חידון מילים ב'

Pearle River

New member
=)

1. נדמה לי ביצה, דג רקק זה אדם עלוב ... 2. תגובה. 3. נערה, בחורה ... אני זוכר מספרות חח: "אותה ריבה ישרה בעיני כשם שישרה בעיני הכל" 4. התחלה, לא? 5. גוש אפר. 6. מנקב עורות, אלא מה..? 7. :(

עוד תשובות

1) רקק- ביצה 2) ראקצייה- תגובה 3) ריבה- נערה 4) רישא- ראש 5) רמץ- לכלוך 6) רצען- סנדלר 7)רצץ- להרוס, לנתץ, לשבור אבל אני לא בטוחה בהרבה מהם...:/

יו, נכון!

ולפחות עכשו, המשחק הזה יזכיר לי מה פרוש רמץ:) כמובן שעם המזל שלי, זה אומר שעכשו אין סיכוי שהמילה הזו תופיע בפסיכו'..:/

johngalt2

New member
חחח... לגבי רמץ -

ההגדרה במילון מילומטר (וזה גם מה שאני הכרתי): שאריות הגחלים, אפר חם.

Pearle River

New member
וקצת מילים ממני > :

1. ממברונה. 2. שם נפשו בכפו Vs טרף נפשו בכפו. 3. גבר. 4. מחט בערימת שחת ... אבל מה זה שחת ?! 5. לוג. 6. תנא.

Tulip~

New member
המצב בקנטים

ממברנה - משהו של קרום או עור אם אני זוכרת נכון... שם נפשו בכפו - התאבד? טרף נפשו בכפו- התלבט? שחת זה קש (כמו תבן), מחט בערימת שחת זה דבר קשה להשגה או משהו כזה השאר אין לי מושג... יו אני חייבת לחזור על המילון דחוף.

אני רוצה, אני רוצה..

שם נפשו בכפו - סיכן את חייו טרף נפשו - התאבד.. מת.. משו כזה.. לוג זה מידה למדידת נוזלים גבר זה תרנגול.. כל השאר חושך :/

sapirk

New member
אמממ

גבר זה תרנגול שחת זה נראה לי קש, תבן... לוג אולי זה מידה קדומה לנוזלים ותנא? אממ טנא זה סל, אני לא יודעת מהזה תנא, זה לא הופיע במילון קידום למיטב זכרוני...

shalt5

New member
מה שעוד לא ענו

ממברנה - קרום חדיר למחצה שמשמש בתור מסננת שחת זה בדרך כלל מספוא (אוכל לבהמות), אבל יכול לבוא גם במשמעות של גיהנום כמו בביטוי "שד משחת" תנא הוא אחד מחז"ל

johngalt2

New member
מה זה אאל"ט?

תנאים הן אחת מקבוצות חז"ל, זה נכון בהחלט. אבל הפירוש המילולי של תנא בארמית זה תלמיד. הם פשוט היו קבוצה של תלמידים מתישהו באלף הראשון. אני לא זוכר על זה יותר מדי... אולי יגיע מישהו עם קצת יותר ידע ממני ביהדות ויסביר. בכל מקרה, שנינו לא טועים.

יכול להיות שאתה מתכוון

לממברנה? כי אני מכירה את זה מביולגיה- קרום, אבל אם זה כן ממברונה, אז לא יודעת.. . שם נפשו בכפו Vs טרף נפשו בכפו.- לא נראה לי שיש את זה במילון של קידום, אבל אני דיי בטוחה ששם נפשו זה סיכן את עצמו וטרף נפשו זה התאבד. 3. גבר- תרנגול, שכווי 4. מחט בערימת שחת ... אבל מה זה שחת ?!- תבואה, לא? או חציר, או משהו באזור.. 5. לוג.- מידת משקל לנוזלים אם אני לא טועה 6. תנא- לימד, שנה, חזר.

johngalt2

New member
לא יודע, זה היה בגבע וזה לא מופיע

לי במילון. אמור להיות משהו ביער, אולי קרחת יער (במערה היער).

למעלה