חידון המונדיאל

מתן276

New member
חידון המונדיאל

עוד 8 ימים זה מתחיל. עד אז הנה לכם חידון שהכנתי לכבוד המונדיאל.

בהצלחה!

1) כמה נבחרות השתתפו עד היום במונדיאל?(כולל נבחרות עבר כמו ברה"מ ויוגוסלביה)

2) איזו נבחרת השתתפה בהכי הרבה מונדיאלים מבלי לזכות באף אחד מהם?

3) איזו נבחרת רשמה הכי הרבה משחקי מונדיאל עד היום?

4) אילו נבחרות לא כבשו ולו שער מונדיאל אחד, למרות שהשתתפו?

5) איזו נבחרת השתתפה בשבעה מונדיאלים, אך בשישה בהם לא ניצחה ולו פעם אחת?

6) באחד המשחקים נשלפו 3 כרטיסים צהובים לאותו שחקן, ורק אחרי השלישי הוא הורחק. מי השחקן ובאיזה משחק זה קרה?(בונוס - מי שפט באותו משחק?)

7) מי המאמן היחיד שזכה ביותר מאליפות עולם אחת?

8) איזו נבחרת הצליחה להגיע לרבע גמר המונדיאל על אף שלא ניצחה ולו משחק אחד ב-90 דקות?

itzikon5352106

New member
עונה ולא נעזר באינטרנט

4) אני זוכר שסין ב-2002 השתתפה בפעם היחידה שלה בטורניר ולא כבשה שער אחד.

6) זה קל,השחקן הוא יוסיפ סימוניץ' הקרואטי,מח' הסיום של שלב הבתים קרואטיה נגד אוסטרליה.שפט את המשחק גרהאם פול האנגלי.

7) אני חושב שזה מריו זאגלו

8) אני חושב שזו הייתה אוקראינה ב-2006

רז 1978

New member
עונה על מה אני יודע

2.מכסיקו
3.גרמניה
4.אינדוניזה, קנדה, סין וטרנידד וטובגו
5.בולגריה
7.פוצו מאיטליה זכה פעמיים במונדיאל כמאמן בשנים 1934 ו 1938
8.אירלנד סיימה 3 משחקים בתיקו במונדיאל 1990 נגד אנגליה, מצרים והולנד וניצחה את רומניה בפנדלים בשמינית

מתן276

New member
כל התשובות שענית נכונות

שומו

New member
מנחש

2. הולנד או פורטוגל
3. ברזיל
5. יוון
6. איציק כבר ענה, אוסיף ואומר שזה קרה ב-2006

Faria

New member
ניסיון

2. כנראה מקסיקו
3. גרמניה
4. זכורות לי זאיר (קונגו) ב1974 שגם הפסידה 9-0 ל(נדמה לי) יוגוסלביה, קנדה ב86 וסין ב2002
5. יש 2 נבחרות שמתאימות לי לתיאור הזה, סקוטלנד ובולגריה, נראה לי שלסקוטים היה עוד איזה נצחון איפשהו חוץ מנגד הולנד ב78 - אז אהמר על בולגריה
6. קרואטי (לא זוכר את שמו) נגד אוסטרליה ב2006
7. ויטוריו פוצו
8. אירלנד ב90

itzikon5352106

New member
עוד קצת חידות משלי

1: זו תהיה הפעם החמישית שניגריה משתתפת בטורניר והפעם הרביעית שהיא פוגשת את ארגנטינה בשלב הבתים.באיזה מונדיאל הן לא נפגשו?

2: סנטיגו קניסארס היה אמור להיות השוער הראשון של ספרד במונדיאל 2002 אבל ברגע האחרון נפצע בצורה ביזארית ונופה מהסגל.מי זוכר מה הייתה אותה פציעה ביזארית?

3: במונדיאל 1990 ניצחה אנגליה את בלגיה בשמינית הגמר 0:1 משער בהארכה בדקה ה119.מי היה כובש השער?

4: באותו מונדיאל 1990 ארגנטינה ניצחה 0:1 את ברזיל בשמינית הגמר משער בדקה ה80.מי היה כובש השער?

5: מה משותף לנבחרת מקסיקו 1986, נבחרת קוסטה ריקה 1990, נבחרת ארצות הברית 1994,נבחרת ניגריה 1998 ונבחרת סין 2002?

6: רוברטו באגי'ו ייזכר לנצח כמי שהחמיץ את הפנדל המכריע של איטליה בגמר 1994 נגד ברזיל אבל באותו דו קרב פנדלים היו עוד 2 שחקנים איטלקים שהחמיצו.מי אלה היו?

Faria

New member
תשובות

1. 1998 (עם בולגריה, פרגוואי וספרד)
2. נפל לו בקבוק אפטר שייב על הרגל
3. פלאט
4. קאניג'יה
5. בורה מילוטינוביץ' אימן אותן (עם ה4 הראשונות עבר את שלב הבתים)
6. בארזי ומסארו (לקח איטלקי - לא לתת לשחקני מילאן לבעוט, הם תמיד מחמיצים) לברזיל החמיץ מארסיו סאנטוס.

מתן276

New member
עונה מה שאני יודע

1. 1998
2. אפטר שייב שנפל לו על הרגל
3. דיוויד פלאט
4. קאניג'ה
6. פרנקו בארזי החמיץ את הראשון ודניאלה מסארו - שני רוסונרים באותה תקופה

itzikon5352106

New member
דייקת בהכל

תשובה לשאלה 5: בורה מילוטנוביץ אימן את כולן ומלבד סין ב2002 עבר תמיד את שלב הבתים.

אולי אם נחתים אותו בישראל אחרי אלי גוטמן נגיע לגביע העולמי

Saladin

New member
לא שאני בא להוריד מגדולתו של בורה

אבל מתעורר החשד שהוא יודע מתי לקחת את הנבחרות שאותן הוא מאמן: את מכסיקו לקח כשאירחו את הגביע העולמי (וגם ככה הם תמיד עולים); 3 נבחרות שאימן באו ממרכז אמריקה (ושלושתן החזקות באיזור הזה); את ניגריה לקח אחרי המונדיאל הכי טוב שלהם (94'); ואת סין לקח במונדיאל שבו יפן ודרום קוריאה היו המארחות ולא השתתפו במוקדמות...

Saladin

New member
מה שאני יודע (מקווה).

1 - מונדיאל 98?
3 - דייויד פלאט.
4 - קאניג'ה.
5 - את כולן אימן בורה מילוטינוביץ'.

itzikon5352106

New member
דייקת בהכל

קניסארס נחתך ברגלו בגלל שבקבוק אפטרשייב התנפץ על רגלו באמצע גילוח.

בארסי ומסארי החמיצו לאיטליה מלבד באגי'ו

itzikon5352106

New member
עוד קצת חידות לכבוד השבת

1: נגד איזו נבחרת הבקיע אולג סלנקו חמישייה במונדיאל 1994?

2: ארצות הברית ופורטוגל ייפגשו במונדיאל הקרוב בשלב הבתים ונפגשו גם באותו שלב ב2002.מה הייתה תוצאת הסיום?

3: ארצות הברית וגרמניה ייפגשו במונדיאל הקרוב בשלב הבתים ונפגשו גם באותו שלב ב1998.מה הייתה תוצאת הסיום?

4: ארצות הברית וגרמניה נפגשו גם ברבע הגמר ב2002.גרמניה ניצחה 0:1,מי כבש את שער הניצחון?

5: קרואטיה ומקסיקו ייפגשו במונדיאל הקרוב בשלב הבתים.גם ב2002 הן נפגשו באותו שלב, מקסיקו ניצחה 0:1,מי כבש את שער הניצחון?

6: בלגיה ורוסיה ייפגשו במונדיאל הקרוב בשלב הבתים.גם ב2002 הן נפגשו באותו שלב.מה הייתה תוצאת הסיום?

7: בשני המונדיאלים האחרונים בהם השתתפה קולומביה היא לא עברה את שלב הבתים.לא ב1998 ולא ב1994.ב1990 היא דווקא עברה את שלב הבתים אבל הפסידה בשמינית הגמר.למי היא הפסידה בשמינית הגמר?

8: בשמינית גמר מונדיאל 1990 נפגשו מערב גרמניה והולנד בשמינית הגמר במשחק שבו זוכרים בעיקר את היריקה המכוערת של פרנק רייקרד על רודי פלר.מה הייתה תוצאת הסיום באותו משחק?

9: במונדיאל הקרוב תשתתף קוסטה ריקה בפעם הרביעית.ב2002 ו2006 לא עברה את שלב הבתים וב1990 בהופעת הבכורה שלה עברה את שלב הבתים אבל הפסידה בשמינית הגמר.מי ניצחה אותה?

10: נבחרת מצרים השתתפה בשני מונדיאלים.באיזה מונדיאלים היא הופיעה?

למעלה