חידת היום

rontech

New member
לא תקין שהם מקבלים מענקים

למרות שכסף זה כסף.... מבחינה חשבונאית זה לא משנה אם מקבלים הטבת מס בסך מליון דולר או מענק בסך מליון דולר..... מבחינה חברתית/מוסרית עדיף שיקבלו רק הטבות מס ולא מענקים.

TrustMeEngineer

New member
1200 עובדי מו"פ יפוזרו עכשיו בין מרכזי הפיתוח של אינטל בארץ?

הם יכולים להכיל כמות כזו של אנשים חדשים? הם עוד ממשיכים לגייס? הזוי...

״1,200 עובדים השייכים לחטיבת המו"פ של החברה שאינם חלק מהמהלך

כתוב שם:
בירושלים יש כ1400 עובדים.
כ1200 ימשיכו לשבת על הכסאות שלהם במשרדים בירושלים
כ170 יועברו לקרית גת
והשאר יפוטרו

user32

Well-known member
מנהל
רמז

מה מייצרים במכונת עיבוד שבבים?

ובהמשך הכותרת: "בחברה החליטו להוציא את פעילות חיתוך השבבים". הייתי רוצה לראות את המכונה הזו שחותכת את הCPU. זה מאוד מעניין אותי.

Grosseto

New member
בזמני החיתוך לא היה בירושלים

היו מייצרים עיגולים מלאים בציפים והחיתוך היה במלזיה,
&nbsp
כל מיני צ'יפים לתעשיית הרכב

user32

Well-known member
מנהל
לגבי החיתוך אולי הם צודקים

לגבי המפעל לעיבוד שבבים: זו טעות. ב"עיבוד שבבי" מייצרים חלקי מתכת לתעשיה. נכון שמיקרופרוססור = מעבד בעברית, ונכון ששבב = chip אבל פרוססורים מייצרים ולא מעבדים.

בצעירותי כשקראתי שחסרים בשוק "אנשיי עיבוד שבבי ממוחשב" ולא הבנתי למה מפעלים בצפון רוצים אנשים לפיתוח צ'יפים נכנסתי לגוגל והבנתי שעיבוד שבבי זה מה שנקרא CNC ואין לו קשר למוליכים למחצה.
סתם שעשוע לסוף שבוע. כנראה שאף אחד לא הבין. טוב, שיהיה

"בצעירותך" ו"גוגל"? ילד!

bismark1

New member
צחוק בצד - באמת חותכים אותם

בסוף תהליך הייצור פרוסת הסיליקון עוברת חיתוך (dicing) כדי שיהיה אפשר לארוז כל יחידה בצ'יפ נפרד - יש כמה טכניקות לעשות את זה - או פיסית עם מסור מיוחד (למעשה יש חברה ישראלית, ADT, שזה מה שהיא מייצרת) או עם לייזר שמייצר קווי שבר על הפרוסה ואז מייצרים לחץ מהיר לשבירה במקומות הרצויים. אני מניח שיש עוד טכניקות.

אם אתה רוצה לראות את המכונה "שחותכת את ה-cpu" גגל "wafer dicing".

user32

Well-known member
מנהל
כן, אחרי ההודעה של גרוסטו חיפשתי את זה

כי cut chips מעלה תוצאות לחיתוך טוגנים. וcut micro chips מציע לחתוך תפו"ד למיקרוגל. אבל cut semi conductors אכן מציע שיטות לחיתוך שבבים.

ועדיין הבדיחה על המפעל לעיבוד שבבים נשארת.

user32

Well-known member
מנהל
ואם בצחוקים וירידות עסקינן

גיליתי עכשיו שלחיצה ימנית על העכבר בתוכן ההודעה בתפוז מציג תפריט HTML במקום התפריט הרגיל של הדפדפן.
כשאני מנסה לבחור על "הדבק" למשל אז הוא מתריע שאין לו הרשאות לclipboard (וזה נכון).

עכשיו אני באמת רוצה לדעת מי הUX הגאון שיום אחד חשב לעצמו: התפריט של הדפדפן לא מספיק טוב. אני מציע שנחליף אותו בתפריט זהה, אבל שיציג רק בעברית (בלי להתחשב בשפת הדפדפן), יהיה לו בדיוק את אותן אופציות של התפריט הרגיל, רק שהתפריט שלנו לפעמים יעבוד ולפעמים לא. זה רעיון חדשני!

grishab

New member
החלפת מילים עבריות קצרות במילים לועזיות ארוכות

לכתוב קונסולידציה במקום איחוד ? למה ? לפעמים אני נדהם מהצורך הכפייתי להחליף מילים עבריות ללועזיות .

"באותה הודעה הסבירה החברה, כי חלק מאותו מהלך של התייעלות ייבוצע באמצעות קונסולידציה של אתרים, כאשר אחד מהנפגעים כרגע הוא האתר בירושלים. "

למעלה