חידון מילים

johngalt2

New member
צפוד - מצומק, וציפה - הכוונה אולי

ל- pulp? ז"א, חלקי הפרי במיץ?

APT

New member
פתרונות.

פרגול זה אכן שוט (אסוציאציה: פר (כמו שור) + גול: איך גורמים לפר לעשות גול?! עם שוט !
מודוס אופרנדי - זה דרך פעולה. מודוס ויונדי - דו קיום. סאה זו אכן מידת נוזלים קדומה (אם אני זוכר נכון...)

johngalt2

New member
נוסיף שמן למדורה

1. סובסטרט 2. דיסוננס קוגנטיבי 3. להה 4. קובעת

חחח

זה בסדר שזה הופך לחידון כיפי שכזה , נכון? אני לא מוזרה?? חחח בכל מקרה סובסרט זה שכבה נוספת, נראה לי.. או איזה חלק באדמה.. מתלבטת. דיסוננס זה תהודה, ואני עד היום לא בטוחה מה זה להה זה עייף קובעת זה גביע

johngalt2

New member
../images/Emo6.gif

את תמיד משעשעת אותי, את יודעת? אני מכיר מישהי שמדברת בדיוק כמו שאת כותבת... סובסטרט
דיסוננס
(וביקשתי דיסוננס קוגנטיבי
) להה
קובעת

johngalt2

New member
בערך...

סובסטרט - שכבה בסיסית, יסוד. דיסוננס קוגנטיבי - מילולית כן, מבחינת משמעות לא בדיוק

APT

New member
אממ...

וואלה אני זוכר שמישהו השתמש בדיסוננס קוגניטיבי פה פעם... אם אני לא טועה דיסוננס זה משהו צורם/חוסר התאמה, וקוגניטיבי אולי אולי אולי משהו שקשור לידע/חוכמה/ראש/מוח?!

johngalt2

New member
שוב, פירוש מילולי נכון,

אבל שגוי מבחינת משמעות. דיסוננס קוגנטיבי זה התחושה שיש לאדם כאשר הוא עושה משהו העומד בניגוד לעמדה שלו או למה שהוא מאמין בו. לדוגמא - חייל אשר מקבל פקודה שלדעתו היא לא נכונה, טיפשית או אפילו מסוכנת, אך הוא חייב לבצע אותה בכל זאת.

APT

New member
וואלה?! + ביטוי מתבקש...

נו טוב, עדיף לדעת מאוחר מאשר אחרי ה17 באוקטובר...
ביטוי בהחלט מתבקש (למרות שאני די בטוח שכולם פה מכירים ויודעים אותו...) : מה זה "איסטרא בלגינה קיש קיש קריה"? ועל מנת להקשות קצת, תנו פירוש מילה במילה ולא רק למה הביטוי עצמו מתכוון...

johngalt2

New member
פירוש מילולי ותוכני:

מילולי - מטבע בכד (כד - לגין - שמת לב?) מרעיש מאוד ולפי אהוד ברק
- אדם טיפש וקטן שעושה המון רעש.

johngalt2

New member
תשובות

צפחה - סוג של אבן צורן - סוג של מינרל קשה, לא זוכר בדיוק באיזה שם הוא מוכר.

למעלה