חידון גיאוגרפי

masorti

New member
למה "חזקה עליו שהוא מאמין באללה"?

כי ככה אתה רוצה? כי אתה החלטת שמוסלמי חייב להיות מוסלמי מאמין? מוסלמי הוא כל מי שנולד לאב מוסלמי או שהתאסלם בהתאם לשריעה. אין שום הכרח שמוסלמי מלידה יאמין באללה רק משום שבמקרה אביו מוסלמי.

שמעת על מכה?

שם בית המקדש של האיסלם. אם תל אביב היתה הבירה שלנו אז גם אינעל עלא היה צועק "ת"א". 60 שנה הם צועקים שיזרקו אותנו לים ודורשים זכות שיבה ואת ירושלים ואת יפו. כמו שכבר כתבתי - החמור מוכיח קצת יותר אינטליגנציה משכנינו הסתומים.

מכה היא המרכז הדתי הראשון במעלה

אבל ירושלים חשובה כמעט באותה מדה. לידיעתך, ירושלים נחשבה בתחילת ימי האסלאם של מוחמד כמקום שאליו צריכים להתכוון בשעת התפילה. רק אחרי כל מיני ארועים, קבלה מכה את המעמד הזה.

בית המקדש נחרב בידי טיטוס

ונבנה מחדש בידי הערבים. בית המקדש הראשון נבנה על ידי שלמה מלך ישראל, שלשם כך שאב מסים אדירים מן העם, אך לאחר מותו נלקח מעם ישראל ונשאר בידי ממלכת יהודה. המוסלמים, אשר דתם דומה לדת העברית הקדומה יותר מאשר היהדות, הם היורשים הטבעיים של ממלכת ישראל - הנבדלת מיהודה, ומשום כך הם ראויים לבית המקדש יותר מאשר היהודים. זהו צדק היסטורי.

אתה כותב המון "עובדות"

ולא מביא שום קישור לאיזשהו מסמך היסטורי או איזשהו מומחה בתחום שיאשר את דבריך. אני רושם את זה כי ה"עובדות" שלך סותרות הרבה ממה שמקובל, לפחות תוכיח את דבריך ואל תפריח אותם סתם ככה.

הצדק אתך../images/Emo70.gif אני כבר מביא אסמכתאות

פתחתי קומונה בשם שיתוף פעולה יהודים ערבים, ובה אני מביא בטיפין טיפין את כל מה שגיליתי. אתה מוזמן להיכנס לשם מדי פעם. נכון לרגע זה העניין המסוים שעל אודותיו אתה תוהה טרם נכנס שמה, אבל בקרוב מאד ייכנס. על דברתי

אביא גם פה. הנה קבל בונוס.

זה מאמר קטן שעניינו דת שלם שעל שמה קרויה גם בירת ישראל.
עדות על האסלם בתקופת אברהם אבינו היות אברהם אבינו מוסלמי היא עובדה ברורה ומובנת מאליה לכל מוסלמי. לעומת זאת כל יהודי, אם יישאל, יתכחש לכך בטענות שונות הנובעות מבורות או מיוהרה. טענה נפוצה בפי המתכחשים היא "אי-היתכנות כרונולוגית" הנובעת מן ההבנה השגויה כי האסלם נוסד בידי מוחמד. לאלה יש להסביר כי מוחמד לא ייסד את האסלם אלא רק הציגו מחדש לבני האדם. רובן המוחלט של העדויות על האסלם שלפני מוחמד נמצא בספר הקראן. לכל הדמויות החיוביות המופיעות שם, אשר רובן מופיע גם בתנך, מיוחסת האמונה המוחלטת באללה (חניפיה) ולחלק גדול מהם מיוחסת גם השתייכות לדת האסלם. על פי הקראן, מייסד דת האסלם הוא אברהם אבינו אשר עוד קודם להיותו מוסלמי נעשה מאמין מוחלט באללה. בספר בראשית כתוב: "ומלכי-צדק מלך שלם הוציא לחם ויין והוא כהן לאל עליון ויברכהו ויאמר ברוך אברם לאל עליון קנה שמים וארץ וברוך אל עליון אשר מגן צריך בידך ויתן לו מעשר מכל ויאמר מלך סדם אל אברם תן לי הנפש והרכוש קח לך ויאמר אברם אל מלך סדם הרמתי ידי אל יהוה אל עליון קנה שמים וארץ" (בראשית, פרק י"ד פסוקים 18 עד 22). בשל החילוף הקבוע כמעט לחלוטין בין האותיות ש ו-ס במעבר בין ערבית לעברית, מותר להניח בוודאות כי "שלם" בעברית הינו "סלם" או "אסלם" בערבית (הקידומת א נוספת בגלל המגבלה הקיימת בלשון הערבית על הגיית עיצור בן חצי תנועה בראשית מילה). מן התיאור הזה ניראה כי אברם הצטרף לדת שלם, דת שעיקרה אמונה באל עליון, אשר עוד טרם בואו כבר היתה ממוסדת עם טקסים וכהונה. אלא שאברם מביא חידוש בפסוקים אלה, והוא אזכור השם המפורש של האל העליון שהוא מכיר לפחות עוד מהיותו בחרן (בראשית, פרק י"ב, מן הפסוק הראשון ואילך), ובכך שומר לעצמו את זכות מייסד האמונה וראשון המאמינים. עיקר האסלם של מוחמד הוא האמונה באללה, ועיקר דתו של אבר(ה)ם, על פי ספר בראשית, הוא האמונה ביהוה. ואם נקבל כי יהוה ואללה הינם שמותיו של האל העליון האחד, ו"שלם" הינו אסלם", הרי שגם ספר בראשית מעיד על כך שדת האסלם, כפי שהיא מוצגת מחדש בידי מוחמד, התקיימה עוד בימי אברהם, וכי אברהם היה אחד מראשוניה.

סליחה../images/Emo35.gif זה ספר התורה הקדוש לעם

היהודי. אתה שואל אותי מי כתב את התורה
השומרונים אומרים שהתורה שבידיהם נכתבה בידי נינו של אהרון הכהן, והיא די דומה לתורה של היהודים. אנא עארף

masorti

New member
כבר דנתי איתו פעם בנושא...

והסברתי לו ש"אל עליון" של מלכיצדק הוא האל הכנעני EL. (מה שלא מפריע לו שוב לטעון את טענותיו) לא יצא לי להפנותו לטקסטים מ- Ebla (הקדומים במאות שנים ביחס לאברהם אבינו) שיגלו לו שהשמות ירושלים/שלם לא קשורים לאיסלאם אלא עומדים בפני עצמם. שיעשה חיפוש עם הביטוי "Ebla Tablets" ויגלה בעצמו. כדי להקל על לימוד הנושא, הנה לינק שדן בו. והנה הפיסקה הרלוונטית מתוכו:
One aspect of special interest to Bible students is that a number of Old Testament cities are referred to. There are cities that were previously known in lst and 2nd Millennium records, but now they are referred to in these 3rd Millennium B.C. tablets. There is Salim, possibly the city of Melchizedec, Hazor, Lachish, Megiddo, Gaza, Dor, Sinai, Ashtaroth, Joppa and Damascus. Of special interest is Urusalima (Jerusalem), this being the earliest known reference to this city.​
שים לב שלפי התיאור הזה, שלם וירושלים הם שני יישובים שונים. אבל בכל מקרה שני השמות היו מוכרים מאות שנים לפני אברהם, ולא היה להם שום קשר לאיסלאם.

למעלה