חידון המונדיאל

כמה תשובות

1. קמרון.
2. 2-3 לאמריקאים.
4. מיכאל באלאק?
7. קמרון. יופי היגיטה...
8. 1-2 למערב גרמנים.
9. צ'כוסלובקיה?

מתן276

New member
תשובות

1) קמרון
2) 2:3 לארה"ב
3) 1:2 למנשאפט
4) באלאק
5) לדעתי קוואטמוק בלאנקו
6) 2:3 לבלגים(המאמן וילמוטס היה הקפטן באותו טורניר וכבש את אחד השערים)
7) לטמטום של היגיטה במשחק מול קמרון
8) 1:2 לגרמנים
9) צ'כוסלובקיה
10) 1934 ו-1990 - שניהם היו באיטליה.

רז 1978

New member
עונה על מה שאני יודע

בלי להתסכל באינטרנט

1.קמרון
2. 2-3 לארה"ב
6. 2-3 לבלגיה
7. קמרון
8. 1-2 למערב גרמניה
9. צ'כוסלובקיה
10. מונדיאלים 1934, 1990 שני המונדיאלים שנערכו באיטליה

Saladin

New member
התשובות שלי.

1 - קמרון.
2 -
3 - 0-2 לגרמניה נראה לי.
4 -
5 -
6 - 2-2?
7 - שוב קמרון.
8 - 1-2 למערב גרמניה (ברמה וקלינסמן לגרמניה, קומאן להולנד).
9 - צ'כוסלובקיה אאל"ט.
10 - 90 והשני 54?

מתן276

New member
עוד כמה חידות

1) איזה שחקן הגיע פעמיים לגמר המונדיאל, ובאחת הפעמים גם זכה?

2) בן כמה היה רוז'ה מילה במונדיאל האחרון בו שיחק?

3) כמה שערי מונדיאל היו למראדונה?

4) מי השוער היחיד עד היום שזכה בכדור הזהב(השחקן המצטיין של המונדיאל) ובאיזה מונדיאל?

5) איזו נבחרת זכתה במונדיאל בשנה בה קבוצה מאותה מדינה זכתה בצ'מפיונס, ומתי?(רמז למתקשים: זו נבחרת אירופאית
)

מתן276

New member
תיקון לשאלה 1

איזה שחקן הגיע פעמיים לגמר המונדיאל עם שתי נבחרות שונות, ועם אחת מהן גם זכה?

itzikon5352106

New member
עונה על 2 ועל 4

רוזה מילה היה 42 אם אינני טועה

אוליבר קאן ב2002, 4 שנים אחר כך במונדיאל הביתי בגרמניה הוא ישב בספסל ויינס להמן היה השוער הפותח

Saladin

New member
תשובות.

1 - מראדונה.
2 - 42?
4 - פיטר שילטון 90?
5 - זה צריך להיות מערב גרמניה ב-74 (באיירן מינכן זכתה באלופות).

Saladin

New member
לשאלה 1

התאים גם זידאן אבל ראיתי ששינית את השאלה ולא בכדי

רז 1978

New member
עונה על מה שאני יודע

2. 40
3.אני חושב שהיה לו 6
5 שערים במכסיקו 86 ושער אחד נגד נבחרת יוון במונדיאל ארה"ב 94
(אני בטוח שבמונדיאל איטליה 1990 הואלא כבש)

5.שאלה לא קשה
מערב גרמניה ב 1974 באותה שנה זכתה באיירן מינכן בגביע אירופה לאלופות אחרי ניצחון בגמר על אתלטיקו מדריד
ופרט מעניין במשחק הזה שדומה לגמר השנה - אתלטיקו מדריד הובילה 0-1 נגד הגרמנים וספגה שער שיוויון בדקת הסיום ממש כמו השנה נגד ריאל מדריד
במשחק החוזר באיירן מינכן ניצחה 0-4

מתן276

New member
שאלה 5 נכונה, 2 ו-3 שגויות

רוז'ה מילה היה בן 42 במונדיאל האחרון שלו(1994). לגבי מראדונה, הוא שיחק גם ב-82 וכבש פעמיים, כך שהוא כבש 8 שערי מונדיאל.

itzikon5352106

New member
עוד קצת חידות בנושא כרטיסים אדומים במונדיאל

1) שמינית גמר מונדיאל 1994,ברזיל מנצחת 0-1 את ארה''ב משער של בבטו בדקה ה-72.איזה שחקן ברזילאי הורחק באותו משחק?

2) חצי גמר מונדיאל 1998,צרפת מנצחת 1-2 את קרואטיה כשליליאן טוראם כובש צמד בלתי נשכח לזכות צרפת.איזה שחקן צרפתי הורחק באותו משחק ולא שיחק בגמר?

3) באותו גמר צרפת ניצחה 0-3 את ברזיל ונשארה ב-10 שחקנים.מי הורחק?

4) שמינית גמר מונדיאל 1994,איטליה מנצחת 1-2 את ניגריה מצמד של רוברטו באגי'ו.איזה שחקן איטלקי נכנס לשחק בדקה ה-65 ומיד אחרי 10 דקות הורחק?

5) שמינית גמר מונדיאל 2006,המשחק המכוער בין הולנד ופורטוגל שבסיומו פורטוגל מנצחת 0-1 משער של מאניש.4 כרטיסים אדומים נשלפו באותו משחק.2 לכל נבחרת.מי היו השחקנים שהורחקו?

6) 159 כרטיסים אדומים נשלפו בתולדות המונדיאל.האדום הראשון נשלף לפלייסדו גלידנו מנבחרת פרו במונדיאל 1930,מי היה השחקן האחרון שהורחק בתולדות המונדיאל?

7) במונדיאל 2002 בשלב הבתים גרמניה ניצחה 0-2 את קמרון.קמרון סיימה את המשחק ב-10 שחקנים.מי היה השחקן שהורחק?(רמז: מס' שנים אח''כ הוא שיחק בליגת העל)

8) אילו 2 שחקנים הם היחידים בתולדות הטורניר שראו את הכרטיס האדום פעמיים? (בטורנירים שונים כמובן)

שומו

New member
בוא נראה מה אני יודע

5. מאניצ'ה (נראה לי) ודקו לפורטוגל, ג'וני הייטינחה להולנד. לא זוכר מי היה השחקן השני של הולנד שהורחק... אולי ג'ובאני ואן ברונקהורסט

6. לא זכורות לי הרחקות בחצאי הגמר והגמר בדרא"פ לפני 4 שנים, אז המורחק האחרון צריך להיות או לואיס סוארז מאורוגואיי נגד גהאנה או פליפה מלו מברזיל נגד הולנד, שניהם ברבע הגמר.
8. ריגוברט סונג מקמרון (94 ו-98) וזינידין זיידאן מצרפת (98 ו-2006)

itzikon5352106

New member
תשובות סופיות(בדוק איפה צדקת/טעית)

1) שמינית גמר מונדיאל 1994,ברזיל מנצחת 0-1 את ארה''ב משער של בבטו בדקה ה-72.איזה שחקן ברזילאי הורחק באותו משחק?

תשובה: לאונרדו https://www.youtube.com/watch?v=30rSHY9aFBI&hd=1

2) חצי גמר מונדיאל 1998,צרפת מנצחת 1-2 את קרואטיה כשליליאן טוראם כובש צמד בלתי נשכח לזכות צרפת.איזה שחקן צרפתי הורחק באותו משחק ולא שיחק בגמר?

תשובה: לורן בלאן https://www.youtube.com/watch?v=dJa1dvEjBfg&hd=1

3) באותו גמר צרפת ניצחה 0-3 את ברזיל ונשארה ב-10 שחקנים.מי הורחק?

תשובה: מרסל דסאיי

4) שמינית גמר מונדיאל 1994,איטליה מנצחת 1-2 את ניגריה מצמד של רוברטו באגי'ו.איזה שחקן איטלקי נכנס לשחק בדקה ה-65 ומיד אחרי 10 דקות הורחק?

תשובה: ג'פרנקו זולה https://www.youtube.com/watch?v=2GVZs3IuDh8&hd=1

5) שמינית גמר מונדיאל 2006,המשחק המכוער בין הולנד ופורטוגל שבסיומו פורטוגל מנצחת 0-1 משער של מאניש.4 כרטיסים אדומים נשלפו באותו משחק.2 לכל נבחרת.מי היו השחקנים שהורחקו?

תשובה: קוסטיניה ודקו הורחקו לפורטוגל,ואן ברנקוהוסט ובולרוז הורחק להולנד

6) 159 כרטיסים אדומים נשלפו בתולדות המונדיאל.האדום הראשון נשלף לפלייסדו גלידנו מנבחרת פרו במונדיאל 1930,מי היה השחקן האחרון שהורחק בתולדות המונדיאל?

תשובה: ג'וני הייטינחה ההולנדי,גמר מונדיאל 2010 https://www.youtube.com/watch?v=S1aT97dbikk&hd=1

7) במונדיאל 2002 בשלב הבתים גרמניה ניצחה 0-2 את קמרון.קמרון סיימה את המשחק ב-10 שחקנים.מי היה השחקן שהורחק?(רמז: מס' שנים אח''כ הוא שיחק בליגת העל)

תשובה: פטריק סופו ששיחק אח''כ במכבי פ''ת ומועדון ספורט אשדוד

8) אילו 2 שחקנים הם היחידים בתולדות הטורניר שראו את הכרטיס האדום פעמיים? (בטורנירים שונים כמובן)

תשובה: ריגבורט סונג וזינדין זידאן.סונג אגב הוא השחקן הצעיר ביותר שהורחק במונדיאל

Faria

New member
יודע חלק

1. לאונרדו - השאיר את טאב ראמוס בבית חולים למספר שבועות עם זעזוע מח (וגם לסת שבורה?) עם מרפק
2. לורן בלאן, אחרי הצגה של ביליץ'
3. מרסל דסאי
4. ז'נפרנקו זולה (עוד אדום לא מוצדק, זכורה לי תמונה של זולה על הברכיים מתחנן/המום)
6. פליפה מלו (לא בטוח) - אגב, כרטיסים יש רק ממונדיאל 70 (או 66), לפני זה שחקנים הורחקו, אבל לא היה האקט של "שליפת כרטיס"
8. ריגוברט סונג (94 ו98 נדמה לי) וזיזו (98 ו2006)

למעלה