חידות מתמטיות

• פותח הנושא JDOE
  • פורסם בתאריך
תשובות לחלק מן השאלות...

מישור ע"י ישרים (זו החידה של srulikbd): zzz a_n=1\2(n^2+n+2) zzz מישור ע"י מעגלים: zzz a_n=n^2-n+2 מישור ע"י אליפסות: a_n=2n^2 -2n+2 כעת אני חושב על השאר...

מרחב ע"י כדורים!

הסדרה היא כזאת: 2, 4, 8, 16, 30, 52, 84... (כאשר 2 הוא האיבר הראשון... כמעט התבלבלתי, אם לא הייתי מצייר את המצב החמישי... הייתי נופל בפח.) האיבר הכללי הוא: zzz a_n=1\3*n*(n^2-3n+8) zzz

אאוריקה!

ל"מרחב ע"י מישורים". היה נורא קשה לספור. יש את החלוקה המינימלית, המנימלית פחות ועוד כמה חלוקות עד שמגיעים למקסימלית שאותה אנו צריכים. הסדרה היא: 2, 4, 8, 15, 26 ... (כאשר 2 הוא האיבר הראשון) בעזרת כמה פעולות פשוטות בסדרות(טור טלסקופי וסיכום הטור) מגיעים לנוסחא הבאה: zzz a_n=1(n^3+5n+6) zzz

srulikbd

New member
מה שמעניין זה אם יש פה איזה הכללה

לכל מיני צורת, למשל למצולעים משוכללים...נראה לי שיש וזה לא בעיה עבור משוכללים, אבל בנוגע לדברים אחרים..?

אני כותב מהמיטה...

אני חושב שהצלחתי לחלק את הטורוס ע"י שני מישורים ל-6 חלקים במקום 4. הלכתי לישון... לילה טוב ושבוע מעולה לכולם!

Alkhimey

New member
חידת המשך קלילה

מהוא מספר הצבעים המינימלי שאפשר לצבוע את התמונה שמתקבלת (ללא תלות בכמה קווים משתמשים או איך הם מסודרים), כך ששני חלקים עם צבע זהה לא יהיו אחד ליד השני.

ףרמיוםFm

New member
אה, אוקיי

עניתי אוטומטית מדי...
2?

Alkhimey

New member
../images/Emo127.gif

האם זה יהיה נכון גם לגבי מעגלים, אליפסות, צורות אחרות? מה אם זה יהיה ערבוב של כמה סוכים של צורות גאומטריות? (לשמשל מחומשים וקוים ישרים) ומה לגבי הוכחה?

למעלה