים, לדיאפסידים שייכים כל שאר הזוחלים המודרניים, כל שאר החברים בקבוצת הזאורופודיה הם עופות וזוחלים קדומים

guyon

New member
תשובה עם הסבר

החלוקה לקבוצות הללו היא על בסיס הפתחים בגולגולת לעגינת השרירים לסגירת הלוע. דיאפסידה= שני פתחים לכל צד. אמנם מספר הפתחים הוא גדול יותר, אך זה המספר המדויק של הפתחים לעגינת השרירים לסגירת הלוע.

למעלה