חידת זיהוי

Grotesque

New member
פתרון

לא פלא שלא זיהיתם אותו, זו תמונה לא ברורה אך לא הייתה לי תמונה אחרת. זהו הצב האחרון מהסוג geochlone nigra abingdoni, הכינוי של צב זה הוא "ג'ורג' הבודד" והוצע פרס של 10,000 דולר למי שיביא לו נקבה מסוגו

התמונה מאוד ברורה

רק שהיא לא מראה את השיריון שהוא הדרך שבה מבדילים בין תתי המינים השונים אלה רק את הראש שהוא די זהה אצל התתי מינים. מה בנוגע לצב הקטן את מינו אתה יודע? דרך אגב אני מבקש לא לפרסם תמונות שנלקחו מאתרים אחרים ללא נתינת קרדיט לצלם ולאתר ממנו נלקחה התמונה. כמו שרצוי מאוד לקבל אישור לשימוש בתמונה ולא "לגנוב" אותה.

GUYLI9

New member
אם מדברים על תמונות

תראו את זה- ומה רע בתמונות שלוקחים מאתרים של אנשים?

Grotesque

New member
הצב הקטן

היה רק בשביל להמחיש את הגודל, אין עליו פרטים במאמר שממנו לקחתי את התמונה, ובקשר לצלם, שם הצלם לא הופיע במאמר

GUYLI9

New member
אני חושב שאני יודע!

זה הצב מזן שנכחד בעולם ורק הוא נשאר ממנו! אני צודק? אבל לא זוכר תשם....

GUYLI9

New member
בעבעבאעעבעבע!!!

לקח לי 3 דקות לרשום את זה?! אבל צדקתי!!!!!!

Grotesque

New member
עוד חידה

איזה לטאת יכולה לרוץ על המים? רמז: היא נקראת על שם מפלצת אגדית והיא מכונה "לטאת ישו הנוצרי"

Grotesque

New member
אתה צודק!

רק תאיית נכון, אומרים בסיליסק ואתה כתבת בזיליסק.

הלטאה בתמונה נראת לי כמו דרקון

מים סיני ולא "בזיליסק" על פי הצבעים של הראש ובעיקר השפתיים. ודרך אגב, בארץ נהוג לקרוא לה בזיליסק ואני לא זוכר שראיתי אחרת. בכל מקרה כבר אמרתי ששמות עבריים לזוחלים מחו"ל זה נושא בעייתי מכיוון שאין כמעט כאלו.

Grotesque

New member
מצאתי את התמונה

בגוגל, חיפשתי תחת הכותרת "basilisk" ובאמת היה מגוון רחב מאוד של תמונות שונות, אך הם היו תחת אותה כותרת חיפוש, יכול להיות שיש הרבה מינים ותת-מינים של לטאת הבסיליסק.

Grotesque

New member
שאלה

מי שהוא יודע משהו על הקרבה בין דרקון המים לבין לטאת הבסיליסק? כי לפי התמונות שראיתי בגוגל הם ממש דומים ואפילו הייתה תמונה אחת זהה לגמרי תחת שתי הכותרות!

הם דומים אבל ממשפחות שונות

הבזיליסקים ממשפחת האיגואנד ( Iguanids ) אותה מרכיבות גם האיגואנות ועוד גם כמה סוגי לטאות שמקורן בדרום אמריקה. הדרקוני מים סינים שייכים למשפחת האגמיד ( Agamids ) אליה גם משתייכים החרדונים המזוקנים והחרדונים החיים בארץ ואת בני המשפחה ניתן למצוא ביבשת אוסטרליה, אסיה ואפריקה.

למעלה