לא פלא שלא זיהיתם אותו, זו תמונה לא ברורה אך לא הייתה לי תמונה אחרת. זהו הצב האחרון מהסוג geochlone nigra abingdoni, הכינוי של צב זה הוא "ג'ורג' הבודד" והוצע פרס של 10,000 דולר למי שיביא לו נקבה מסוגו
רק שהיא לא מראה את השיריון שהוא הדרך שבה מבדילים בין תתי המינים השונים אלה רק את הראש שהוא די זהה אצל התתי מינים. מה בנוגע לצב הקטן את מינו אתה יודע? דרך אגב אני מבקש לא לפרסם תמונות שנלקחו מאתרים אחרים ללא נתינת קרדיט לצלם ולאתר ממנו נלקחה התמונה. כמו שרצוי מאוד לקבל אישור לשימוש בתמונה ולא "לגנוב" אותה.
מים סיני ולא "בזיליסק" על פי הצבעים של הראש ובעיקר השפתיים. ודרך אגב, בארץ נהוג לקרוא לה בזיליסק ואני לא זוכר שראיתי אחרת. בכל מקרה כבר אמרתי ששמות עבריים לזוחלים מחו"ל זה נושא בעייתי מכיוון שאין כמעט כאלו.
בגוגל, חיפשתי תחת הכותרת "basilisk" ובאמת היה מגוון רחב מאוד של תמונות שונות, אך הם היו תחת אותה כותרת חיפוש, יכול להיות שיש הרבה מינים ותת-מינים של לטאת הבסיליסק.
מי שהוא יודע משהו על הקרבה בין דרקון המים לבין לטאת הבסיליסק? כי לפי התמונות שראיתי בגוגל הם ממש דומים ואפילו הייתה תמונה אחת זהה לגמרי תחת שתי הכותרות!
הבזיליסקים ממשפחת האיגואנד ( Iguanids ) אותה מרכיבות גם האיגואנות ועוד גם כמה סוגי לטאות שמקורן בדרום אמריקה. הדרקוני מים סינים שייכים למשפחת האגמיד ( Agamids ) אליה גם משתייכים החרדונים המזוקנים והחרדונים החיים בארץ ואת בני המשפחה ניתן למצוא ביבשת אוסטרליה, אסיה ואפריקה.