לא לגמרי ברור על מה את שואלת... אבל בכל זאת:
אם מדובר על חידוש דרכון בארה"ב, אז בוודאות לא צריך שום תעודת זהות ישראלית, וזאת מהטעם הפשוט שאין לה שום תוקף חוקי מחוץ לישראל, ולא מצפים שהיא בכלל תהיה עלייך (שלי בארץ, אצל ההורים). לגבי מה שאת צריכה להביא איתך - קראי באתר של הקונסוליה הסמוכה אלייך.
 
אם את יכולה להגיע *פיזית* לקונסוליה, לצורך חידוש דרכון - החידוש נעשה במקום. בבוסטון זה לקח לי כחצי שעה, אפילו פחות, וגם במקומות אחרים אנשים מדווחים על שירות מאוד מהיר ויעיל של הקונסוליות הישראליות.
 
לעומת זאת, אם את צריכה לשלוח את הדרכון בדואר לקונסוליה, בשביל חידוש, אז זה ייקח כמה שבועות. בכל מקרה, יש לך המון זמן עד לנובמבר - אפשר לחדש דרכון כמה פעמים עד אז.
 
 
לגבי תאריך רישום כעולה, ושאר דברים - שימי לב שמדובר באותו טופס בו משתמשים הן בישראל והן בארה"ב. השאלה הזו מתייחסת אך ורק לאנשים שעלו ממדינות אחרות לישראל (כגון עליית רוסיה הגדולה, או עולים ממדינות אחרות); אם נולדת בארץ, אז זה לא רלבנטי לגבייך; ובשום מקרה, זה לא קשור לגרין קארד שלך.
 
לגבי התהליך בארץ - מה צריך להביא וכדומה, אין לי מושג. כבר למעלה מעשור שלא ביצעתי שום תהליך שכזה בארץ.
 
המלצה חמה: תחדשי את הדרכון בארה"ב, ולא בארץ, וזאת משתי סיבות עיקריות:
1. לא לטוס עם דרכון שעומד לפוג בתוך כמה ימים; לא זוכר את הכללים המדויקים, אבל זה יכול להיות פתח לצרות; אבל, עוד הרבה יותר חשוב -
2. בישראל מנפיקים היום אך ורק דרכונים ביומטריים, כלומר ייקחו לך נתונים ביומטריים שיישמרו במאגר ממשלתי בארץ. אם את סומכת על מאגרים ממשלתיים בישראל, אז שיהיה לך "בסבבה", כמו שאת כותבת. אני לא סומך עליהם במילימטר, כל דבר בישראל דולף, ודי מהר. לעומת זאת, כאשר את מנפיקה דרכון בקונסוליה ישראלית בארה"ב, את מקבלת דרכון בפורמט הישן, כלומר לא ביומטרי. החיסרון היחיד הוא שזה יהיה דרכון ל-5 שנים בלבד, ולא ל-10 שנים. מבחינתי, החיסרון הזה הוא בטל בשישים, לעומת היתרון של לא לתת פרטים ביומטריים לממשלת ישראל.