חידון גיאוגרפי

אינני בטוח בכלום. גם לא בצדקתי.

אני פתוח לשכנוע. אם תביא לי הוכחות שאני טועה, אפסיק עם "הקרב" הזה שבינתים רק מתיש אותי.

אתה טוען, אתה תוכיח.

אני לא בא עם הצהרות שסותרות את ספרי ההיסטוריה, את החפירות הארכיאולוגיות, ואת כל הידע ההיסטרוי ישראלי יהודי, שנצבר, זה אתה, אז אנא, הוכח את דבריך, אחרת, הלגיטימיות של דבריך תוטל בספק.

אני עורך את הכתבים שלי ובקרוב אפרסם

את כולם ואז אודה למי שיוכיח לי שאני טועה ויוריד את המטען הכבד מן הכתפים שלי

סטארט אפ

לכתוב כל מיני "עובדות" בלי שום מקורות, או אסמכתות, בלי שום תואר, ולחכות שמישהו יפריך אותן.

skywalker 8

New member
מכוח הדת והמסורת?

הדת היא לא הדרך הכי אמינה להוכיח בעלות על משהו. אין זה משנה עד כמה מסורתם או דתם היו קרובות לאלו של הישראלים. זה לא מקנה להם יותר זכות מאשר לעם הישראלי בכבודו ובעצמו(אלה ששמרו את זהותם ונקראים כיום יהודים). "אם למדת היסטוריה של העם היהודי, החל מימי שיבת ציון, אתה בודאי יודע שהיהודים לא הסכימו לתת לישראלים להשתלב איתם. הם כינו אותם "כותים" ו"גרי אריות" ולא התקשרו איתם בנישואין." במה זה סותר את מה שאמרתי? היום, הישראלים והיהודים השתלבו ונחשבים כעם אחד. ראה דוגמא, יהודי אתיופיה אינם יהודים. כלומר אינם מתוך ממלכת יהודה.

אתה מביא עובדות שגויות. חסרה לך

השכלה רחבה. יהודי אתיופיה הם כן יהודים. הישראלים נחשבים לאבודים (עשרת השבטים האבודים), חוץ משש מאות איש החיים בחולון ובשכם המכונים בפי היהודים "שומרונים" - וגם ישראלותם המקורית מוטלת בספק בעיני היהודים. אתר קדוש נועד לשמש את המאמינים. ככל שאמונת המאמינים קרובה יותר לאמונת אלה שיסדו את האתר, כך הוא מתאים להם יותר. זו לא שאלה של זכויות קניין אלא של יעילות.

skywalker 8

New member
זאת עובדה נכונה.

יהודי אתיופיה הם אינם יהודים, אלא בני ממלכת ישראל.זה כתוב בספר על תולדות העם היהודי. אצטט רק את ההתחלה: "יהודי חבש זוהו כצאצאי עשרת השבטים האבודים. במאה התשיעית זוהו לראשונה יהודי חבש כצאצאי עשרת השבטים האבודים, שהוגלו עם כיבוש ישראל על ידי אשור בשנת 722 לפני הספירה. לזיהוי זה אחראי אלדד הדני, יהודי יליד בבל.... ....אלדד ראה ביהודי חבש שבט נפרד של ישראל, שנותק מכלל האומה עוד בתקופה קדומה בשל ריחוקו הגיאוגרפי". אני אמנם לא יודע הכל, אך לא חסר לי כך הרבה ידע. יהודי אתיופיה הם חלק מעשרת השבטים האבודים וישנם קהילה יהודית בהודו שמכנה עצמה כבני שבט המנשה(שאם אינני טועה הוא אחד מעשרת השבטים האבודים, מפני שממכלת יהודה מנתה את שבט יהודה ובנימין). "אתר קדוש נועד לשמש את המאמינים" אין מאמינים בצד היהודי? "זו לא שאלה של זכויות קניין אלא של יעילות. " תהיה יעילות רבה גם בצד הישראלי, וגם, מדובר בזכות קניין.

מסלינה

New member
אז למה היא לא היתה הבירה הירדנית?

ולמה היא לא היתה בירת האימפריה הטורקית? מה קרה, ירושלים נהפכה לקדושה רק אחרי 67? וחוץ מי זה, מה אתה קובע שהבירה צריכה להיות דווקא מקום קדוש?! מכה יותר קדושה למוסלמים אבל ערב הסעודית לא בחרה בה כבירתה, והם אפילו יותר דתיים מהפלשטינאים. היהודים אומנם היו בגולה תקופה ארוכה, אבל כל זמן שהם ישבו בארץ ירושלים היתה הבירה שלהם, ולא רק שהיתה המרכז הדתי אלה גם המרכז החילוני, ז"א לא רק שבית מקדש עמד שם אלה גם בית המלוכה והמנגנון הבורוקרטי הנילווה לו. אבל אם אתה דווקא מתעקש על קדושה, אז ירושלים יותר קדושה בדת היהודית מאשר בדת המוסלמית. היא במקום ראשון ולא שני, אנו מצווים לעלות לרגל אליה 3 פעמים בשנה, כשהמשיח יגיע הוא אמור להכנס לירושלים, ואין ספור עלילות שבבסיס הדת היהודית התרחשו בה. לעומת זאת, האיסלם לא נוצר באזור הזה אלה בערב הסעודית, שם חיי ופעל מוחמד, והזיקה למיקומה של ירושלים מלאכותית ולא קשורה, כשברור שהם סה"כ העתיקו מהיהודים והנוצרים.

../images/Emo45.gifניצחת אותי בחלק מדבריך|כו|

ובחלק לא שכנעת אותי. ירושלים היתה בירת ממלכת יהודה, ובתור שכזו אך טבעי הוא שהיא תהיה בירת מדינת היהודים. דא עקא שיש במדינת ישראל עיר אחת שהיא מרכזית יותר, גדולה יותר ויהודית יותר מירושלים, ומכורח הנסיבות היא נהפכה להיות הבירה המעשית. אולם אם מדובר על בירה במובן של נכס, אזי אין ספק שלירושלים מעמד בכורה. לידיעתך ולידיעת הרבה מאד גולשים כאן בפורום הסבורים שהאסלאם נולד בערב הסעודית: יש לי "חדשות" בשבילכם. מוחמד רק חידש את הדת העברית הקדומה שאחד משמותיה היה שלם. זו דת שהולידה את היהדות, ומשום הדמיון הגדול בין שתיהן, ומשום היסודות הנוצריים שחדרו אליו, יש הטועים לחשוב שהאסלאם העתיק מן היהדות. לפי התנך של היהודים, נבנה בית המקדש בירושלים על ידי שלמה שהיה מלך ישראל. אחרי מותו התפלגה הממלכה, ובית המקדש נותר בידי ממלכת יהודה. בממלכת יהודה נולדה והתחילה לצמוח דת היהודים, הידועה בשם "יהדות". היהודים נכסו לעצמם את בית המקדש, אף על פי שמלכתחילה נבנה בעיקר במשאבי הממלכה השניה - ישראל - אשר דתה היתה הדת העברית הקדומה. היות שהאסלאם הנוכחי קרוב לדת העברית הקדומה, הרי שבית המקדש בירושלים שייך לו לא פחות - ואולי אף יותר - משהוא שייך לדת היהודית.

Azazel

New member
לא ניתן להפוך את י-ם לעיר מרכזית

יותר מתל-אביב מסיבות טופולוגיות ואסטרטגיות.

מסלינה

New member
אני לא יודעת עד כמה אתה רציני בדברך

תשמע, ממלכת דוד (ושלומו) הם חלק מהמסורת שלנו. בספק אם הם אכן היו קיימות, ואם היו קיימות אז הם היו דומות במשהו למתואר בתנך. מה שחשוב זה ההשפעה שהיתה להם על התפתחות היהדות, ולא עובדתית איזה שבט מבית ישראל תרם יותר משאווים לבניית בית המקדש. בכל מקרה בית המקדש שעליו אתה מדבר נחרב והיהודים יצאו לגלות, וגם בגלות זו הגעגועים לירושלים היו חלק מהמסורת, כפי שהיו המחשבות והסיפורים על יהודה החרבה ובית האלוהים נתוש. אחרי זה חזרנו לארץ, ובניית בית המקדש השני, גם הוא בירושלים, היה אחד הפרוייקטים הראשונים, שהתבטא לא רק בבניה פיזית אלה בליכוד כתבים ומסורות וגיבוש העם, שוב פעם סביב בית המקדש והמוסדות החילוניים שבירושלים. על בית המקדש השני יש מספיק עדויות הסטוריות, כולל הכותל המערבי. גם במלחמה עם רומי ירושלים היה המקום המרכזי, ויום נפילת ירושליים נחשב לתחילת החורבן, למרות שנשארו עוד כמה מעוזים יהודים שעדיין נלחמו. מוחמד נולד בתקופה ממש חדישה, וחייו מוכרים ומתועדים. אפילו אם נניח שהם מקיימים את הדת היהודית כפי שהיתה לפני שלוש אלף שנה, ולדעתי לא זה המצב אבל נגיד, אז מה? כל מי שיגיד שהוא "ישראל האמיתי" יש לו זכויות גדולות מאיתנו? מענין שהם מתחילים את המסורת שלהם אחרי ששלומו בנה את בית המקדש. איך זה שלא התחילו כמה שנים קודם, ואז שילו היתה הבירה שלהם? ואולי עוד כמה שנים קודם ואז היו מסתפקים במדבר סיני? או אולי בעבדות במצרים? או אולי בארם נהריים? תשמע. ישראל לא יצאה למלחמה בכדי לכבוש את ירושלים, ולפני 67 הסתפקנו בחלק המערבי של העיר, ואפילו שלא ניתן לנו להגיע לכותל המערבי לא עשינו עינין, כי מה שבאמת היה חשוב לנו זה לבנות את המדינה, לפתח אותה, לקלוט את כל הפליטים והיהודים הלא פליטים שעלו, לבסס את עצמנו בעולם ולאפשר לנו חיים טובים ככל האפשר. אחת התוצאות של המלחמה היתה שירושלים נפלה לידינו, ובלי קשר לצורך להחזיר אותה או לא (ותופתע לגבי עמדתי בנושא), למה אתה לא חושב שזאת גם הדרך הרצויה לפלסטינאים? למה לדעתך רצוי להם להמשיך במלחמתם בנו עד אשר "תוחזר" להם ירושלים, ולא להסתפק בפחות שטח ופחות קדושה, העיקר שתהיה להם מדינה עצמאית ויוכלו לבנות לעצמם חיים טובים על פי השקפתם?

masorti

New member
ממלכת דוד לא היתה קיימת?

אז למה מלך ארם מזכיר את "בית דוד" בכתובת תל דן?

היי סמוכה ובטוחה שאני רציני. עם חלק

מדבריך אני בהחלט מסכים. אין שום ספק בלבי שהיהודים אוהבים את ירושלים יותר מאשר המוסלמים. אבל להגיד שהמוסלמים כלל אינם אוהבים את ירושלים זו שגיאה. עדיין אני סבור שבתלאביב, עיר ללא הפסקה, מתנהלים חייה של ישראל יותר מאשר בכל עיר אחרת, ולא חשוב איזה תואר יש לה. זה לא אומר שירושלים לא שייכת לישראל, אבל היא פחות מייצגת מאשר תלאביב. אם היתה דת יהודית לפני שלושתאלפים שנה, היא לא היתה שונה מן הדת של כלל ישראל, משום שאז טרם נולדה ממלכת יהודה. אני בעד חלוקת בית המקדש לשתי קומות: החלק היהודי, זה שנותרו ממנו הריסות אשר שומרו בידי המוסלמים, יהיה מקום תפילה ליהודים; והחלק המוסלמי שנבנה מעליו, המכונה אל אקצה, יהיה מקום תפילה למוסלמים. חלוקה דומה קיימת גם במערת המכפלה ואינני רואה מדוע לא תהיה חלוקה כזאת גם בהר הבית. אגב, להגיד שישראל לא יצאה למלחמת כיבוש ב-1967 זו דיסאינפורמציה גסה. לפני כמה שנים ראיתי ראיון בטלויזיה עם מרדכי בר און, שהיה מקציני המטכ"ל בזמן מלחמת ששת הימים. הוא סיפר שכמה חודשים קודם לפרוץ המלחמה התגרתה ישראל בסורים בכוונה על מנת לגרור את מצרים (שהיתה קשורה איתה בברית צבאית) למלחמה. לכאורה היתה זאת ירדן שתקפה ראשונה בארמון הנציב, אך ישראל היתה מוכנה לכך מעל ומעבר לצרכי הגנה סבירים, אחרי ששידרה לעולם כולו ולמדינות ערב בפרט כי כדאי לתקוף אותה ושהיא קלה לחיסול.

בשנת 48 עוד לא נולדתי. אינני יכול

לדבר בביטחון על מה שקרה אז. יש הרבה עדויות לכאן ולכאן, והרבה מאד מהן חשודות בעיני כשיכתוב. אני יכול לצטט מקורות יהודים וערבים, אבל את זה גם אתה יכול לעשות.

אז תקרא בנושא.

לא חייבים להיוולד, כדי לדבר על תקופה מסויימת, יש עדויות, יש הוכחות, יש מספיק ידע מבוסס בנושא.

קראתי הרבה. כפי שאמרתי, כל צד

מביא את נקודת המבט שלו. אם תביא דברים שקראת, יימצא מי שיביא דברים הפוכים. זה חסר טעם

אנחנו לא טוענים

שהאסלאם נולד בערב הסעודית, את זה טוענים כל ספרי ההיסטוריה. חשבת אולי להביא את כל כתביך לאיזשהו מוסד מכובד או מישהו בר סמכא שיאשר את דבריך? יש 2 אפשרויות, או שאתה בסקאלה של אנשים עם איי קיו מאד גבוה, או שאתה בסקאלה הקיצונית השנייה.......

למעלה