חידון רצח רבין

חידון רצח רבין

כמה כדורים פגעו ברבין על פי גירסתה הרשמית של מדינת ישראל בדו"ח ועדת שמגר?

omer142

New member
תתחברי למסנ'...../images/Emo192.gif../images/Emo3.gif../images/Emo140.gif

לא שלושה ולא שלוש

זה לא מה שנקבע בדו"ח ועדת שמגר. תנסו להריץ בגוגל. אפילו בויקיפדיה כתוב קצת על הנושא. אם זה מצחיק מישהו, המידע בנוגע לרצח של יצחק רבין, מוזמן לצחוק בזמן שעושים עצרת לכבודו של יצחק רבין. כמובן שבעצרת, אותם אלו שיודעים לצחוק יודעים להיות רצינים ו"כואבים". אבל לברר פרטים בנוגע לרצח שלו - הם לא יודעים. שאלתי שאלה מאוד פשוטה שיש לה תשובה מאוד חד משמעית בדו"ח של ועדת שמגר על רצח רבין. האם מישהו יכול לברר כמה כדורים פגעו ברבין על פי הדו"ח הרשמי של מדינת ישראל? כשאין תשובה, קל לצחקק. זה מוציא מהפוקוס ומהצורך להשיב. אבל בוגר זה לא. ואם יש כאן אנשים שרואים עצמם כאנשים רציניים עם תפיסות עולם ענייניות, הם מוזמנים להגיב.

ל שכזו

New member
כמה נקודות:

1. אני מדברת בשם עצמי אבל נדמה לי שאני מייצגת את רובנו: 2 כדורים פגעו ברבין ו3 נורו מהאקדח של יגאל עמיר ע"פ ועדת שמגר, אבל זה לחלוטין לא משנה בעיניי. כמות הכדורים שפגעו לא משנה את מה שנוראי ברצח הזה (קודם כל- עצם העובדה שזה רצח, וגם אידיאולוגי, נובע מהסתה דתית, מאושר ע"י רבנים, נועד רק כדי לעצור תהליך של הדברות, אין טעם שאני אמשיך..) 2. לא יודעת על מה אתה מבסס את הדעות שלך, עד כמה שאני מכירה את האנשים כאן הם הכי ציניים בעולם לגבי כל דבר, כדרך התמודדות עם כמה שהעולם הזה מחורבן. אף אחד כאן לא רציני יותר מדי בעצרת, כי אנחנו מנסים לא לשבת ולהתבכיין על העבר וכמה שהכל היה רע, אלא לשנות את העתיד. 3. זה נתון שאני די בטוחה שהרוב כאן יודע, זה לא שאנחנו ילדים טיפשים שאומרים "בובובו, רצחו את השלום" ושומעים אביב גפן כדרך למחאה. פשוט, כמו שאמרתי, אנחנו לא מוטרדים יותר מדי בפרטים בנוגע לרצח רבין, כי המהות שלו מזעזעת מספיק. 4. אני באמת לא מעוניינת לפתוח איתך דיון על זה, ואני מתנצלת, אבל אני לא מסוגלת לסבול התנשאות שנובעת מגיל. אני לא מבינה למה הנתון שאני בת 16 או שאנחנו נוער רלבנטי, אולי אם היית מסוגל לנהל דיון בלי לדחוף הערות גילניות בכל משפט היינו מנהלים איתך דיון רציני.

שימי לב לתגובות

שאלתי שאלה פשוטה לגבי מספר הכדורים הנוגעים לרצח שרבין. הספקתם להריץ בדיחות, להתלוצץ ועוד. אבל תשובה רק שניים נתנו. אוקיי, אני מפסיק עם ההערות הגילניות. אני מעדיף דיון. אגב, "2 כדורים פגעו ברבין ו3 נורו מהאקדח של יגאל עמיר ע"פ ועדת שמגר, אבל זה לחלוטין לא משנה בעיניי. כמות הכדורים שפגעו לא משנה את מה שנוראי ברצח הזה" לך לא משנה. ליגאל עמיר שיושב בכלא זה משנה מאוד. זה יכול לקבוע אם יגאל יצא לחופשי כחף מפשע או לא. לי, כאדם שרוצה לדעת את האמת על רצח רבין - משנה מאוד מאוד. (טוב. לא כמו שליגאל עמיר) את מוזמנת לקרוא עוד קצת על עובדות מרצח רבין. זה לא ארוך, זה מומלץ. ובכדי שנוכל לנהל על כך דיון הגון, אשמח אם תקדישי חמש דקות בכדי לקרוא ולהגיב על הדברים הבאים: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=830738 אני מודה לך. נ.ב. קטן. "נובע מהסתה דתית, מאושר ע"י רבנים" במלים האלו את מסיתה כנגד כלל הדתיים וכנגד כלל הרבנים. את מבינה את זה? דיברת בפוסט אחר על "אי הכללה".

ל שכזו

New member
אוקיי,

כבר הבהרתי את הנושא- לרובנו זה פשוט לא משנה כמה כדורים נורו, כי רצח הוא רצח. אני ראיתי את השאלה שלך, ידעתי את התשובה, ופשוט לא הרגשתי צורך לענות כי זה באמת לא מטריד אותי. יגאל עמיר העיד שהוא רוצח רבין. אפילו אם אני אלך רחוק ואגיד שיתכן שהוא לא באמת רצח אותו- היה כאן תכנון, היה נסיון לביצוע, היה רצון לביצוע. זה מספק בעיניי כדי שיגאל עמיר ישב בכלא. לא הייתי מתנגדת לעוד וועדת חקירה אובייקטיבית שתבדוק את מניעי השב"כ (או מי שנחשד) לפגוע ברבין ותגלה את אשר תגלה, אני לא ממהרת לקפוץ למסקנות, אבל לא רואה טעם להטפל לפרטים המאוד קטנים האלה. למשל- יגאל יכול היה להחזיק בשלושה כדורי עופרת ולירות אותם, אבל לשמור בתרמיל כדורים מסוג אחר כדי שיוכל להתחרט על הודאתו ברצח. אני לא מתמצאת במיוחד בנשק, כי אני באמת לא רואה טעם ועניין בנושא, אז אני לא יכולה לענות בהגיון על רוב הטענות. אני מניחה שאנשים נטולי-אינטרסים (ותסלח לי, אבל האינטרס של הימין ואנשי הדת ברור אם יוכח שלא יגאל עמיר רצח את רבין, כי אחד הדברים שהכי קל לטעון נגדם זה שבגלל ההסתה הפרועה שלהם נרצח ראש ממשלה) שמבינים בנשק יוכלו לספק הסברים לעניין, אבל שוב, זו רק הנחה שנובעת מחוסר ההתמצאות שלי בנשקים שמשליכה על חומרת המחדלים (כביכול) של הוועדה בעיניי. לגבי הנ.ב. נכון לכרגע, ע"פ הוועדה שחקרה את הנושא, רבין נרצח ע"י יגאל עמיר. לפני הירצחו הייתה הסתה פרועה, הפגנות ענק, תמונות של רבין במדי אס.אס ושלל דברים קיצוניים ואיומים. השיא היה התפילה (ששכחתי את שמה) של הרבנים שאישרה את מותו של רבין בשל בגידה. אני מניחה שאתה יודע על מה אני מדברת, אבל אין לי בעייה להביא קישור. אין שום הכללה במה שאמרתי, כי לא אמרתי שכל הרבנים וכל הדתיים היו נגד ההסכמים או תמכו בפגיעה ברה"מ לשעבר, דיברתי על אנשי דת ספציפיים שקיימו את התפילה הזו. אני לא מתנגדת להכללות, אלא רק להכללות לא הגיוניות-בעליל. אני מסכימה שלהאשים את כל אנשי הדת בישראל זה לא הגיוני בעליל, אבל זה ממש לא מה שעשיתי.

תראי

יש לדעתי יותר מדי "לא אכפת לי מפרטים" אבל את כן חורצת ומחליטה החלטות ללא אותם פרטים הכרחיים. "תמונות של רבין במדי אס.אס ושלל דברים קיצוניים ואיומים." אבישי רביב שימי לב כמה עברות מיוחסות לאותו סוכן שב"כ. שימי לב למוטיב המרכזי החוזר באותן עברות: סוכן שב"כ שפועל כביכול כאיש ימין קיצוני, במטרה לעורר בציבור את הרושם של "פעילות ענפה של ימין קיצוני" אותה פעילות ענפה שאת כל הזמן משתמשת בה, כגון עניין הפולסא דנורא שמאוד מטריד אותך. וגם בויקיפדיה מצויין שיש סברה שזה היה מבויים על ידי אותו סוכן שב"כ. אבל גם אם נצא מתוך הנחה שבהזדמנות אחרת כן עשו לרבין פולסא דנורא. אז? קומץ של עשר, עשרים, שלושים איש, השתתפו באירוע הזה. מה זה אומר? כלום. היהודים הדתיים נגד כל הפעילויות האלה. את יודעת שיש גם גנבים חובשי כיפה? אז מה? ותדעי. לא מדובר בעשרים או שלושים גנבים חובשי כיפה. מדובר במאות ואף אלפים. בכל חברה יש את השוליים. אז? זו סיבה בכל פינה ובכל מקום לספר שהדתיים האלה הם גנבים? בעניין הכרזות של רבין עם מדים נאציים. למרות שבויקיפדיה מצויין שהוכח (על ידי אותם אלו שהוכיחו שרבין נפגע משני כדורים בלבד?) שלא אבישי רביב הפיץ כרזות אלה. יש עדויות הטוענות בדיוק להיפך. שהכרזות הללו היו חלק מהמערך הידוע (מפורט מספיק בויקיפדיה) של אבישי רביב סוכן השב"כ בניסיונות ליצירת דה לגיטמציה נגד הציבור הדתי. את יודעת. עדיין תפילה למותו של מישהו רחוקה ממעשה. לקרוא למישהו רוצח, זה רחוק מלקרוא לרצוח אותו. חברי כנסת קראו לאישים שונים בכנסת רוצחים ולא נעשה להם מאומה. אני מניח שגם החבר הנחמד כאן מתפלל שיקרה לי משהו ולא אצליח לכתוב יותר בפורום הזה. אבל אני מאמין שהוא רחוק מלנסות ולרצוח אותי. קל לעשות את הקישורים איך שנוח. כשרוצים, תפילה למותו של מישהו - זה הסתה לרצח. כשלא רוצים - "זו רק תפילה, תפילה אף פעם לא הרגה אף אחד" מה נוח לך?

etieti1

New member
אופסיקקק../images/Emo6.gif

revengen

New member
זה כמו חידון התנ"ך?

למה אתם משתפים פעולה עם ה"חידון" הזה...עכשיו יתחילו בלבולי השכל על כך שהשב"כ רצח את רבין , שיגאל עמיר הוא בכלל מלאך שנשלח מאלוהים ורק העלילו עליו עלילות , שרבין היה בכלל הולגרמה , שהשב"כ חטף את רבין לחלל וזרק אותו מהחללית שיגאל עמיר הוא בכלל שמאלני והוא אהב את רבין והשב"כ גרם לו לירות בראש הממשלה לא כי יגאל עמיר מופרע בעל דעות מופרעות אלא כי השב"כ מופרע והשב"כ ששומר על ראש הממשלה בעצם לא אהב אותו ולכן הרג אותו.. או בכלל האהוב עלי " פרס רצח את רבין" נו טוב , גם מהאטמה גנדי רצח את רבין , גם נפוליאון , גם ביל קלינטון בטח רצח אותו או בכלל זאת הייתה סוניה פרס (שתהיה בריאה ותחלים מהר) שרצחה אותו..

ל שכזו

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אני חושבת שזו ההודעה הכי משעשעת בתולדות הפורום. ברכותיי!

למעלה