חידות מתמטיות

• פותח הנושא JDOE
  • פורסם בתאריך

mor48

New member
נסיון מאולץ

100 = ק. ניקח את הקו התחתון של ה ק ומה שישאר זה 7. נשים אותו כך שיסמן 2^7. הפתרון מאולץ משהו.

JDOE

New member
../images/Emo31.gif

זה היה יכול להיות רעיון יפה לחידה בניסוח שונה אבל כאן עשית יותר מלהוזיז סתם קו

JDOE

New member
../images/Emo127.gif

הרעיון דווקא לא היה להגיע לכוונה שלי כל תשובה יצירתית מתקבלת בברכה

ףרמיוםFm

New member
אוקיי, אז גם לי יש משהו דומה

איך ניתן להגיע מ-10 ל-4~ (קצת יותר) על ידי הזזת קו אחד בלבד

JDOE

New member
חידה מספר 4 ../images/Emo35.gif

נתון מספר מסויים של מטבעות מתוכם 2 מטבעות מזוייפים בעלי משקל שונה בעזרת שלוש שקילות בדקו האם המטבעות המזוייפים קלות או כבדות יותר מהשאר

מטבע זכר או נקבה... ?!

המילה מטבע היא גם זכר וגם נקבה. צורת הנקבה כמעט נעלמה מן הדיבור.. אבל קיימת עדיין בביטויים כגון : "השיב לו באותה מטבע"...

פיתרון ../images/Emo62.gif (חלקי)

הנחה ראשונה.. המטבעות בעלות המשקל השונה משאר המטבעות הן או יותר קלות (שתיהן) או יותר כבדות (שתיהן). הפתרון טוב רק 6K או 6K+1 מטבעות .. מן הסתם צריך להמשיך עוד קצת כדי לסדר גם את המקרים האחרים מקרא קצר : הסימול A < B כוונתו קבוצה A שקלה פחות מקבוצה B H = HEAVY L = LIGHT (*) = מבלי לאבד כלליות

mor48

New member
למי שהתייאש

נדמה לי שלפני ימים ספורים פורסמה חידה דומה עם 61 ו 103 מטבעות. לפתרון החידות הנ"ל הוצעו 2 שיטות לפתרון. מספר המטבעות לא משנה את האלגוריתם.

srulikbd

New member
חידה גאומטרית בסיסית

קלילה דווקא...מעבירים במישור n קווים שאף 2 מהם אינם מקבילים, ואין 3 שנחתכים באותה נקודה. לכמה חלקים הם מחלקים את המישור? לדוגמא 1 מחלק ל2, 2 מחלקים ל4...הדרך שלי אינדוקציה

1אברהם

New member
../images/Emo62.gif

יהיה n מספר הקווים ו a(n מספר החלקים במישור שקווים אלו יוצרים
a(n)=a(n-1)+n a(0)=1 מזה נובע a(n)=1+(n+1)*n/2​

עריסטו

Active member
חידות המשך (למי שממש משעמם לו)

מה מספר החלקים המקסימלי שמתקבל כאשר מחלקים: מישור ע"י ישרים (זו החידה של srulikbd) מישור ע"י מעגלים מישור ע"י אליפסות סהר (צורת ירח בתחילת החודש) ע"י ישרים סהר ע"י מעגלים סהר ע"י אליפסות מרחב ע"י מישורים מרחב ע"י כדורים טורוס ע"י מישורים טורוס ע"י כדורים יש לי תשובות רק לחלק מהשאלות האלה.

למעלה