חידת בולים לסוכות

דובושכ

New member
חידת בולים לסוכות

לכבוד החג חידה המורכבת מכמה חלקים. הכל קשור לבולי ישראל. מאז ראשית המדינה (1948) יצאו בארץ כמה פעמים בולים בעלי "יחוד". איזה סוג בולים (מקובלים בהרבה ארצות) יצאו בארץ רק פעם אחת? איזה יצאו רק פעמיים? איזה רק 3 פעמים ? איזה רק 4 פעמים ואיזה רק 5 פעמים ? לחידה זו יתכנו יותר מתשובה אחת לחלק מהאפשרויות, אף כי אני חושב ברגע זה על אפשרות אחת לכל קטגוריה. שאלת בונוס מה היה העריך הנמוך ביותר על בולי ישראל

אני רוצה להוסיף:

סוגי בולים שיצאו רק פעם אחת - יש יותר מאחד, גם יותר משניים. פעמיים, שלוש, ארבע וחמש? אני לא יודע, צריך לדלות מהזכרון...

תמיר1991

New member
אז ככה:

לגבי סוגי בולים, ככל הידוע לי, בולים חצי-דואריים יצאו כאן רק פעם אחת (בולי ביטחון, 57'). העריך הנמוך ביותר? אני חושב שבול הרצל בעריך של אגורה חדשה אחת (86'). אני חושב שגם בסמלי ערים וב"מנוף הארץ" יצאו בולים של אגורה. עכשיו אני אכנס לאתר ההתאחדות ואחפש עוד. תמיר.

תמיר1991

New member
עוד:

- דאר עברי, 48' - בולים ללא המילה "ישראל". - פתח תקווה, 49'; הדגל, 49'; - בולים עם שבלים מימין ושבלים משמאל. - הלבנון, 63'; יום העצמאות, 78' - בולים אשר הונפקו בגליון חריג שכל בול שונה מרעהו, אך הם יוצרים תמונה משותפת. - בולי קרמיקה ארמנית, 2003 - בולים עגולים. - תערוכת תביל, 57' - גליונית זיכרון שכאשר מפרידים את בוליה יוצאים בולים משולשים. - בולי שרות, 49'. - בולי דמי דאר, 49', 52'. זה מה שהצלחתי לדלות. תמיר.

דובושכ

New member
תשובות נכונות

אך יש כמובן עוד השלמות רבות, למשל בולי דמי דואר יצאו גם ב1948 (הדפסת רכב על בולי דואר עברי), דרך אגב "בולי השרות" הם מ1951 ,מי יודע למה נועדו? לגבי חד פעמיים: משולשים, עגולים, -מיסף(חצי דואריים)semi postal- הכל נכון אבל כאמור יש עוד "חד פעמיים". בולי אגורה יצאו גם בבולי מעבר 1960 , בולי מזלות1961, ובול ט"ו בשבט 1975,(זוכרים שסיפרנו רבות על המיוחד בבול הזה). וכל זאת בנוסף לבולי ערים ולבולי הרצל שגם בהם היו בולים של אגורה אחת ( אבל לא בולי נוף ארצנו שהתחילו ב 3 אגורות). אך עדיין לא זאת התשובה לבול בעל העריך הנמוך ביותר.

yblumann

New member
ערך נמוך

תלוי בדיוק למה אתה מתכוון שכן מאז 1948 היו 4 שיטות מטבע. בימי המנדט הערך הנמוך ביותר היה של 1 מיל משנת 1922 . בולי דאר עברי שהשתמשו בכסף של המנדט הערך הנמוך היה 3 מיל. בתחילת שנות ה 50 היו 2 בולים של 3 פרוטות. בשנת 1960 הלירה חולקה ל 100 אגורות במקום 1000 פרוטות וישנם 2 בולים בערך של 0.01 בימי השקל הערך היה 0.05 ובימי המטבע הנכחי 1 אג. אני כולל כאן רק בולי דאר רגילים. Yoram

דובושכ

New member
ואפשר להוסיף עוד 2 בולי 0.01

בשנת 1949 בסדרה (השניה) של דמי דואר בול של 2 פרוטות (אבל אני מבין שזה לא נכלל בין בולי הדואר הרגילים) בשנת 1949(דצמבר) סדרת -מטבע 1949 (הראשונה)- 3 פרוטות, (אני מבין שצרפת אותה לסדרת המטבעות השניה תחת ההגדרה תחילת שנות ה-50.) במעבר מפרוטות לאגורות, 4 בולים: 0.01 בבולי המעבר (1960). 0.01 בבולי המזלות (1961). 0.01 בבולי הערים. 0.01 בבול ט"ו בשבט (1975). ובשביל המקריות הנחמדה גם שמי יורם (הכנוי- דובוש).

בוסטר1

New member
1 מיל

1מיל הוא מ1927 לפני המילים היו בארץ בשימוש בעיקר כסף מצרי ואפילו עותומני וכנמובן ארופי (פלורין אוסטרי מטבעות זהב צרפתיות אנגליות רובלים ועוד כספים שהיגיעו מארופה עי הישוב

powo

New member
ילדים תעזרו לי לחפש

איפה נעלם אחד מיל 1947.למי שימצא יקבל אחד מיל 1947.

דמי דאר 1949, 2 פרוטות

פרוטה היא עשירית האגורה של הלירה. 1000 פרוטות שוות לירה אחת. מאחר שבישראל החליפו מטבע פעמיים, אז 10000 לירות שוים שקל חדש אחד. זאת אומרת שפרוטה היא החלק העשרה מליון של שקל חדש. הבול עם הערך הנקוב הנמוך ביותר הוא בול בעריך 2 פרוטות. הבול יצא כחלק מסדרת דמי דאר 2, שהונפקה ב18.12.49.

דובושכ

New member
../images/Emo45.gif תשובה נכונה לשאלת ה"בונוס"

מעניין מה אפשר היה לקנות ב 18.12.1949 עבור 2 פרוטות? (שכאמור נכנסו 500 פעם בלירה אחת). ולא הייתה אז מטבע של 2 פרוטות ואפילו לא מטבע של פרוטה אחת! כי המטבע של פרוטה אחת הונפקה והוכנסה למחזור רק ב- 22.10.1950 עד אז השתמשו במילים שהיו נהוגים בזמן המנדט.

תמיר1991

New member
אז למה הונפק בול כזה?

לפי מה שהבנתי, יכלו לקנות אותו רק בחמישיות (2 פרוטות כפול 5 שווה 10 פרוטות, כמדומני המטבע בעל הערך הנמוך ביותר אז). אני חושב שהדפסת הבול עלתה יותר כסף מאשר ערכו הנקוב
זה כמו מטבע 5 האגורות, שעלות הטבעתו היא 8 אג'
תמיר.

דובושכ

New member
לצערי לא הובנתי נכון

היו כארץ בשנת 1948 ובשנת 1949 וגם 1950 מטבעות של מיל אחד ושל 2 מיל (שווה ערך לפרוטה אחת ו 2 פרוטות), הם היו הילך חוקי עוד מתקופת המנדט (שלפני קום המדינה).

תמיר1991

New member
OK... הבנתי:

לכן הייתה אפשרות לקנות את הבול, אבל אך ורק במילים. תמיר.

דובושכ

New member
למעשה...

הבולים האלה של "דמי דואר" , מכירתם הופסקה ב- 31.5.1953 ולכן אפשר היה לקנות אותם גם בעזרת מטבעות של פרוטה שנכנסו למחזור ב- 25.10.1950 מעניין שהם היו בשימוש במשך 30 שנה! תאריך הביטול כהילך חוקי - 22.2.1980

תמיר1991

New member
ברצינות??? 30 שנה???

אם הייתי רוצה להשלים דמי דואר בשנת 1979 יכולתי לרכוש את בולי דמי הדואר הללו ולבייל בהם את המכתב? מדהים! מה הבול הכי ותיק אשר כיום נמצא במחזור? תמיר.

דובושכ

New member
שוב לצערי אי הבנה

ההתיחסות: "הילך חוקי" במשך 30 שנה הייתה למטבע של 1 פרוטה. אני כנראה צריך לכתוב את הודעותי יותר ברור. לגבי "בול דמי דואר" הזה, בערכים של פרוטות, היה אפשר להשתמש בו עד 1960 כשאז עברו בארץ לאגורות ואף הוציאו לשם כך סדרת 10 +1 בולי מעבר עם ערכים באגורות. תמיר, אני מציע לך אתגר: נסה לחפש ולמצוא מה היה התאריך המאוחר ביותר (על פי חותמת דואר) שבו נשלח ועבר מכתב מבוייל בבולי "דמי דואר" אלו בערכים של פרוטות!יתכן שניתן למצוא גם מעבר ל 1960.

תמיר1991

New member
ההודעות שלך תמיד בהירות למדי,

אולי הטעות אצלי. מה שכן, איך אני מחפש את ה"אתגר"? וסדרת בולי המעבר אהובה עלי במיוחד! יש לי את כולה עם שבלים ואת מעטפת היום הראשון (הבולים עולים פרוטות), וגם את הבול בגירסא המיוחדת עם הדבק הלבן. תמיר.

דובושכ

New member
האתגר

זה בדיוק האתגר, לחפש. נראה לי שכדאי למצוא אספן בולי ישראל רציני שמתמקד בבולי "דמי דואר". עדיף מישהו שמציג בתערוכות כי אז בטוח שהוא עשה מחקר סביב הנושא ואסף פריטים מיוחדים. לי לא ידוע, אבל אולי ניתן להתחיל בחיפוש בקטלוגים של התערוכות בישראל ברשימת המציגים ונושאי התצוגות שלהם. בול המעבר עם הגירסה המיוחדת זה הדבק שהוא לבן או הנייר שהוא לבן? (להבדיל מגירסת הנייר הורוד).

למעלה