חידון מילים

johngalt2

New member
חידון מילים

לקראת המבחן הממשמש ובא, גמרתי אומר לערוך חידון מילים קצר, על מנת שנעלה לכאן מילים טורדניות ובעייתיות ונבוא בדברים לדידן.
וברצינות, כל אחד מוזמן לכתוב מילה שלדעתו אף-אחד לא זוכר, וכל אחד אחר מוזמן לכתוב את הפירוש לאותה מילה אם הוא דווקא כן זוכר אותה, בלי לבדוק במילון קודם. לדוגמא: 1. שת 2. ליגנין 3. פטוטרת ושיהיה בהצלחה לכולנו במבחן!

אממ.....

אחלה רעיון. אני חושבת ששת זה יסוד, או בסיס השאר אני לא זוכרת. היום ומחר אני מתכננת לעשות מרתון מילים, אז עוד יומיים אני מקווה שאני אדע הכל..

ליגנין שכחתי לגמרי|: + תוספות

קדומני - נמצא מקדימה בחזית עמיל - סוכן, פקיד עזרה - שטח מוגדר סבכה - רשת, גדר (לא סבך!) מהוה - מרופט. לא מזמן עברתי על האותיות האלה וגיליתי שאני מתקשה לזכור את המילים האלו

johngalt2

New member
../images/Emo6.gif לא, לא... הרעיון הוא

לא לגלות לנו את התשובות...

nog16

New member
.

עזרה אני תמיד זוכרת בגלל עזרת נשים בביתי כנסת...

johngalt2

New member
יפה

אבל למה זה מוזר שזה גם מעוך וגם סולד? זה בד"כ בקשר לאף. "אף חרום" זה אף פחוס או סולד.

כי אלה שני אפים שנראים אחרת

אף סולד הוא בצורת קשת קמורה, ואף מעוך זה כמו אף של כלב בוקסר כזה. נו טוב, אולי אף מעוך יכול להיות סולד קטן יותר. ...

johngalt2

New member
../images/Emo45.gif נכון מאוד

נפוץ בביטוי "ניער חוצנו ממנו", ז"א, וויתר עליו, זרק אותו.

nog16

New member
שת

זה לא במקרה שם? אני לא ממש זוכרת את זה בנפרד, אבל אני זוכרת את הביטוי שת ליבו, שזה שם ליבו, ולכן אני מניחה ששת זה שם.... אבל יכול להיות שזה לא מדויק, כי בתוך ביטויים מילים הרבה פעמים משתנות קצת..

nog16

New member
ואולי...

אחוריים? אני לא בטוחה, נראה לי ששת זה או ישבן או גב, או משו כזה... ואני אפילו לא יודעת למה נראה לי ככה, לא חושבת שנתקלתי בזה במילון...

למעלה